EUROLYGA 2023

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos žodžius Rusijos bokso bosas pavadino idiotizmu

Šeštadienį Rusijos sostinėje Maskvoje įvykusiame pasaulinės bokso super serijos dvikovoje ukrainietis Aleksandras Usikas sugebėjo palaužti vietos numylėtinį Muratą Gasijevą ir tapo šios super serijos laimėtojų.

 A.Usikas<br> Scanpix.com
 A.Usikas<br> Scanpix.com
 A.Usikas<br> AP nuotr.
 A.Usikas<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 6:13 PM, atnaujinta Jul 22, 2018, 7:50 PM

12 randų kovoje A.Usikas teisėjų sprendimu triumfavo pagal taškus – 120:108, 119:109, 119:109.

A.Usikas ne tik džiaugėsi galutine pergale super serijoje, tačiau ir keturiais turimais čempionų diržais: dabar jis turi nugalėtojų titulus pagal Tarptautinės bokso federacijos (IFB), Pasaulinės bokso asociacijos (WBA), Pasaulinės bokso organizacijos (WBO) ir Pasaulinės boksininkų sąjungos (WBC) versijas.

A.Usikas per savo profesionalią boksininko karjerą kovojo 15-oje kovų ir visas jas laimėjo. Tuo tarpu M.Gasijevui tai buvo pirmoji nesėkmė per 27 akistatas ringe.

Iškart po pergalės Ukrainos sportininką pasveikino šios šalies prezidentas Petro Porošenka.

Jis šią pergalę prilygino ukrainiečių kovai už valstybės nepriklausomybę ir jos vientisumą. Jau ketverius metus Ukrainos rytuose vyksta karinis konfliktas su Rusijos ginklais ir žmonėmis palaikoma nepripažintomis Donecko ir Luhansko Respublikomis. Rusija 2014-siais „žaliųjų žmogeliukų“ pagalba okupavo Krymą, surengė šiose Ukrainos žemėse referendumą ir prijungė pusiasalį prie savęs.

„Nė sekundės neabejojau, kad Aleksandras nugalės. Ukrainos himnas, kuris skambėjo šeštadienį Maskvoje į visą pasaulį – tai mūsų kovos simbolis, artinantis mūsų pergalę. Ukraina didžiuojasi tavimi, Aleksandrai“, – po pergalės kalbėjo P.Porošenka.

Šie žodžiai ne itin patiko Profesionalaus bokso federacijos viceprezidentui rusui Andrejui Riabinskiui, kuris užsipuolė Ukrainos prezidentą socialiniame tinkle twitter.

„Kaip jau mane užkniso viską permetinėti į politiką. Idiotizmas“, – piktinosi P.Porošenkos žodžiais A.Riabinskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.