EUROLYGA 2023

Dopingo skandalas Austrijoje: po policijos reido – sąmyšis tarp Rusijos biatlonininkų

Rusijos sporto problemos, susijusios su dopingu, nesibaigia.

Rusijos biatlonininkai įtariami dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.<br>Scanpix.com
Rusijos biatlonininkai įtariami dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.<br>Scanpix.com
Rusijos biatlonininkai įtariami dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.<br>Scanpix.com nuotr.
Rusijos biatlonininkai įtariami dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 12:14 PM, atnaujinta Dec 13, 2018, 12:35 PM

Prieš pasaulio biatlono taurės etapą Hochfilcene Austrijos policija atliko kratas Rusijos komandos bazėje ir pateikė įtarimus dėl dopingo taisyklių pažeidimo per 2017-ųjų pasaulio biatlono čempionatą, kuris vyko tame pat Hochfilcene.

Žinomas Rusijos sporto komentatorius Dimitrijus Gubernijevas paviešino įtariamų sportininkų bei komandos personalo pavardes. Į jį pateko šie sportininkai: Jevgenijus Garaničevas, Aleksandras Loginovas, Antonas Šipulinas, Aleksejus Volkovas bei Irina Starych.

Be jų, įtarimai pateikti Rusijos biatlono komandos treneriui Aleksandrui Kasperovičiui, dviem daktarams ir dviem masažuotojams.

„Austrijos policija užpuolė Rusijos komandą bei pateikė kaltinimus dėl dopingo taisyklių pažeidimo 2017 metais, kuomet Hochfilcene vyko pasaulio biatlono čempionatas. Laukia sportininkų pasiaiškino“, – savo socialinio tinko „Instagram“ paskyroje rašė D.Gubernijevas.

Kol kas tik 6 asmenys iš sąrašo šiuo metu yra Austrijoje.

„Neturime daug informacijos apie tai kas nutiko ir tikslesnių žinių dėl mums pateiktų kaltinimų. Susisiekėme su ambasada Austrijoje, pasikvietėme į pagalbą teisininkus. Tikiuosi, greitu metu viskas bus išaiškinta“, – sport-express.ru teigė Rusijos biatlono sąjungos prezidentas Vladimiras Dračiovas.

Tuo tarpu A.Kasperovičius neigia kaltinimus ir tokį policijos poelgį vadina provokacija.

„Mums nėra aišku, kodėl taip buvo padaryta. Aš manau, kad tai tik provokacija. Žinau, kad mes nieko nepadarėme ir jie neturi jokių įrodymų. Palaukime ir sužinosime“, – kalbėjo Rusijos biatlono komandos treneris.

Austrijos policija patvirtino, kad rusams nebuvo pateikti kaltinimai. Jie buvo informuoti dėl atliekamo tyrimo.

Iš sąraše paminėtų sportininkų A.Loginovas ir I.Starych jau buvo sulaukę diskvalifikacijų dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.

Keista situacija yra ir su Rusijos komandos lyderiu laikomu A.Šipulinu, kuris šiemet nusprendė beveik nesiruošti naujam sezonui, nors jam ir buvo garantuota vieta rinktinėje.

Kol kas sportininkas neplanuoja startuoti pasaulio taurės varžybose. Tokį sprendimą galėjo lemti pateikti kaltinimai ilgamečiam treniruočių partneriui Jevgenijui Ustiugovui dėl draudžiamų medžiagų vartojimo.

Pats A.Šipulinas buvo paminėtas skandalingoje Richardo McLareno ataskaitoje apie Rusijoje valstybiniu mastu veikiančią draudžiamų medžiagų vartojimo sistemą.

Dėl dopingo taisyklių pažeidimų Rusijos sportininkams 2018 metų Pjongčango olimpinėse žaidynėse apskritai nebuvo leista startuoti su savo šalies vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?