EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai dar turi šansų žengti į Europos čempionatą

Sekmadienį 19 val. Lietuvos vyrų rankinio rinktinė išvykoje žais paskutines Europos čempionato atrankos rungtynes su Portugalijos komanda. Vilčių prasibrauti į Europos čempionatą dar nepraradusiai Lietuvos rinktinei būtina tik pergalė.

Lietuvos rankinio rinktinė dar gali prasibrauti  į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Lietuvos rankinio rinktinė dar gali prasibrauti  į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Lietuvos rankinio rinktinė dar gali prasibrauti  į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Lietuvos rankinio rinktinė dar gali prasibrauti  į Europos čempionatą<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2019, 4:08 PM, atnaujinta Jun 16, 2019, 4:09 PM

Paskutinėse Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė turės verstis be dar vieną traumą patyrusio žaidėjo Lauryno Palevičiaus.

Kairiarankis iš Varėnos traumą patyrė pirmajame rungtynių su Prancūzija kėlinyje. Jau anksčiau buvo aišku, kad rinktinė turės verstis be dviejų šios pozicijos žaidėjų Valdo Drabavičiaus bei Igno Grigo, tad vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška į Portugalija išsivežė jaunąjį Mykolą Lapiniauską iš Klaipėdos „Dragūno“.

Lietuvos rinktinė šiuo metu 6 atrankos grupėje užima ketvirtąją vietą, tačiau iškovoję pergalę Portugalijoje, lietuviai realu, kad pakiltų į trečiąją vietą, kadangi šiuo metu trečioje vietoje esanti Rumunijos rinktinė išvykoje žais su grupės lydere Prancūzija.

Į Europos čempionatą pateks keturios geriausios iš trečiąsias vietas atrankos grupėse užimsiančių komandų, bet jų taškai skaičiuojami tik iškovoti prieš pirmąsias dvi vietas grupėje užimsiančias ekipas.

Nors scenarijai dar galimi patys įvairiausi, tačiau galimybių žengti į Europos čempionatą Lietuvos rinktinė dar turi. Mūsų komandai sėkmės Portugalijoje atveju stipriai pagelbėti gali Latvijos, Lenkijos ir Šveicarijos rinktinės, laimėdamos savąsias rungtynes sekmadienį.

Lietuvių sekmadienio varžovai portugalai jau užsitikrino vietą Europos čempionate. Portugalai turi 8 taškus ir grupėje dalinasi 1-2 vietas su Prancūzijos rinktine. Pirmąsias tarpusavio rungtynes Klaipėdoje lietuviai būsimiems sekmadienio varžovams pralaimėjo vos vieno įvarčio skirtumu (23:24). Būtent po šių rungtynių iš vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukė tuomet rinktinei vadovavęs Artūras Juškėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.