EUROLYGA 2023

Vandenlenčių varžybas Vilniuje laimėjo afrikietis, ant garbės pakylos kopė 10-metis

Olimpiečio kalnų slidininko su bendraminčiais surengtose vandenlenčių varžybose Vilniuje lygių neturėjo afrikietis

 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
 Vandenlenčių varžybos.<br> M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-08-23 17:21

 „Wakespot“ vandenlenčių parke Balžio ežere surengtos pirmosios „Wakespot Sunday JAM powered by Paulig Cold Brew Coffee“ varžybos

Tai vienintelis vandenlenčių turnyras, vykstantis Vilniaus miesto ribose.

Į varžybas atvyko 50 vandenlenčių entuziastų – 48 vyrai ir 2 moterys. Čia lygių neturėjo vasarą Lietuvoje leidžiantis Pietų Afrikos Respublikos atstovas Christopheris Colborne’as – jis vyrų grupėje užėmė pirmąją vietą. Antras liko Tadas Aleksiejūnas, o bronzą iškovojo dešimtmetis Marijus Lipnevičius.  

„Marijus – labai talentingas, perspektyvus vandenlentininkas. Jis domisi šia sporto šaka, važinėja po įvairius vandenlenčių parkus, treniruojasi. Jo pademonstruotas rezultatas tikrai nenustebino“, - teigė šių varžybų organizatorius, olimpietis kalnų slidininkas Rokas Zaveckas.

Tuo tarpu Marijaus tėtis Marekas Lipnevičius pripažino – jam sūnaus sėkmė buvo maloni staigmena. „Sąžiningai sakau, tikrai nesitikėjome, kad sūnus iškovos medalį. Labai už jį sirgome, tikėjomės būti finaliniuose plaukimuose, bet kad pateks tarp prizininkų, nemanėme“, - tikino bronzą iškovojusio vandenlentininko tėvas.

Marijus šia sporto šaka susidomėjo atsitiktinai – kartu su šeima nuvyko pramogauti į vandenlenčių parką. „Pirmą kartą sūnus plaukė klūpėdamas, pabandė antrą – pavyko išstovėti. Taip kažkaip užsikabino ir dabar jau antrus metus treniruojasi“, - pasakojo M. Lipnevičius. Greitas sūnaus progresas ant vandenlentės tėvo nestebino – Marijus lanko sportinės gimnastikos užsiėmimus, o žiemomis nuo trejų metų nuo kalnų leidžiasi slidėmis ir snieglente.

Moterų grupėje nugalėjo Laura Butkutė, o antrąją vietą užėmė Patricija Paužaitė.

Turnyro idėja R. Zavecko galvoje sukosi senokai, tačiau ją realizuoti pavyko tik šiemet. „Wakespot“ parkas veikia jau penkis metus ir jau senokai galvojome padaryti smagų renginį čia sportuojantiems žmonėms. Galiausiai gavosi taip, kad turnyras išaugo labiau, nei planavome. Į jį atvyko dalyviai ir iš kitų miestų ir net užsienio“, - atviravo varžybų organizatorius.

Varžybų programa buvo pritaikyta įgudusiems mėgėjams – nors dalis triukų buvo apriboti, įspūdingų skrydžių ir net kritimų netrūko. „Galėčiau išskirti nebent nugalėtoją iš PAR. Buvo akivaizdu, kad jis gali pademonstruoti kur kas įspūdingesnių triukų“, - teigė R. Zaveckas.

Šiltą dieną Balžio ežero pakrantėje netrūko ir žiūrovų – juos prie „Wakespot“ parko viliojo ne tik dalyvių atliekami triukai, bet ir sklindantis kepsnių kvapas.

„Išties, susidomėjimo netrūko, visa pakrantė buvo pilna žmonių. Tikrai nesitikėjome tokios minios žiūrovų. Didžėjus linksmino publiką gera muzika, buvo dalijama kava, sirgaliai vaišinosi kepsniais – vyravo labai smagi atmosfera“, - pasakojo R. Zaveckas.

Nugalėtojui buvo įteikta 2019 metų modelio „Jobe“ vandenlentė – apie 600 eurų kainuojančios lentos dar net nėra prekyboje, tad pagrindinis prizas dalyvius skatino stengtis dar labiau.

Lietuvai geriau kaip kalnų slidininkas žinomam R. Zaveckui šiose varžybose ant vandens pasirodyti neteko – šįkart Sočio olimpinėse žaidynėse dalyvavęs vilnietis ėmėsi teisėjo vaidmens.

„Ir kalnų slidinėjimas, ir vandenlentės man labai patinka. Aišku, su kalnų slidėmis esu pasiekęs kur kas daugiau. Tai labai skirtingos sporto šakos, bet įvairovė yra gerai – slidinėdamas pasiilgstu vandens, o ant vandens ilgiuosi sniego“, - šyptelėjo  R. Zaveckas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.