EUROLYGA 2023

Rizikingą taktiką pasirinkusi „Ambersail 2“ įgula neabejoja, kad konkurentus dar aplenks

„St.Maarten Heineken“ buriavimo regatos antrosios dienos lenktynėse lietuvių „Ambersail 2“ įgula priėmė drąsų sprendimą plaukti radikaliai kitu kursu nei pagrindiniai konkurentai, kuris, nepasitvirtinus vėjo prognozei, šįkart neleido aplenkti varžovų – Lenkijos „Sailing Poland“ ekipos.

 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
 „Ambersail“ įgula „St. Maarten Heineken“ regatoje.<br>L.Morel nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 4:17 PM, atnaujinta Mar 3, 2019, 12:08 PM

Regatai įpusėjus, Lietuvos įgula užima trečiąją vietą, tačiau nuo antrojoje pozicijoje esančių „Sailing Poland“ juos skiria vos vienas taškas.

„Diena iš tikrųjų buvo įdomi. Labai gerai startavome ir plaukėme neblogai. Įgula jau įgudusi dirbti drauge, esame patenkinti laivo greičiu ir manevrais. Savo pagrindinius priešininkus išlaikome ten, kur ir norime išlaikyti.

Tačiau lenktynių pabaigoje stipriai rizikavome. Norėjome laimėti, norėjome būti pirmi, bet likome ketvirti. Vis dėlto, dar dvi dienos – viskas prieš akis, mes tikrai dar aplenksime savo pagrindinius konkurentus“, – po antrosios dienos lenktynių komentavo „Ambersail 2“ įgulos narys Arnas Eimutis.

Antrosios dienos distancijoje buvo numatyta, kad dalyviai turėtų apsukti ženklą, kurį ras apiplaukę beveik pusę salos. Tuomet jie jau gali judėti link finišo.

Šį ženklą jachtos „Ambersail 2“ įgula apsuko antroji, vydamasi pirmavusią „Volvo 70“ klasės jachtą „I Love Poland“.

Didžioji dalis dalyvių apsuko ženklą ir rinkosi link finišo judėti, apiplaukiant likusią salos dalį. Tačiau „Ambersail 2“, tikėdamiesi aplenkti lyderius, pasuko tuo pačiu keliu, kuriuo atplaukė.

Pasak įgulos, oro prognozės žadėjo, kad vėjas turėtų smarkiai silpti ir judėti toliau aplink salą būtų buvę sunkiau nei grįžti tuo pačiu keliu.

Tačiau, šiai prognozei nepasitvirtinus, konkurentai įgijo pranašumą ir finišavo pirmiau.

Regatai įpusėjus, pirmąją dieną finišavę antri, o antrąją – ketvirti, lietuviai šiuo metu su 6 taškais užima trečiąją vietą ir lipa ant kulnų atitinkamai antrojoje pozicijoje esantiems ir 5 taškus turintiems lenkų buriuotojams su identiška „Volvo 65“ klasės jachta „Sailing Poland“.

Pirmojoje vietoje su 2 taškais laikosi lenkų „I Love Poland“.

Įgulų „St.Maarten Heineken“ regatoje laukia dar dvi dienos lenktynių. Iš viso „St.Maarten Heineken“ regatoje dalyvauja virš šimto 100 laivų (virš 2000 dalyvių) iš keliasdešimties valstybių.

„St.Maarten Heineken“ regata vyks vasario 28 – kovo 3 dienomis.

Buriuotojai kasdien turės atskiras lenktynes skirtingomis distancijomis. Šiųmetinė „St.Maarten Heineken“ – jau 39-oji gilias tradicijas puoselėjanti ir vienus stipriausių dalyvių iš viso pasaulio sutraukianti regata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.