EUROLYGA 2023

Pergalę iškovojusi „Energija“ laimėjo Lietuvos čempionato reguliarųjį sezoną, aiškios pusfinalių poros

Lietuvos ledo ritulio čempionate buvo sužaistos priešpaskutinio turo rungtynės, po kurių paaiškėjo reguliaraus sezono nugalėtojai bei kovą laukiančių pusfinalio mačų poros.

„Energija“ tapo reguliaraus sezono laimėtojais
„Energija“ tapo reguliaraus sezono laimėtojais
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2019, 11:45 PM, atnaujinta Feb 26, 2019, 11:59 PM

Rungtynėse namuose Elektrėnų „Energija“ rungtynių pabaigoje sugebėjo palaužti „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus bei iškovojo pergalę 3:1, taip užsitikrindami pirmąją vietą reguliariajame sezone. Tuo tarpu kauniečiams po šio mačo beliks tenkintis antrąją pozicija turnyrinėje lentelėje.

Svarbiose rungtynėse rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė „Kaunas Hockey“ komandai. Jau po pirmosios „Energijos“ pražangos kauniečiai daugiau nei minutę spaudė varžovus prie jų vartų, o galiausiai gynėjo metimą prie pat vartų pataisęs Vytautas Jagelavičius (07:25, rez. perd. Jonas Stephanssonas, Petras Nausėda) nepaliko varžovų vartininkui jokių vilčių.

Po keleto minučių „Energija“ prasižengė dar kartą, tačiau šįkart vaizdas aikštėje gerokai skyrėsi nuo to, kurį buvo galima patyti pirmosios nuobaudos metu. Net ir žaisdama mažumoje šeimininkų komanda rengė atakas, vėliau patys įgijo kiekybinę persvarą, o Artūras Pavliukovas neturėjo kada ilsėtis, atremdamas vieną po kito varžovų metimus bei neleisdamas elektrėniškiams išlyginti rezultato.

Kėlinio pabaigoje savo išpuoliais atsakė ir kauniečiai, tačiau jie iš pradžių nepasinaudojo neapdairia Maksimo Ponomarenko klaida paliekant vartus, o vėliau nepasižymėjo ir greitos kontratakos metu, tad rezultatas išliko 1:0 „Kaunas Hockey“ naudai. Kauniečiai po pirmojo kėlinio pirmavo nepaisant to, jog „Energija“ jo metu atliko daugiau nei triskart daugiau metimų į vartus (20 prieš 6).\

Galiausiai antrojo kėlinio pradžioje savo komandos neišgelbėjo ir A. Pavliukovas. Kauniečiai vieną prieš vartus paliko Andrių Židkovą, kuris gavęs savalaikį komandos draugo perdavimą neklydo ir išlygino rezultatą (24:33, rez. perd. Dmitrijus Beliakovas).

Iškart po pelnyto įvarčio „Energija“ žaidė itin aktyviai ir ne kartą sukūrė pavojų prie „Kaunas Hockey“ vartų. Visgi, lemiamomis atakų fazėmis jiems pritrūko tikslumo ir persverti mačo rezultato savo naudai jiems nepavyko.

Antrojo kėlinio pabaigoje žaidimas išsilygino, o įvarčių žiūrovai šiame kėlinyje nebeišvydo.

Lemiamo mačo kėlinio pradžioje „Kaunas Hockey“ surengė ataką, kurioje iki įvarčio jiems pritrūko milimetrų – į vartų konstrukciją atsimušęs ritulys į vartus neįskriejo.

Visgi, kauniečiai nebuvo vieninteliai, kurie trečiajame kėlinyje pasižymėjo smūgiu į virpstą – kėlinio viduryje konstrukciją sudrebino jau „Energijos“ atstovo mestas ritulys.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos problemų sau prisidarė pati „Energija“, kuri turėdama kiekybinę persvarą iš pradžių sugebėjo užsidirbti vieną, o vėliau ir antrą pražangą, taip suteikdami varžovams galimybę beveik minutę žaisti turint dvigubą kiekybinę persvarą.

Visgi, žaisdami formatu penki prieš tris kauniečiai vos neprisižaidė: neapdairus žaidimas leido jų varžovams pabėgti į pasimatymą prieš A. Pavliukovą, bet svečių laimei, „Energijos“ puolėjo smūgis tikslo nepasiekė.

Nors vėliau „Energija“ buvo dar kartą nubausta dviejų minučių nuobauda, net ir žaisdama mažumoje šeimininkų komanda surengė išpuolį, kuriame du Elektrėnų klubo atstovai išbėgo vieni prieš vartininką, bet Donatui Vitte komandos draugo pagalbos neprireikė – šaltakraujišku smūgiu į viršutinį vartų kampą jis išvedė savo ekipą į priekį (56:32, rez. perd. Mauras Baltrukonis).

Paskutinę mačo minutę kauniečiai dar keitė vartininką šeštu aikštės žaidėju minutę, o vos po trylikos sekundžių galutinį tašką rungtynėse padėjo į tuščius vartus ritulį pasiuntęs Konstantinas Isaevas (59:13).

Ši pergalė leido „Energijai“ užsitikrinti pirmąją vietą Lietuvos čempionate bei sudėliojo būsimų kovų pusfinalyje varžovus. Reguliarųjį sezoną laimėjusi „Energija“ serijoje iki trijų pergalių kovos su „Geležiniu Vilku“, o šių klubų mačai įvyks kovo 5, 7 ir 11 bei, jei reikės, 13 ir 15 dienomis. Tuo tarpu „Kaunas Hockey“ susitiks su „Hockey Punks“, o šios ekipos grumsis kovo 4, 6, 8 ir, jei reikės, 10 bei 12 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.