EUROLYGA 2023

Dviejuose Lietuvos miestuose startuoja atsinaujinusi Baltijos regbio lyga

Savaitgalį startuoja ketvirtasis Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Prie „Top“ lygos prisijungė Lietuvos čempionato nugalėtoja ir Baltijos pirmenybių antro diviziono čempionė Šiaulių „Šiaulių“ komanda.

 Baltijos lyga startuos Kaune ir Šiauliuose.<br> LRF nuotr.
 Baltijos lyga startuos Kaune ir Šiauliuose.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-16 17:50, atnaujinta 2018-08-17 13:24

Tai reiškia, kad šiais metais „Top“ lygoje žais penkios komandos. Jos varžysis vieno rato sistema, o nugalėtojai paaiškės atkrintamosiose varžybose.

„Šiais metais esame nusiteikę gana agresyviai augti, dėl to priėmėme nemažai naujų dalykų. Nuo šiol rungtynių komisaras vertins, kaip priimanti komanda organizuoja rungtynes, o įsipareigojimų nevykdančioms ekipoms bus taikomos finansinės nuobaudos. Tai bus paskata patiems klubams augti, – kalbėjo Lietuvos regbio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis. – Šiais metais į lygą priėmėme „Šiaulių“ ekipą, kitąmet „Top“ lyga galbūt išsiplės iki šešių komandų. Kuo stipresni klubai, tuo stipresnė rinktinė. Taip pat norime sukurti gražų ir kokybišką renginį žiūrovams.“

Lygos sezonas prasidės rungtynėmis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Čia šeštadienį 16 val. į kovą stos Kauno „Žalgiris“ ir „Top“ lygos trofėjų susigrąžinti sieksiantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Šios rungtynės bus ypatingos dar vienu aspektu. Tai bus paskutinės regbio rungtynės prieš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, todėl regbį šiame stadione kitą sykį bus galima išvysti jau tik pabaigus stadiono rekonstrukcijos darbus.

Kauno „Žalgiris“ išsaugojo komandos branduolį, pasikvietė trenerį iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Felo Sangweni ir turi ambicijų pakovoti dėl aukščiausios prabos apdovanojimų.

„Vyrai po vasaros nekantraudami laukia naujojo sezono. Žinome, kad bus nelengva kol susižaisime po vasaros atostogų, tačiau sieksime kovoti kiekvienose rungtynėse. Savo tikslų sieksime orientuodamiesi į rungtynes po rungtynių“, – kalbėjo F. Sangweni.

Tuo tarpu „Baltrex-Šiauliai“ savo sudėtyje taip pat išsaugojo būrį Lietuvos rinktinės narių ir sieks po metų pertraukos į viršų kelti „Top“ lygos taurę.

„Naujas „Top“ lygos formatas mane tenkina. Pusfinaliai ir finalai leis žiūrovui susikoncentruoti ir palaikyti savo komandas kovojant dėl konkrečių vietų. Žaidėjams tai bus stimulas stengtis iki pat sezono pabaigos“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ direktorius Edmundas Ščavinskas.

Tuo tarpu sekmadienį regbio fiesta vyks Šiauliuose. Visas savaitgalis bus skirtas labiausiai tituluoto šalies regbio klubo – Šiaulių „Vairo-Kalvio“ – 45-erių metų sukakčiai. Pagrindinis šventės akcentas – Baltijos „Top“ lygos rungtynės sekmadienį 14 val. naujajame „SM Klevo“ regbio stadione (Gardino g. 14). Jose „Vairas-Kalvis“ susitiks su „RC Miesnieki-Kekava“ (Latvija) komanda.

„Tikslai mūsų lieka tokie patys. Sieksime apginti titulą, bet tai nebus lengva. Visos komandos stiebiasi, stengiasi ir visus tas titulas domina. Tai mus priverčia nesustoti ir smarkiai dirbti. Džiugu, kad turime naują komandą, kuri bus naudinga visai lygai ir visiems žaidėjams“, – teigė „Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Praėjusio sezono autsaiderė Kekavos komanda šiemet sieks grįžti ant prizininkų pakylos.

„Po praėjusių metų atlikome keletą pokyčių ir sieksime pasirodyti geriau. Visos komandos nori laimėti, bet mes, kaip ir minėjo „Žalgirio“ treneris, koncentruosimės į kiekvienas artėjančias rungtynes. Trečia vieta mus tenkintų“, – sakė Kekavos ekipos vadovas Romans Visnakovs.

Prieš tai vyks Šiaulių miesto vaikų ir jaunučių regbio varžybos, o 16 val. vyks dar vienas ypatingas mačas. Draugiškame susitikime jėgas išmėgins „Vairo-Citmo“ komanda ir visų kartų „Vairo“ regbio žvaigždžių ekipa. Pastarosios sudėtis išliks paslaptimi iki pat rungtynių pradžios, bet jau aišku, kad į Šiaulius atvyks buvę „Vairo“ žaidėjai iš įvairių pasaulio valstybių. 18 val. vyks šventinis „Vairo“ grupės koncertas.

„Top“ lygos debiutantas „Šiaulių“ klubas sezoną pradės savaite vėliau.

„Mes labai džiaugiamės gavę progą dalyvauti tokiame stipriame turnyre. Suprantame, kad tai bus didelis iššūkis mums, tačiau tik žaisdama tokiame lygyje, mūsų jauna komanda galės tobulėti. Tikiuosi, kad jauni žaidėjai sparčiai augs ir papildys Lietuvos rinktines“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris iš PAR Ntando Manyosha.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.