EUROLYGA 2023

Rekordinis dalyvių skaičius Valstybės dieną šventė bėgdami aplink Žaliuosius ežerus

Liepos 6 dieną patriotiškai nusiteikę sporto entuziastai Valstybės dieną ir „Žalgirio“ mūšio 609-ąsias metines paminėjo prie Žaliųjų ežerų, kur vyko vienas seniausiai organizuojamų bėgimų Lietuvoje. Jo nugalėtojais tapo Egidijus Adomkaitis ir Gintarė Zenkevičiūtė.

 Bėgimo dalyviai<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
 Bėgimo dalyviai<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ laimėtoja Gintarė Zenkevičiūtė<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ laimėtoja Gintarė Zenkevičiūtė<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ laimėtojas Egidijus Adomkaitis<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ laimėtojas Egidijus Adomkaitis<br> R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 8:19 PM

30-ojo bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ rezultatai įtraukti į Lietuvos bėgimo taurės įskaitą, o beveik 500 užsiregistravusiųjų sulaukę organizatoriai fiksavo naują dalyvių rekordą.

„Pats geriausias bėgimas ir oro prasme, ir dėl starto, automobilių pravažiavimo, masiškumo. Niekada nebuvo, kad be vieno žmogaus užsiregistravusiųjų būtų 500. Tai yra šimtu bėgikų daugiau nei įprastai“, – sakė vienas iš renginio organizatorių, Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungos „Žalgiris“ prezidentas Arvydas Sedekerskis.

Anot jo, visuomet būdavo problemų dėl poilsiautojų, kurie užtverdavo savo automobiliais trasą: „Tačiau šįkart rytas nebuvo „pliažinis“, tai viskas buvo gerai. Dalyviai taip pat apsiėjo be traumų, renginio metu budėję medikai darbo neturėjo. Jei taip būtų ir kitais metais, tai geriau ir negali norėti“.

Visą vyrų prizinį trejetą sudarė Vilniaus bėgimo klubo „F.O.C.U.S. Running“ atstovai. Nugalėtoju tapo Egidijus Adomkaitis, 11,7 km ilgio distanciją įveikęs per 36 min. 56,7 sek. Antrąją vietą užėmė Darius Sadeckas (37.37,1), trečiąją – Mantas Martinkus (37.50,8).

Moterų grupėje nugalėtojos titulą apgynė pernai triumfavusi Gintarė Zenkevičiūtė. Ji nuotolį įveikė per 45 min. 20,5 sek. Antroji vieta atiteko vienai iš LBT taurės lyderių Gitanai Akmanavičiūtei (46.44,8), trečioji – Daliai Lukošienei (47.07,8).

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną bėgdami taip pat pažymėjo aktorius Rolandas Kazlas (55:16,1), Seimo nariai Algirdas Sysas (1:06:16,4) ir Gediminas Vasiliauskas (1:13:53,9).

Geriausiųjų laukė specialūs rėmėjų įsteigti prizai, taurės ir medaliai, o kiekvienas finišavęs dalyvis gavo atminimo medalį. Nugalėtojams vyrų ir moterų grupėse tradiciškai po 100 eurų padovanojo buvęs pasaulio imtynių čempionas Rimantas Bagdonas.

Po 12 Lietuvos bėgimo taurės etapų klubų įskaitoje pirmauja „Bėgimo klubas“ (9721 tšk.), antrąją vietą užima „Lukas“ (8469 tšk.), trečiąją – „Jonavos BK Maratonas“ (7485 tšk.).

13-asis Lietuvos bėgimo taurės etapas – 18-asis Žaslių bėgimą „Aplink Žaslių ežerą“ – vyks liepos 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.