EUROLYGA 2023

Kitų žemynų egzaminą išlaikė ne visų Europos šalių rankininkai

Pasaulio vyrų rankinio čempionate kelialapius į antrąjį etapą užsitikrino dar keturios komandos. Kovą dėl medalių tikrai tęs B ir D grupėse pirmaujančios Kroatijos, Ispanijos, Švedijos ir Vengrijos rinktinės. Trečiadienį pirmojo etapo ketvirtajame ture kroatai, ispanai ir švedai iškovojo ketvirtąsias pergales, o vengrams užteko vieno taško, gauto už lygiąsias su Egipto komanda.

 Kroatija įveikė Bahreiną.<br> Twitter nuotr.
 Kroatija įveikė Bahreiną.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 12:00 AM, atnaujinta Jan 17, 2019, 12:01 AM

Antradienį kelialapius į antrąjį etapą gavo A ir C grupių lyderės Prancūzijos, Vokietijos, Norvegijos ir Danijos rinktinės.

Trečiadienį labai nedaug trūko, kad Švedijos rinktinės pergalių serija būtų nutraukta. Švedai po dramatiškos kovos tik vieno įvarčio skirtumu 23:22 nugalėjo Kataro rankininkus.

Jei taškas būtų išsprūdęs, švedai kaltinti būtų galėję tik save. Likus žaisti vos 3 min. skandinavai pirmą kartą rungtynėse įgijo 4 įvarčių persvarą ir pradėjo laukti finalo sirenos. Tuo tarpu katariečiai nenuleido rankų ir ne tik sumažino skirtumą iki minimalaus, bet ir likus apie pusę minutės dar sykį perėmė kamuolį. Vis dėlto paskutinę Azijos čempionų ataką atrėmė Švedijos komandos vartininkas Andreasas Palicka.

Vengrijos rankininkams, kad užsitikrintų kelialapį į kitą etapą, užteko lygiųjų 30:30 su Egipto komanda. Vengrai geriau pradėjo rungtynes ir greitai nutolo 4 įvarčių skirtumu 8:4. Tačiau egiptiečiai dar pirmajame kėlinyje persvėrė rezultatą, o po pertraukos patys įgijo 4 įvarčių persvarą 19:15.

Antrojo kėlinio antroje pusėje pirmaujanti komanda kelis kartus keitėsi, o paskutinėmis minutėmis arčiau pergalės atsidūrė Afrikos vicečempionai. Jiems iškovoti du taškus labiausiai sutrukdė dviejų žaidėjų pašalinimai. Antrasis pašalinimas buvo itin apmaudus, nes Egipto rankininkai pažeidė keitimo taisyklę.

Nors Vengrijos rinktinei pavyko išlyginti rezultatą, mačo baigtimi labiau džiaugėsi egiptiečiai. Iškovojusi tašką Egipto rinktinė perėmė iniciatyvą varžantis dėl trečiosios vietos.

Užimti trečiąją vietą D grupėje pretenduoja net keturios komandos: Egiptas, Argentina (turi po 3 taškus), Kataras ir Angola (po 2). Penktajame ture Egiptas žais su Angola, Argentina – su Kataru, o egiptiečiams vieninteliams nereikės dairytis į kitų rungtynių rezultatus. Jei Egipto rinktinė laimės Afrikos komandų dvikovą, ji tikrai bus trečia.

Pirmąsias dvi vietas šioje grupėje užima Švedija (8 taškai) ir Vengrija (6 taškai).

Jokių staigmenų trečiadienį nebuvo B grupėje. Joje Kroatijos rankininkai, net akivaizdžiai taupydami jėgas, sutriuškino Bachreiną 32:20, Ispanija nugalėjo Makedoniją 32:21, Islandija – Japoniją 25:21.

Tiesa, ispanams teko paprakaituoti – pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatas dar buvo lygus 12:12. Tačiau ispanų įvartis paskutinėje pirmojo kėlinio atakoje bei dar penki įvarčiai be atsako antrojo kėlinio pradžioje pribloškė ispano Raulio Gonzalezo treniruojamą Makedonijos rinktinę ir Europos čempionai laimėjo dideliu skirtumu.

Kitose rungtynėse islando Daguro Sigurdzssono treniruojama Japonijos rinktinė patampė nervus Islandijos rankininkams. Nors islandai beveik visą laiką pirmavo, skirtumas nebuvo didelis ir šoktelėjo tik paskutinėmis minutėmis.

B grupėje Kroatija ir Ispanija iškovojo po 8 taškus, Islandija ir Makedonija – po 4, Japonija ir Bachreinas taškų neturi.

Ketvirtadienį paskutiniame ture kroatai ir ispanai tarpusavyje kovos dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape, o islandai ir makedonai grumsis dėl trečiosios vietos. Islandijos komandai šiose rungtynėse užteks lygiųjų.

Dienos skaičius

13

Pasaulio čempionate žaidžia net 13 komandų iš Europos šalių. Aštuonios iš jų jau užsitikrino kelialapius į antrąjį etapą. Tai – Prancūzija, Vokietija, Kroatija, Ispanija, Danija, Norvegija, Švedija ir Vengrija.

Iš kovos dėl teisės žaisti kitame etape dar nepasitraukė Rusija, Serbija, Austrija, Makedonija ir Islandija. Makedonai ir islandai dėl trečiosios vietos B grupėje susigrums tarpusavyje. Tuo tarpu kitų trijų Europos komandų galimybės labai menkos.

4 turas

B grupė (Miunchenas)

Japonija – Islandija 21:25 (12:13). Agarie 4/ Sigurmannssonas 5. 6000 žiūr.

Kroatija – Bachreinas 32:20 (19:9). Štrlekas 11/ Jalalis 5. 8600 žiūr.

Makedonija – Ispanija 21:32 (12:13). Peševskis 6/ Gomezas 6. 9600 žiūr.

Lentelė: 8 – Kroatija, 8 – Ispanija, 4 – Islandija, 4 – Makedonija, 0 – Japonija, 0 – Bachreinas.

D grupė (Kopenhaga)

Angola – Argentina 26:33 (12:17). Ferreira 7, Hebo 6/ P.Simonet 7, Bonanno 6. 1709 žiūr.

Vengrija – Egiptas 30:30 (14:14). Lekai 6/ Zinelbaedinas 7. 3929 žiūr.

Kataras – Švedija 22:23 (11:10). Benali 8/ L.Nilssonas 7, Zachrissonas 7. 6079 žiūr.

Lentelė: 8 – Švedija, 6 – Vengrija, 3 – Egiptas, 3 – Argentina, 2 – Kataras, 2 – Angola.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.