EUROLYGA 2023

A. Malašinsko komandą įkvėpė trenerio sugrįžimas

Vyrų rankinio Čempionų lyga pasiekė pirmą tarpinį finišą. Komandoms sužaidus po penkerias rungtynes, svarbiausiame žemyno turnyre prasidėjo trumpa pertrauka, per kurią rankininkai išsiskirstys į rinktines ir kovos Europos čempionato atrankos varžybose.

A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
A.Malašinskas rungtynėse pelnė 4 įvarčius.<br> Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 15, 2018, 6:58 PM

Prieš pertrauką tamsius debesis prasklaidė Zaporižės „Motor“ klubas, kuriam atstovauja Aidenas Malašinskas. Ukrainos čempionai sekmadienį penktajame ture nugalėjo Zagrebo PPD ekipą 35:27 (17:13) ir iškovojo pirmuosius taškus. A.Malašinskas įmetė 4 įvarčius.

Kiti du lietuvių klubai pratęsė nesėkmių serijas. Čempiono vardą ginantis „Montpellier“, kuriam dėl traumos negali padėti Jonas Truchanovičius, šeštadienį namie pralaimėjo Vespremo „Telekom“ 29:30 (16:14), o Gintaro Savukyno treniruojamas Ryhimiakio „Cocks“, kurio vartus gina Giedrius Morkūnas, išvykoje nusileido „Elverum“ 27:28 (14:15).

„Motor“. Zaporižės klube prieš penktąjį Čempionų lygos mūšį įvyko svarbi permaina. „Motor“ nutraukė sutartį su lenku treneriu Patriku Rombeliu, dirbusiu nuo 2017 metų vasaros, ir vėl pakvietė Ukrainos rankinio specialistą Mykolą Stepanecą, kuris treniravo komandą iki atvykstant P.Rombeliui.

Trenerio sugrįžimą A.Malašinskas ir jo komandos draugai pažymėjo įtikinama pergale, kurios pamatai buvo padėti pirmojo kėlinio viduryje. Nors „Motor“ iš pradžių atsiliko 6:9, paskui įmetė penkis įvarčius paeiliui ir persvėrė rezultatą, o antrajame kėlinyje neleido suabejoti savo pranašumu.

„Pergalė – žaidėjų nuopelnas. Juk aš čia esu dar labai trumpai, – kuklinosi treneris M.Stepanecas. – Per treniruotes mačiau, kad komanda pasiilgo pergalių“.

Pirmoji pergalė nepadėjo „Motor“ pakilti iš B grupės lentelės apačios. Tik 2 taškus iškovojęs „Motor“ dalijasi paskutiniąją vietą su Celės „Pivovarna Laško“. Tiesa, kitos komandos pabėgo visai netoli – Zaporižės rankininkus net ir nuo ketvirtojoje vietoje esančios „Nantes“ skiria vos 2 taškai (grupėje aštuonios komandos kovoja dėl šešių kelialapių į atkrintamąsias varžybas).

A.Malašinskas per 5 rungtynes įmetė 20 įvarčių.

„Montpellier“. Per penkis turus savo sirgalių nė karto nenudžiugino Monpeljė rankininkai. Šeštadienį jie tiek pirmajame, tiek antrajame kėlinyje keliskart buvo įgiję trijų įvarčių persvarą, bet antrojo kėlinio viduryje prarado iniciatyvą (41-ąją min. „Montpellier“ dar pirmavo 22:20, o 50-ąją min. jau „Telekom“ buvo priekyje 26:23) ir nesugebėjo išgelbėti bent taško.

„Montpellier“ ir taip pat visas rungtynes pralaimėjęs „Kristianstad“ dalijasi paskutinę vietą A grupėje. Autsaiderių padėtis jau dabar yra labai kebli, nes šeštąją vietą užimantis Bresto „Miaškov“ turi 4 taškus.

Lyderiai. Stipresniojoje pakopoje per penkis turus taškų nedalijo tik du klubai. B grupės lyderiai Paryžiaus PSG ir Segedo „Pick“ laimėjo po penkerias rungtynes ir pabėgo nuo persekiotojų.

Atkaklesnė kova vyksta A grupėje. Joje pirmaujančios „Barcelona“, Skopjės „Vardar“ ir Kielcų „Vive“ komandos surinko po 8 taškus. Praėjusį savaitgalį pirmuosius nuostolius patyrė „Vardar“, išvykoje pripažinęs „Vive“ pranašumą 27:31.

Nors lyderiai jau dabar gali būti beveik ramūs dėl kelialapių į atkrintamąsias varžybas, intriga neblėsta, nes grupių nugalėtojai iškart pateks į ketvirtfinalį, o kitoms ekipoms reikės žaisti aštuntfinalyje.

„Cocks“. Ryhimiakio rankininkams jau ne pirmą kartą trūko jėgų, meistriškumo, o gal ir sėkmės lemiamoje mačo dalyje. Sekmadienį likus žaisti vos 3 min. Suomijos čempionai pirmavo 27:25, bet nuo tada įvarčius pelnė tik Elverumo komanda.

Ryhimiakio ekipa per penkis turus iškovojo 2 taškus ir silpnesniosios pakopos D grupėje tarp šešių komandų užima penktąją vietą. Iš šios grupės į atkrintamąsias varžybas pateks dvi komandos, o po pirmojo rato pirmauja Bukarešto „Dinamo“ (8 taškai) ir Leono „Ademar“ (7 taškai).

„Cocks“ abu taškus iškovojo per du pirmuosius turus, kuriuose pasiekė devjas lygiąsias. Dar du kartus Ryhimiakio komanda pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu. Visose ketveriose dramatiškai vykusiose rungtynėse G.Savukyno auklėtiniai pirmavo, tačiau persvaros neišsaugojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.