EUROLYGA 2023

Lietuvos karatė federacija išrinko geriausius kovotojus Lietuvoje

Lietuvos karatė federacija išaiškino geriausius 2019 metų šalies olimpinės karatė kovotojus. Lietuvos čempionato Panevėžyje metu varžybos vyko šešiose rungtyse. 

Paaiškėjo geriauski karate kovotojai Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Paaiškėjo geriauski karate kovotojai Lietuvoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 6:59 PM

Moterų katos rungtyje nugalėjo Vilniaus „Karate-Do“ klubo atstovė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė. Antrojoje vietoje liko to paties klubo sportininkė Laima Grižaitė, o trečiojoje - Eglė Duobaitė iš Panevėžio „Alfos“. 

Vyrų katos čempiono vardą apgynė Dovydas Žymantas iš Šiaulių „Baltojo tigro“, jo komandos draugas Benediktas Kučinskas užėmė antrąją vietą, o Radviliškio „Rytų kovotojo“ atstovas Matas Kriugelis buvo trečias. 

Moterų kumitė rungties svorio kategorijoje iki 68 kg finale susitiko J. Januškaitė-Žilinskienė ir Gabrielė Marozaitė (Mažeikių „Danas“). Greiti mažeikiškės smūgiai rankomis pirmoje kovos dalyje suteikė jai persvarą, kurios vilnietei vėliau nepavyko panaikinti ir privertė tenkintis antrąja vieta. 

Trečioji vieta ant prizininkų pakylos teko „Alfos“ kovotojai Rūtai Zigmantavičiūtei. 

Moterų svorio kategorijos virš 68 kg finale kovojo puikiai viena kitą pažįstančios sportininkės iš Vilniaus „Karate-Do“ klubo - Nomeda Tvaskaitė ir Marija Paulavičiūtė. Kovos metu buvo atlikta daug veiksmų, tačiau jie rezultato nekeitė beveik visas tris kovos minutes, o savo pranašumą N. Tvaskaitė įrodė tik paskutinėmis sekundėmis. Trečiąją vietą užėmė Goda Bilskytė iš Kauno „Samurajaus“. 

Lengvo svorio (iki 75 kg) vyrų kumitė rungties čempionu tapo radviliškietis klubo „Kentauras“ sportininkas Remigijus Jurgilaitis. Jis finale įveikė Tomą Balčių iš Šiaulių „Baltojo tigro“. Bronza atiteko Tomui Majauskui iš Mažeikių „Žemaičio“. 

Įnirtingiausios kovos virė sunkaus svorio (virš 75 kg) vyrų kumitė kategorijoje. Finale Vaidotas Dobrovolskis iš Kauno „Fight gang“ minimalia persvara 4:3 įveikė Kauno „Oku“ atstovą Petrą Ąžuolą Kalpoką. Trečiąją vietą užėmė „Karate-Do“ atstovas Tomas Žilinskas, mažajame finale įveikęs Armandą Jaruševičių iš „Fight gang“. 

Iš viso čempionate varžėsi 12 karatė klubų kovotojai. Pagal pasiektus rezultatus pirmąją vietą komandų įskaitoje užėmė Vilniaus „Karate-Do“ (vadovė J. Januškaitė-Žilinskienė), kurio sportininkai iškovojo du aukso, tris sidabro ir vieną bronzos medalį. Antrojoje pozicijoje su vienu aukso ir dviem sidabro medaliais atsidūrė  Šiaulių „Baltasis tigras“ (Egidijus Daknys), o trečiojoje liko net trys klubai, į savo sąskaitas įsirašę po vieną aukso medalį: Kauno „Fight gang“ (Mindaugas Ratkevičius), Mažeikių „Danas“ (Artūras Gerikas) ir Radviliškio „Kentauras“ (Arūnas Masalskis). 

Lietuvos olimpinės karatė rinktinė, sudaryta atsižvelgiant į Lietuvos čempionato rezultatus, kovo pabaigoje savo jėgas išbandys Europos čempionate Ispanijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.