EUROLYGA 2023

Klaipėdoje stovyklavo KHL ledo ritulininkai

Kelias savaites Klaipėdoje stovyklavo Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) ledo ritulininkai, kurie į tokio pobūdžio stovyklą mūsų šalyje atvyko pirmą kartą.

 KHL stovykla Klaiėpdoje
 KHL stovykla Klaiėpdoje
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 11:41 AM

Du kartus per dieną Klaipėdos „Akropolio“ lankytojus itin galingais smūgiais stebinę vienos geriausių pasaulio ledo ritulio lygų atstovai po poros dienų treniruočių smūgių stiprumą sušvelnino ir ėmė tobulinti technikos ir čiuožimo įgūdžius.

Rusijos lygos žvaigždės Klaipėdą pasirinko dėl didžiulio Svetlogorsko (Kaliningrado sritis, Rusija) ledo arenos užimtumo, kuri buvo panaudota ir pasaulio futbolo čempionato Rusijoje reikmėms.

Stovyklą Klaipėdoje vedė ir ledo ritulininkus iš Jaroslavlio „Lokomotyvo“, Nižnekamsko „Neftechimiko“, Novosibirsko „Sibir“, Novokuznecko „Metalurgo“ ir Jekaterinburgo „Avtomobilisto“ klubų vaikė keli treneriai iš Rusijos, kurie liko patenkinti ir ledo kokybe, ir sąlygomis uostamiestyje.

„Ledas tikrai kokybiškas ir čiuožėme puikiomis sąlygomis. Į Klaipėdą atvykime atsitiktinai, ieškodami kuo pakeisti bazę Svetlogorske ir čia mums patiko. Ir kitais metais ieškosime galimybių atvykti pas jus, nes sąlygos geros, o kainos labai panašios kaip ir Svetlogorske“, – svetainei hockey.lt sakė vyriausiasis stovyklos treneris, Novokuznecko „Metalurgo“ strategas Anatolijus Chomenka.

Sąlygomis Klaipėdoje buvo patenkinti ir visi ledo ritulininkai, kurių devyni atstovauja įvairiems KHL klubams.

„Klaipėda gražus ir jaukus miestas, o treniruočių sąlygos tikrai geros. Nesame išlepinti, tad čiuožti prekybos centre, o vėliau vietoje ir papietauti mums labai patiko. Aišku, treniruotės visame pasaulyje sunkios ir reikia daug dirbti, tačiau svarbu, kur treniruojiesi, o pas jus geros sąlygos“, – sakė Jekaterinburgo „Avtomobilisto“ klubo žaidėjas Dmitrijus Megalinskis.

KHL žaidėjams talkino du vartininkai lietuviai, kurie jau pirmąją dieną suprato, kad čia ne Lietuvos čempionato lygio žaidėjai ir bus nelengva.

„Kūnas visas mėlynas, o kai gaudai žaidėjo metimą, atrodo, kad nuplėš delną. Tokių stiprių metimų gyvenime nesu gaudęs, o persiorientuotri lengva nebuvo. Tiesa, tai buvo mano svajonė ir ji labai netikėtai išsipildė namų aikštėje“, – apie KHL žaidėjų metimus sakė visą gyvenimą bent pasitreniruoti su tokio lygio žaidėjais svajojęs ilgametis Klaipėdos „Baltijos“ vartininkas Andrejus Šutovas. Jam talkino jaunasis kolega iš Vilniaus „Geležinio vilko“ Martinas Petiulis, kuris rudenį kelią sparnus į jaunimo lygą JAV.

Į Klaipėdą KHL ledo ritulininkus privilioti padėjo ledo ritulio treneris Sergejus Jakuta. Klaipėdietis sakė, kad su Rusijos ledo ritulininkais bendrauti buvo lengva.

„Vyrai tikri profesionalai ir jokių sunkumų nekilo. Svečiai lik patenkinti priėmimu, sąlygomis. Smagu, kad Lietuvą atranda ir KHL lygos atstovai, tad tikiuosi, kad tai bus ne paskutinis kartas, kai prie jūros rengsime tokio lygio stovyklas, nes poreikis yra“, – sakė stovyklą padėjęs surengti lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.