EUROLYGA 2023

Kanadoje per sniego griūtį veikiausiai žuvo trys alpinistai

Trys tarptautinį pripažinimą pelnę alpinistai profesionalai – du austrai ir amerikietis – dingo ir veikiausiai žuvo per griūtį vakarų Kanados kalnuose, ketvirtadienį pranešė šalies nacionalinius parkus valdanti agentūra. 

Kanados kalnuose galimai žuvo trys alpinistai. <br> Scanpix nuotr.
Kanados kalnuose galimai žuvo trys alpinistai. <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-19 23:09

Anot žiniasklaidos, 36-erių metų amerikietis Jessas Roskelley, taip pat 35-erių austras Hansjorgas Aueras ir jo 28-erių metų tėvynainis Davidas Lama dingo antradienį Banifo nacionaliniame parke. 

Kitą dieną buvo pradėta jų ieškoti iš oro.

Pasak agentūros „Parks Canada“ (Kanados parkai), šie trys vyrai mėgino įkopti į Hauso perėjos rytinį šlaitą. Šis atokus maršrutas laikomas itin sudėtingu.

Jie priklausė patyrusių atletų grupei, kurią remia JAV turistinės įrangos bendrovė „The North Face“, naujienų agentūrai AFP patvirtino kompanija.

Gelbėtojai aptiko kelių lavinų pėdsakų ir nuolaužų, panašių į laipiojimo įrangos liekanas. Taigi, buvo padaryta išvadą, kad alpinistai žuvo, nurodė „Parks Canada“.

Dėl prastų orų tarp Albertos ir Britų Kolumbijos provincijų esančiame kalnuotame rajone padidėjęs lavinų pavojus. Saugumo sumetimais paieškos operacija buvo laikinai nutraukta.

Kaip Vašingtone vietos žiniasklaidai sakė dingusio Jesso Roskelley tėvas Johnas Roskelis, mažai tikėtina, kad liktų gyvas bent vienas iš trijų vyrų.

„Maršrutas, kurį jie mėgino įveikti, pirmąkart buvo įveiktas 2000 metais. Tai yra vienas iš maršrutų, kur būtinos tinkamos sąlygos, nes kitaip jis virsta košmaru. Tai buvo viena iš kelionių, virtusių košmaru“, – sakė jis dienraščiui „The Spokesman-Review“.

J.Roskelley, pats laikomas vienu geriausių savo kartos amerikiečių alpinistų, 2003 metais įkopė į Everestą su savo sūnumi. Šis tuomet buvo 20-metis ir tapo jauniausiu žmogumi, įveikusiu aukščiausią pasaulio viršukalnę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.