EUROLYGA 2023

Orientacininkai dviračiais šturmavo Portugalijos miestelio kalvas

Sekmadienį Portugalijoje pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais taurės etape vyko paskutinė rungtis – sprintas. Gabrielė Andrašiūnienė tarp painių Odemyros miestelio gatvių greitame sprinte moterų elito grupėje užėmė 8-ąją vietą.

 G.Andrašiūnienė neišsilaikė tarp lyderių.<br> LOSF nuotr.
 G.Andrašiūnienė neišsilaikė tarp lyderių.<br> LOSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2018, 10:40 PM, atnaujinta Sep 23, 2018, 10:50 PM

Lietuvė 4,8 km distanciją su 18 kontrolinių punktų įveikė per 17 min. 54 sek. ir galutinėje rikiuotėje buvo aštunta, nors distancijos pradžioje važiavo antrojoje pozicijoje.

G.Andrašiūnienė pripažino, kad trasa buvo labai paini, bet užtat – įdomi. Dėl šios priežasties pasirinkti variantai į kontrolinius punktus daug ką nulėmė.

„Optimalius variantus greitai važiuojant rasti buvo sunku. Pats miestelis kalnuotas, todėl trasoje buvo labai daug laiptų. Keliose vietose pasirinkau ne pačius geriausius kelius, bet sekėsi gerai“, – po finišo kalbėjo G.Andrašiūnienė.

Organizatoriai planavo, kad lyderis trasą įveiks per 22 minutes, tačiau antrą dieną iš eilės pasaulio taurės etape triumfavusi Danijos orientacininkė Camilla Soegaard finišavo jau po 15 min. 53 sek. 

Artimiausia varžovė britė Clare Dallimore atsiliko 7 sek.

Trečia vieta atiteko portugalei Marisa Costa (19 min. 19 sek.).

Vyrai varžėsi 6,7 km distancijoje su 23 kontroliniais punktais. Lietuvos rinktinės narys Jonas Maišelis distanciją įveikė per 20 min. 36 sek. ir užėmė 15-ąją vietą.

Kitas Lietuvos atstovas Šarūnas Dmukauskas užėmė 20-ąją vietą (20 min. 55 sek.).

Sprinte triumfavo čekas Vojtechas Ludvikas. Jis distanciją įveikė per 17 min. 42 sek. Antrąją vietą užėmęs kitas Čekijos sportininkas Krystofas Bogaras nuo lyderio atsiliko 24 sek. Trečioje pozicijoje rikiavosi suomis Pekka Niemi (18 min. 56 sek.).

Šis pasaulio taurės etapas buvo finalinis. Po jo paaiškėjo šio sezono pasaulio taurės įskaitos laimėtojai.

Moterų grupėje po pirmųjų dviejų etapų pirmavusi čekė Martina Tichovska išlaikė lyderės poziciją ir po finalinio etapo, surinkusi 365 taškus. Antroje pozicijoje liko danė C.Soegaard (304 tšk.), o trečia – čekė Veronika Kubinova (268 tšk.).

Po finalinio taurės etapo A.Mickuvienė (205 tšk.) galutinėje įskaitoje pakilo iš 11-osios į 7-ąją vietą, o G.Andrašiūnienė (145 tšk.)  iš 22-osios į 17-ąją poziciją.

Vyrų grupėje buvo didesnė intriga. Po dviejų etapų pirmavęs rusas Antonas Foliforovas nusirito į 4-ąją poziciją, o pasaulio taurę iškovojo čekas Krystofas Bogaras (304 tšk.). Antras liko kitas čekas V.Ludvikas (293 tšk.), o trečias – rusas Ruslanas Gricanas (285 tšk.). Aukščiausią poziciją tarp Lietuvos atstovų užėmė J. Maišelis – 15-ąją.

Pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas kitais metais vyks Danijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.