EUROLYGA 2023

„Dragūno“ rankininkai Baltijos lygoje nugalėjo principinius varžovus

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Baltijos rankinio lygos rungtynėse namuose sekmadienį 28:26 (13:17) įveikė Ukrainos vicečempionę Zaporožės ZTR ekipa.

„Dragūno“ rankininkai įveikė svečius iš Zaporožės.<br> rkdragunas.lt nuotr.
„Dragūno“ rankininkai įveikė svečius iš Zaporožės.<br> rkdragunas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2019, 6:46 PM, atnaujinta Jan 20, 2019, 6:48 PM

Rungtynių pradžia buvo itin sunki. Klaipėdos komanda atsiliko 0:5 ir pirmąjį savo įvartį pelnė tik 8-ąją minutę. Nors kėliniui bėgant pavyko sumažinti atsilikimą iki minimalaus, vis dėlto paskutinėmis minutėmis ZTR sugebėjo vėl susikurti saugesnę keturių įvarčių persvarą.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo aikštės šeimininkai, per dešimt minučių sugebėję išlyginti rezultatą 21:21. Likusį rungtynių laiką komandos kovojo dėl kamuolio ir kiekvienos galimybės pelnyti įvartį.

Atmosfera aikštelėje buvo įkaitusi ir žaidėjams sunkiai sekėsi tramdyti emocijas ir pyktį – raudonų kortelių susilaukė dragūnietis Gabrielius Virbauskas ir ZTR žaidėjas Denysas Isančukas.

Įspėtas buvo ir „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Likus 10 min. iki rungtynių pabaigos, rezultatas vis dar buvo lygus – 23:23. „Dragūnui“ su emocijomis pavyko susitvarkyti geriau nei svečiams iš Ukrainos ir taiklūs Deivido Virbausko ir Karolio Bliuvo metimai išvedė šeimininkus į priekį 25:23.

Svečiai į tai atsakė taip pat dviem taikliais metimais ir rezultatą vėl išlygino 25:25. Savo metimus realizavę Karolis Stropus ir Laurynas Simonavičius sugrąžino „Dragūnui“ persvarą, prie kurios vėl bandė priartėti baudos metimą įmetę ukrainiečiai.

Vis dėlto iki žaidimo pabaigos likus minutei, klaipėdiečiai pergalę įtvirtino taiklų metimą atlikęs K.Stropus.

Nugalėtojams Karolis Bliuvas pelnė 5 įvarčius, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitekūnas – po 4, Karolis Stropus ir Deividas Virbauskas – po 3, Gintaras Cibulskis – 2, Alainas Romeo Eyebe, Laurynas Simonavičius ir Benas Butkus – po 1.

„Emocijos geros. Pirmame kėlinyje mums buvo nežmoniškai sunku, bet komanda parodė, kad turi charakterį, parodė, kad vyrams tarp kojų kažkas kabo – tai irgi gerai. Manau, kad tai pagrindinis geras dalykas, ypač po tokio sunkaus pirmojo kėlinio. Sugebėjome atsitiesti ir užkurti tokią pergalę. Tai yra pats didžiausias, geriausias dalykas, koks tik galėjo būti. Nugalėjome rimtą varžovą ir tai mus labai džiugina“, – pergale džiaugėsi „Dragūno“ vyriausiasis treneris A.Juškėnas.

„Raktas į pergalę buvo mūsų kovingumas, tikrai viską laimėjo mūsų kovingumas. Padarėme šiek tiek mažiau klaidų, nei pirmame kėlinyje, pradžioje, kai pralaimėjome 0:5. Buvo be galo sunku pasivyti, bet tas mūsų kovingumas, mūsų vienybė ir lėmė tą faktą, kad mes šiandien laimėjome“, – rezultatu džiaugėsi ir „Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis.

„Dragūno“ rankininkai per dvejas šio savaitgalio Baltijos lygos rungtynes užsidirbo tris taškus. Pasak A.Juškėno, būtų buvę puiku iškovoti visus keturis.

„Iki „puikiai“ trūksta tiktai plaukelio tokio nedidelio, bet Minsko SKA mums niekada nebuvo parankus varžovas. Tai yra nežmoniškai stipri komanda, gebanti keisti žaidimo stilių. Trys taškai. Jei kas nors būtų pasakę, būčiau sakęs, kad jūs turbūt juokaujate, o dabar viskas gerai. Belieka tą žaidimą, kurį mes demonstruojame, iš Baltijos lygos perkelti į Lietuvos čempionatą ir tada nebus problemų. Tik ne visą laiką tai pavyksta“, – sakė A.Juškėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.