EUROLYGA 2023

Baltijos rankinio lygoje – sėkmingas Lietuvos klubų startas

Lietuvos klubams sėkmingai susiklostė Baltijos moterų rankinio lygos startas. Visos trys šiame čempionate besivaržančios mūsų šalies ekipos pasiekė pergales. Tiesa, visus kartus įveikta buvo ta pati ekipa iš Baltarusijos – „Gorodnichanka“.

 Lietuvos klubams sėkmingai susiklostė Baltijos moterų rankinio lygos startas.<br> LRF nuotr.
 Lietuvos klubams sėkmingai susiklostė Baltijos moterų rankinio lygos startas.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 11:28 PM

Pirmosios jėgas su baltarusėmis dar šeštadienį išbandė Lietuvos čempionės Kauno „ACME – Žalgiris“ merginos. Jos iš visų Lietuvos klubų baltaruses įveikė lengviausiai. Antano Skarbaliaus vadovaujamos kaunietės viešnias iš Grodno nugalėjo rezultatu 36:23 (16:9).

Net trys „ACME – Žalgirio“ merginos surinko po 6 įvarčius – Klaudija Šidlauskytė, Grėta Burkaitė bei Audinga Kniubaitė. 4 kartus tiksliai į vartus metė Austėja Narauskaitė, po 3 įvarčius pelnė Lina Lukoševičienė, Laura Žukovaitė, Simona Jaškūnaitė ir Viltė Lubytė. Rugsėjo 29 kauniečių laukia akistata su Lenkijos MKS „Dwojka“ klubu.

Pirmąsias savo rungtynes Baltijos lygoje laimėjo ir Vilniaus „Eglės – SM Tauro“ merginos. Jos tas pačias viešnias iš Grodno nugalėjo rezultatu 37:33 (18:16). Nors vilnietės su baltarusėmis jau turėjo daugiau vargo, tačiau rungtynių pabaigą užtikrintai sužaidusi sostinės ekipa įsirašė pirmąją pergalę šiame sezone.

Rezultatyviausia Vilniaus klubo žaidėja buvo Aušra Šponė su 12 įvarčių, 7 kartus pasižymėjo Rita Repečkaitė, 5 įvarčius pelnė Daiva Aleksandravičiūtė ir Auksė Sviderskienė, 3 – Samanta Dunkulytė. Kitų rungtynių Baltijos lygoje vilnietėms teks palaukti, spalio 13 dieną išvykoje jos susitiks su Kauno „ACME – Žalgirio“ klubu.

Bene daugiausiai vargo su „Gorodnichankos“ merginomis turėjo Lietuvos vicečempionės „Cascada – HC Garliava SM“. Rungtynių pabaigoje intrigą sukūrę baltarusės Migliaus Astrausko vadovaujamai Garliavos komandai nusileido vos dviejų įvarčių skirtumu 32:30 (16:15).

Kauno rajono komandą šiame mače į pergalę vedė 8 įvarčius pelniusi Evelina Dževerakaitė, 7 pridėjo Emilė Aglinskaitė, po 6 kartus pasižymėjo Karolina Sparnauskaitė ir Greta Rinkevičiūtė, 3 įvarčiai Rusnės Markinaitės sąskaitoje. Kaip ir „ACME – Žalgiris“ garliavietės kitas rungtynes žais išvykoje su MKS „Dwojka“ merginomis rugsėjo 30 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.