EUROLYGA 2023

Pasaulio studentų orientavimosi sporto čempionate A. Bartkevičius sprinte buvo aštuntas

Suomijoje pasaulio studentų orientavimosi sporto čempionatas tęsėsi sprinto rungtimi. Lietuvos atstovui Algirdui Bartkevičiui generalinė repeticija prieš pasaulio čempionatą Latvijoje kitą mėnesį pavyko – jis užėmė aštuntąją vietą. Lietuvis 4 km distanciją su 21 kontrolės punktu įveikė per 14 min. 29,2 sek. ir atsiliko nuo nugalėtojo iš Naujosios Zelandijos Timo Robertsono 45 sek.

 Algirdas Bartkevičius užėmė aštuntąją vietą.<br> Facebook nuotr.
 Algirdas Bartkevičius užėmė aštuntąją vietą.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2018, 10:10 AM, atnaujinta Jul 21, 2018, 10:13 AM

Anot A.Bartkevičiaus, konkurencija studentų čempionate yra tikrai didelė, nors ir kažkiek nusileidžia suaugusiųjų pasaulio pirmenybėms.

„Bent jau pirmas penketukas šiame čempionate sprinte tikrai važiuos rugpjūtį į pasaulio suaugusiųjų čempionatą Latvijoje“, – apie rugpjūčio pradžioje prasidėsiantį pasaulio suaugusiųjų čempionatą prisiminė lietuvis.

Pats lietuvis pasakojo, kad jau keletą metų specializuojasi sprintuose, o savo pasirodymą vertina ne pagal pasiektą vietą, o asmeninį pasirodymą – jį vertina kritiškai ir tikina, kad galėjo prabėgti geriau.

„Pasirodymą savo vertinčiau vidutiniškai, kadangi neįvykdžiau to, ko norėjau. Tiesiog, prabėgau be jokių didelių klaidų orientavimosi“, – sakė vienas jauniausių ir perspektyviausių Lietuvos rinktinės narių A.Bartkevičius, kuris pasaulio studentų čempionate atstovauja Švedijos Linkopingo universitetui.

Antrąją vietą sprinte iškovojo norvegas Trondas Einaras Moenas Pederslis, kuris trasoje užfiksavo 13 min. 52,1 sek. rezultatą. Bronzos medalis pasaulio studentų čempionate atiteko australui Henriui McNulty (14 min. 8,3 sek.).

„Sprinto nugalėtojas T.Robertsonas turi du pasaulio jaunimo čempionato aukso medalius savo apdovanojimų sąraše – jis buvo vienas favoritų. Norvegas, kuris buvo antras – lygiai taip pat, bėgo ir šiemet Europos čempionate Šveicarijoje, ir dabar bėgs rugpjūtį pasaulio čempionate Rygoje, – apie konkurencinę aplinką pasaulio studentų čempionate Suomijoje atsiliepė A.Bartkevičius. – Miško trasose dominuoja čia skandinavai, nes jiems šios vietovės įprastos, o sprinte labiau – pavieniai sportininkai iš skirtingų šalių.“

Kitas pasaulio studentų čempionate startavęs lietuvis Kevinas Olišauskis (Šiaulių valstybinė kolegija) buvo 80-as (17.07,4), o Paulius Vidžiūnas (VGTU) – 86-as iš 101-o sėkmingai trasą įveikusių dalyvių (17.28,8).

Tarp 89-ių studenčių dalyvavo ir trys Lietuvos atstovės. Iš jų 3,5 km sprinto distanciją su 19 kontrolės punktų greičiausiai įveikė Vesta Ambrazaitė (VU), kuri prabėgo per 16 min. 35,2 sek. ir užėmė 62-ąją vietą. Kitų dviejų lietuvių rezultatai rikiavosi viena po kitos – Milda Radzivonaitė iš LSU universiteto buvo 66-a (17.04,5), o Vilija Rėvaitė (LSU) – 67-a (17.07,7).

Čempionatas šeštadienį baigsis estafetės rungtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.