EUROLYGA 2023

Olimpietį šuolininką į tolį T. Bardauską „užkabino“ graplingas

Būdamas pačiame jėgų žydėjime dabartinis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytojas 43–ejų Tomas Bardauskas įvykdė olimpinį normatyvą ir atstovavo Lietuvai vasaros olimpinėse žaidynėse lengvosios atletikos šuolio į tolį rungtyje. Stebuklų ten nepasiekė, bet, kaip pats sako, vien dalyvavimas tokio rango varžybose yra kiekvieno sportininko svajonė.

 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
 Tomas Bardauskas susižavėjo graplingu.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 10:43 AM, atnaujinta Feb 22, 2019, 10:50 AM

Artėjant lengvaatlečio karjerai į pabaigą, T.Bardauskas pradėjo domėtis kovinio sporto menais ir patraukė į brazilų džiudžitsu treniruotes, kurias vėliau pakeitė graplingas.

„Man kažkuo reikėjo kompensuoti profesionalaus sporto trūkumą. Kadangi tuo metu pardavinėjau maisto papildus, sudarinėjau sportininkams mitybą, tai mane prie kovinio sporto priartino. Kaune kovotojų daug. Nemaža dalis neaplenkė ir manęs“, – susipažinimą su graplingu pasakojo T.Bardauskas.

„Svarbus momentas tas, kad aš mitybos planą sudarinėjau Kęstučiui Smirnovui, kuris ir pradėjo Lietuvoje kultivuoti graplingą. Kaip ir daugeliui kovinio sporto meistrų, taip ir Kęstučiui, prieš varžybas reikdavo mesti svorį, jau nekalbant apie tai, kad papildai kiekvienam sportininkui reikalingi“, – dėstė pašnekovas.

T.Bardauskas universitete šiuo metu yra teniso, stalo teniso, badmintono ir plaukimo treneris. Graplingo aukšto lygio varžybose jis pirmjį kartą kovojo dėl Europos čempiono titulo. Nepavyko – sportininkas liko už prizininkų ribos.

„Tada nelaimėjau, bet mane labai užkabino. Norėjau įrodyti, kad galiu. Be to, adrenalinas, kurį gaunu šiose varžybose, negaudavau niekur kitur. Dėl to, dabar galiu pasigirti, kad esu dalyvavęs daugelyje svarbiausių varžybų“, – sakė olimpietis.

Per savo karjerą graplinge T.Bardauskas spėjo iškovoti Baltijos šalių vicečempiono titulą, pernai tapo pasaulio vicečempionu, o prieš kelias savaites laimėjo asmenines varžybas Lietuvos atvirose taurės pirmenybėse svorio kategorijoje iki 84 kilogramų.

„Kadangi aš laisvųjų imtynių atstovas, tai į taurės varžybas atvykau be kimono. Man taip patogiau. Kaip ir patogiau kovoti stovėsenoje, o ne parteryje. Šįsyk pavyko – dėl to esu labai laimingas“, – kalbėjo T.Bardauskas.

Naujasis čempionas pripažino, kad graplinge jį motyvuoja gaunama įtampa, malonumas ir savęs tobulinimasis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.