EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė. „Ryto“ skriaudiko įvertinimas ir taškų nedalijantys Ispanijos klubai

Europos taurės „Top 16“ etapo trečiajame ture Vilniaus „Ryto“ krepšininkai nusileido Berlyno ALBA komandai, o varžovų puolėjas Luke‘as Sikma buvo pripažintas naudingiausiu savaitės žaidėju. Namie pralaimėjęs „Rytas“ nutolo nuo tikslo iškovoti kelialapį į ketvirtfinalį ir gali tik pavydžiai žvalgytis į „Valencia“, Andoros „MoraBanc“ bei Vilerbano ASVEL klubus, kurie „Top 16“ etape žengia be nesėkmių. 

 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubas nusileido svečiams iš Berlyno.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 8:45 AM, atnaujinta Jan 17, 2019, 8:46 AM

Prisiminimai. „Ryto“ ir ALBA rungtynės dažnai būna dramatiškos, o iš sirgalių atminties tikriausiai neišsitrynė užpraėjusį sezoną Vokietijos sostinėje vykęs mačas, kuriame šeimininkai vilniečius palaužė tik per antrąjį pratęsimą. 

Šį trečiadienį komandoms vėl neužteko pagrindinio laiko, o pratęsimas tapo logišku 40 min. vykusios kovos tęsiniu. Per keturis kėlinius nė viena komanda nebuvo įgijusi dviženklio pranašumo, o pirmaujanti ekipa keitėsi net 19 kartų. 

Tiesa, ketvirtajame kėlinyje arčiau tikslo buvo „Rytas“, kuris 34-ąją min. įgijo didžiausią rungtynėse persvarą 70:63. Tačiau pabaigti darbo nepavyko. Likus 3 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos ALBA puolėjas Nielsas Giffey išlygino rezultatą, o per pratęsimą daug geriau žaidė Berlyno komanda, nugalėjusi 94:86.

Geriausi. Jei Vilniaus ekipoje rezultatyviausiai žaidė du užsieniečiai Arciomas Parachovskis ir D.J.Seeley (pelnė po 16 taškų), tai Berlyno komandoje labiausiai pasižymėjo lietuvis. Praėjusių metų vasarą iš „Ryto“ į ALBA išvykęs Rokas Giedraitis, kurį palaikė į „Siemens“ areną atvykęs jo tėvas Robertas, įmetė 23 taškus (5/6 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 4/4 baudų) ir pakartojo asmeninį sezono rekordą.

Geras R.Giedraičio žaidimas neturėjo nieko nustebinti. 26 metų puolėjas šį sezoną pelno 13,8 taško ir yra rezultatyviausias ALBA krepšininkas.

Trečiadienį ALBA turėjo dar vieną vedlį. Vyriausias „albatrosų“ žaidėjas 29-erių Luke‘as Sikma pelnė 19 taškų (5/6 dvitaškių, 3/5 tritaškių), atkovojo 12 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus. L.Sikma buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės savaitės krepšininku.

Padėtis. Per du pirmuosius „Top 16“ etapo turus E grupėje visas ketvertas rungtynes laimėjo šeimininkai. Tačiau šią savaitę viskas apsivertė aukštyn kojomis – išvykoje laimėjo ne tik ALBA, bet ir „Monaco“, nugalėjęs Belgrado „Partizan“ klubą 72:68.
Tad po pirmojo rato E grupėje pirmauja po 2 kartus laimėję „Monaco“ ir ALBA, o „Partizan“ ir „Ryto“ sąskaitose yra po 1 pergalę. Kitą savaitę „Rytas“ dar kartą susitiks su ALBA. Rungtynės vyks antradienį (sausio 22 d.) Berlyno „Mercedes-Benz“ arenoje. 

Naudingas. Trečiadienį naudingai žaidė ne tik R.Giedraitis, bet ir dar vienas užsienio klubui atstovaujantis lietuvis Mantas Kalnietis iš Vilerbano ASVEL. Prancūzijos lygos lyderiai išvykoje gana įtikinamai nugalėjo Frankfurto „Skyliners“ klubą 70:58, o M.Kalnietis prie pergalės pridėjo 13 taškų (4/6 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų) ir 4 rezultatyvius perdavimus.
ASVEL laimėjo visas trejas rungtynes ir užima pirmąją vietą F grupėje. 

Lyderiai. „Top 16“ etape per tris turus po tris pergales iškovojo trys komandos: ASVEL, „Valencia“ ir Andoros „MoraBanc“.  
Įdomu, kad ACB lygos klubai šiame etape dar nėra pralaimėję kitų šalių komandoms. Dar viena Ispanijos ekipa Malagos „Unicaja“ vienintelę nesėkmę patyrė žaisdama su „Valencia“. 

Trys komandos „Top 16“ etape dar nėra laimėjusios. Po tris kartus pralaimėjo „Skyliners“, Limožo CSP ir Zagrebo „Cedevita“. 

Europos taurė. „Top 16“ etapo 3 turas. 

E grupė

Vilniaus „Rytas“ – Berlyno ALBA 86:94 (po pratęsimo; A.Parachovskis ir D.J.Seeley po 16, E.Bendžius 13, M.Echodas 10/ R.Giedraitis 23), Belgrado „Partizan“ – „Monaco“ 68:72. 

Lentelė: „Monaco“ – 2, ALBA – 2, „Partizan“ – 1, „Rytas“ – 1. 

F grupė

Frankfurto „Skyliners“ – Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 13) 58:70, Ulmo „ratiopharm“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ 81:84. 

Lentelė: ASVEL – 3, „Lokomotiv“ – 2, „ratiopharm“ – 1, „Skyliners“ – 0. 

G grupė

Malagos „Unicaja“ – Limožo CSP 79:72, „Valencia“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ 92:76. 

Lentelė: „Valencia“ – 3, „Unicaja“ – 2, „Crvena Zvezda“ – 1, CSP – 0. 

H grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Andoros „MoraBanc“ 71:80, Kazanės „Uniks“ – Zagrebo „Cedevita“ 105:70. 

Lentelė: „MoraBanc“ – 3, „Uniks“ – 2, „Zenit“ – 1, „Cedevita“ – 0. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.