EUROLYGA 2023

Penkiakovininkas J. Kinderis pasaulio taurės etape Kaire iškovojo bronzą

Kaire (Egiptas) vykstančio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės pirmojo etapo vyrų varžybų finale šeštadienį Lietuvos atstovas Justinas Kinderis užėmė trečiąją vietą.

Justinas Kinderis bėgimo trasoje.<br>LTeam nuotr.
Justinas Kinderis bėgimo trasoje.<br>LTeam nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-02 20:06, atnaujinta 2019-03-03 12:20

Lietuvis surinko 1435 taškus ir nusileido tik egiptiečiui Ahmedui Elgendy (1465 tšk.) bei čekui Janui Kufui (1448 tšk.).

J.Kinderis fechtavime buvo trečias, plaukime – 24-as, jojime – 23-ias, o bėgimo ir šaudymo rungtyje – antras.

Finale kovojo 36-i sportininkai.

Po trijų rungčių lietuvis buvo dešimtas. Gerai bėgantis ir šaudantis J.Kinderis lemiamą rungtį pradėjo galingai ir greitai ėmė kilti į aukštesnes pozicijas.

Po trečiojo apsilankymo šaudykloje lietuvis į trasą grįžo ketvirtas, o lemtingu tapo paskutinis ratas, kurio metu J.Kinderis dėl bronzos medalio susikovė su čiliečiu Estebanu Bustosu ir vokiečiu Marvinu Dogue.

Ratui įpusėjus, lietuvis aplenkė M.Dogue ir iki finišo sugebėjo konkurentų nebeprisileisti artyn.

„Džiaugiuosi savo pasirodymu. Egiptas man yra laiminga šalis, – po finišo kalbėjo J.Kinderis, kuris būtent Kaire 2017 metais iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalį. – Šaudydamas jaučiau, kad gali nutikti kažkas gero. Kai kovojome su Čilės ir Vokietijos sportininkais, šaudydamas galėjau šiek tiek pataupyti jėgas paskutiniam bėgimo ratui.

Tai tik sezono pradžia, tačiau galbūt tai yra geras ženklas? Dabar galiu būti ramus, kad surinksiu patekimui į pasaulio taurės finalą reikiamą taškų kiekį. Tai leis ramiau rengtis svarbiausioms sezono varžyboms ir bus galima geriau planuoti pasiruošimą joms.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.