EUROLYGA 2023

Švedija kartu su Latvija siekia teisės organizuoti 2026 metų žiemos olimpiadą

Švedijos olimpinis komitetas penktadienį pranešė pateikęs prašymą leisti šaliai organizuoti 2026 metų žiemos olimpines ir parolimpines žaidynes, kurių rogučių sporto rungtys vyktų Latvijoje.

 Švedija kartu su Latvija nori rengti žiemos olimpiadą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Švedija kartu su Latvija nori rengti žiemos olimpiadą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-11 18:28, atnaujinta 2019-01-11 18:31

Prašymą pavyko pateikti prieš sukankant galutiniam terminui, nes šalies olimpinio judėjimo lyderiai sugebėjo išsklaidyti sostinės įstatymų leidėjų, pernai grasinusių blokuoti šias pastangas, susirūpinimą.

Oficialus kampanijos pavadinimas – „Stokholmas-Orė 2026“, turint omenyje Orės slidinėjimo kurortą, esantį už 541 km į šiaurės vakarus nuo sostinės.

Švedijos kampanijos atstovas Richardas Brisiusas sakė, kad kalnų slidinėjimo rungtys vyktų Orėje, šuoliai su slidėmis – Faliune, rogučių sporto varžybos – Latvijos mieste Siguldoje, o visi kiti renginiai – Stokholme.

Ketvirtadienį trijų Švedijos sričių gubernatoriai išreiškė „tvirtą paramą“ pasiūlymui surengti 2026-ųjų olimpiadą jų regionuose.

Šiai kampanijai spalį buvo iškilęs pavojus, Stokholmo miesto tarybos naujajai koalicijai suabejojus dėl planų skirti didelį kiekį viešųjų lėšų dviejų savaičių renginiui. Tąsyk įstatymų leidėjai paprašė Švedijos olimpinio komiteto pateikti daugiau detalių.

Vienintelė Švedijos varžovė dėl teisės surengti olimpiadą yra Italija, norinti žaidynes rengti Milane ir 1956 metų žiemos olimpiados sostinėje Kortina d'Ampece. Ši šalis irgi pasinaudojo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) sprendimu pratęsti terminą teikti siūlymus, kad užtikrintų visišką vietos valdžios pritarimą.

Penktadienį Švedijos olimpinis komitetas nurodė, kad sostinės vyriausybės „teigiamai“ vertina pasiūlymą dėl 2026 metų žaidynių ir „mielai pritaria“, kad Stokholmo viešosios erdvės ir arenos būtų naudojamos olimpiados renginiams.

Orės savivaldybės valdžia nurodė, kad jai organizuoti kalnų slidinėjimo rungtis būtų „labai teigiamas ir natūralus žingsnis“, nes ateinantį mėnesį šiame regione vyks slidinėjimo pasaulio čempionatas.

Be to, bendradarbiavimas su Latvija ir galimybė pasinaudoti kitoje šalyje esama infrastruktūra taip pat gali sumažinti TOK susirūpinimą, kad visuomenė gali nepritarti pinigų švaistymui ne patiems būtiniausiems projektams.

Tarptautinio olimpinio komiteto narės dėl šio klausimo turėtų balsuoti birželį Šveicarijos mieste Lozanoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.