EUROLYGA 2023

Tarptautinėse varžybose Panevėžyje Lietuvos dviratininkai iškovojo net 20 medalių

Panevėžyje, „Cido“ arenoje, surengtose Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) pirmosios kategorijos treko varžybose „Panevėžys 2018“ Lietuvos atstovai iškovojo 20 medalių – po 5 aukso ir bronzos bei 10 sidabro. Dvi pergales šventė Miglė Marozaitė, po vieną – Simona Krupeckaitė, Olivija Baleišytė ir Erika Župerkaitė. Rusijos, Lenkijos ir Norvegijos atstovai iškovojo po tris, o Šveicarijos – vieną aukso medalį.

 Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė keirino finale.<br> T.Gaubio nuotr.
 Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė keirino finale.<br> T.Gaubio nuotr.
Olivija Baleišytė iškovojo visų spalvų medalius.<br> T.Gaubio nuotr.
Olivija Baleišytė iškovojo visų spalvų medalius.<br> T.Gaubio nuotr.
 Keirino rungties prizininkių trejetas.<br> T.Gaubio nuotr.
 Keirino rungties prizininkių trejetas.<br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 12:58 PM

M.Marozaitė iš pradžių aukso medalį iškovojo keirino rungtyje (9 dalyvės). Antra buvo S. Krupeckaitė, o trečia – Lenkijos atstovė Aleksandra Tolomanow. Ketvirtą vietą užėmė italė Miriam Vece, penktą – pirmajį pusfinalį laimėjusi Viktorija Šumskytė, o šeštą – Arūnė Savičiūtė. Antrąjį pusfinalį laimėjo M.Marozaitė.

Vėliau Miglė iškovojo pirmą vietą 500 m pavienio starto lenktynėse (7 dalyvės). Europos jaunimo vicečempionė distanciją įveikė per 34,626 sek. Sidabrą pelnė Dukart pasaulio ir triskart Europos čempionė, buvusi pasaulio rekordininkė bei ketverių olimpinių žaidynių dalyvė S. Krupeckaitė (34,767 sek.), o bronzą – Europos jaunimo čempionė M. Vece (35,360 sek.).

S. Krupeckaitė aukso medalį iškovojo sprinto lenktynėse (8 dalyvės). Ji ketvirtfinalyje nugalėjo slovakę Alžbetą Bačikovą (8 vieta kvalifikacijoje), pusfinalyje 2-0 įveikė Europos jaunimo čempionę M. Vece (5), o finale taip pat 2-0 pranoko savo komandos draugę Europos jaunimo vicečempionę M. Marozaitę. Pastaroji ketvirtfinalyje nugalėjo Arūnę Savičiūtę (7), o pusfinalyje 2-0 įveikė V. Šumskytę. Viktorija ketvirtfinalyje nugalėjo rusę Aleksandrą Dikają (3), o kovoje dėl bronzos 0-2 pralaimėjo italei M. Vece.

Kvalifikacijos varžybose (200 m iš eigos) S. Krupeckaitė (11,033 sek.) buvo pirma, M. Marozaitė (11,079 sek.) – antra, o V. Šumskytė (11,798 sek.) – šešta.

„Džiaugiuosi savo pasirodymu, ypač keirino rungtyje. Iki šiol Simoną buvau įveikusi tik prieš metus vykusiame Lietuvos čempionate. 500 m lenktynėse savo rezultatu nesu labai patenkinta – tikėjausi pirmą ratą įveikti greičiau. Šiose varžybose pavyko du kartus aplenkti italę, kuriai taip pat du kartus pralaimėjau neseniai Šveicarijoje vykusiame Europos jaunimo ir jaunių čempionate. Esu patenkinta“, – sakė M. Marozaitė.

Tituluočiausia varžybų dalyvė S. Krupeckaitė sakė, kad dabar jaučiasi geriau nei per Europos čempionatą Glazge. „Treneris truputį pakeitė treniruočių metodiką, kuri man labiau patinka ir tinka. Dabar dar tik rengiamės naujajam sezonui ir galiu pasakyti, kad jaučiuosi geriau nei Europos čempionate. Iki svarbiausių naujojo sezono startų dar yra laiko“, – teigė S.Krupeckaitė.

Varžybose Panevėžyje sprinto rungtį laimėjusi dviratininkė su komandos draugais kitą savaitę išvyksta į treniruočių stovyklą Kroatijoje.

Moterų daugiakovės varžybose (omniume, 11 dalyvių) triumfavo O.Baleišytė. Ji keturiose rungtyse surinko 146 taškus. Antrą vietą užėmė norvegė Anita Yvonne Stenberg (136 tšk.), o trečią – A.Bačikova (112 tšk.).

Olivija laimėjo skrečo rungtį, tampo lenktynėse buvo trečia, o atkrintamosiose lenktynėse – antra. Po trijų rungčių panevėžietė pirmavo su 114 taškų. Artimiausia Olivijos varžovė atsiliko šešiais taškais. Paskutinėje rungtyje – 80 ratų (20 km) grupinėse lenktynėse dėl taškų su 8 tarpiniais finišais O.Baleišytė pelnė 32, o jos pagrindinė varžovė – 28 taškus.

„Nuotaika pati geriausia. Labai smagu, kad pavyko pasipuošti aukso medaliu. Tai – mano pirmasis aukso medalis pirmosios kategorijos varžybų omniume, ir dar namuose. Iki šiol ne kartą laimėjau skrečo rungtį, o omniume vis kažkam nusileisdavau – buvau ir antra, ir trečia, – sakė O. Baleišytė. – Už pagalbą labai noriu padėkoti savo komandos draugėms. Jos dar neprilygsta pajėgiausioms dviratininkėms, bet šiandien jos atliko didelį darbą. Manau, kad laimėjau dėl to, kad buvau ne viena.“

Moterų skreče (40 ratų, 10 km, 10 dalyvių) sidabro medalį iškovojo O.Baleišytė. Nugalėjo rusė Marija Averina. Bronzą pelnė A.Bačikova.

Moterų grupinėse lenktynėse (80 ratų, 20 km, 8 tarpiniai finišai, 10 dalyvių) Olivija (19 tšk.) iškovojo bronzos medalį. Nugalėtojos titulą apgynė norvegė Anita Yvonne Stenberg (40 tšk.). Sidabrą iškovojo vokietė Tatjana Paller (25 tšk.).

O.Baleišytė prieš du mėnesius patyrė kelio traumą. Dviratininkė teigia, kad ji jau gali treniruotis visu pajėgumu.

Vyrų sprinto lenktynių (12 dalyvių) nugalėtoju tapo lenkas Mateusz Rudyk. 2016 metų Europos komandų sprinto čempionas finale kovojo su Lietuvos atstovu Vasilijumi Lendel. Pirmąjį finalo važiavimą nežymia persvara laimėjo lenkas. Antrajame važiavime pirmas finišo liniją kirto Vasilijus, bet jis už taisyklių pažeidimą, po kurio varžovas griuvo, taško nepelnė. Pergalė atiteko Lenkijos dviratininkui, kuris ir kvalifikacijos varžybose buvo geriausias (9,929 sek.).

V.Lendel ketvirtfinalyje nugalėjo Gedviną Serafiną (7), pusfinalyje 2-0 įveikė Svajūną Jonauską. Pastarasis užėmė ketvirtą vietą. Jis ketvirtfinalyje įveikė 46 metų latvį Ainarui Kiksiui (6), o kovoje dėl trečios vietos 0-2 nusileido rusui Aleksejui Nosovui (5).

Kvalifikacijoje V. Lendel (9,961 sek.) buvo antras, o S. Jonauskas (10,120 sek.) – trečias.

Vyrų keirino rungtyje (12 dalyvių) S. Jonauskas iškovojo sidabrą, o G. Serafinas – bronzą. Nugalėjo M. Rudyk. Pirmąjį pusfinalį laimėjęs V. Lendel liko penktas.

Vasilijus 1 km pavienio starto lenktynėse (10 dalyvių) pelnė sidabrą. Jis distanciją įveikė oper 1 min. 5,141 sek. Nugalėjo lenkas Adrian Kaiser (1.04,228). Trečias buvo A. Kiksis (1.05,255). Aivaras Naujokaitis (1.05,852) užėmė ketvirtą vietą.

Vyrų daugiakovėje (20 dalyvių) penktą vietą iškovojo po penkerių metų treko varžybose dalyvavęs elitinės plento dviračių komandos „Bahrain Merida“ narys Ramūnas Navardauskas (112 tšk.). Nugalėjo rusas Sergej Rostovcev (168 tšk.). Antras buvo lenkas Damian Slawek, (152 tšk.), trečias – šveicaras Thery Schir (142 tšk.), o ketvirtas – Rusijos atstovas Mamyr Staš (135 tšk.).

R.Navardauskas daugiakovės skreče buvo aštuntas, tempo ir atkrintamosiose lenktynėse – šeštas. Po trijų rungčių Ramūnas su 86 taškais buvo klasifikuotas taip pat šeštas. Jis paskutinėje rungtyje – 100 ratų (25 km) grupinėse lenktynėse dėl taškų su 10 tarpinių finišų – pelnė 26 taškus ir bendrojoje įskaitoje palypėjo vienu laipteliu.

R.Navardauskas skreče (60 ratų, 15 km, 20 dalyvių) buvo taip pat penktas. Nugalėjo S.Rostovcev. Antras finišavo D.Slawek, trečias – slovakas Štefan Michalička, o ketvirtas – šveicaras Thery Schir.

Vyrų grupinėse lenktynėse (120 ratų, 30 km, 12 tarpinių finišų, 20 dalyvių) R. Navardauskas (21 tšk.) užėmė septintą vietą. Nugalėjo T. Schir (78 tšk.). Antras buvo Š. Michalička (62 tšk.), o trečias – D. Slawek (62 tšk.). Slovakas paskutiniame finiše užėmė aukštesnę vietą nei lenkas.

„Buvo smagios varžybos. Tikrai gerai pasitreniravau. Norėčiau tai pakartoti. Tik kitą kartą prieš varžybas treke reikėtų jame pavažinėti kokią savaitę. Tada ir rezultatai būtų geresni“, – sakė R. Navardauskas.

E.Župerkaitė laimėjo jaunių merginų atkrintamąsias lenktynes (11 dalyvių). Sidabrą pelnė Auksė Pikūnaitė, o bronzą – Gabija Gustaitė.

Jaunių merginų skreče (30 ratų, 7,5 km, 9 dalyvės) nugalėjo norvegė Nora Tveit. Sidabrą iškovojo E. Župerkaitė, o bronzą – Ona Šikailovaitė.

Jaunių merginų grupines lenktynes dėl taškų (40 ratų, 10 km, 4 tarpiniai finišai, 9 dalyvės) laimėjo N. Tveit. Antra liko E. Župerkaitė. Jos surinko po 32 taškus. Pergalę Norvegijos dviratininkei lėmė pirma vieta paskutiniame finiše. Trečią vietą užėmė A. Pikūnaitė (25 tšk.).

Panevėžio miesto savivaldybės, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro, Panevėžio sporto klubo „EL Eko Sport“ ir Lietuvos dviračių sporto federacijos surengtose varžybose per dvi dienas iš viso išdalinta 15 medalių komplektų. Po tris medalius šiose varžybose iš lietuvių iškovojo M. Marozaitė (2-1-0), S. Krupeckaitė (1-2-0), E. Župerkaitė (1-2-0) ir O. Baleišytė (1-1-1).

Panevėžyje lenktyniavo beveik 70 dviratininkų iš 10 šalių: Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos, Slovakijos, Šveicarijos, Vokietijos ir Lietuvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.