EUROLYGA 2023

Golfo turnyre Lietuvoje triumfavo graikai ir lenkės

Praėjusį savaitgalį baigėsi keturias dienas trukęs „Europos Golfo Asociacijos“ organizuojamas „European Team Shield Championship 2019“ komandinis golfo čempionatas. Pirmą kartą Lietuvoje, „The V Golf Club“ golfo aikštyne šalia Vilniaus vykusiame čempionate nugalėtojais tapo Graikijos vyrų ir Lenkijos moterų rinktinės.

Pirmą kartą Lietuvoje, „The V Golf Club“ golfo aikštyne šalia Vilniaus vykusiame čempionate nugalėtojais tapo Graikijos vyrų ir Lenkijos moterų rinktinės.<br>T.Bauro nuotr.
Pirmą kartą Lietuvoje, „The V Golf Club“ golfo aikštyne šalia Vilniaus vykusiame čempionate nugalėtojais tapo Graikijos vyrų ir Lenkijos moterų rinktinės.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-05 23:21

Vyrų įskaitoje dalyvavo komandos iš Kipro, Gruzijos, Graikijos, Vengrijos, Latvijos, Lichtenšteino, Maltos, Šiaurės Makedonijos, Rumunijos, Ukrainos ir Lietuvos. Lietuvos rinktinei atstovavo Gediminas Markevičius, Mindaugas Vaičius, Donatas Puodžiukynas ir Paulius Baltramonaitis.

Pirmą varžybų dieną buvo žaidžiamas individualus žaidimas ir sumuojami trys geriausi komandos narių rezultatai, kurie ir nulėmė eilės tvarką ketvirtfinalio etape. Verta paminėti, kad į ketvirtfinalį kvalifikavosi tik aštuonios komandos – Malta, Kipras, Latvija, Graikija, Lietuva, Lichtenšteinas, Vengrija, Rumunija.

Ketvirtfinalio ir tolimesnės varžybos vyko „Match Play“ formatu – t. y. skaičiuojama kuris sportininkas ar komanda laimi daugiau duobučių. Kasdien žaidžiami trys mačai – vienas dvejetų mačas ir du individualūs mačai. Su būsimaisiais čempionais – Graikais, Lietuvos vyrų rinktinė susitiko jau pirmose ketvirtfinalio varžybose. Graikijos rinktinė nugalėjo 2:1 ir pateko į pusfinalį kartu su Maltos, Lichtenšteino ir Kipro komandomis.

Lietuvos rinktinė, kartu su Rumunijos, Latvijos ir Vengrijos atstovais toliau varžėsi dėl penktos vietos. Lietuvos ekipa 3:0 nugalėjo Rumunijos komandą ir iškopė į mažąjį finalą dėl penktos vietos, kuriame susitiko su latviais, nugalėjusiais Vengrijos rinktinę. Kovoje dėl penktos vietos Latviai šį kartą buvo pranašesnį bei nugalėjo Lietuvos vyrų rinktinę 2:1.

Pusfinalyje graikai įveikė Maltos komandą ir finale susitiko su Kipro rinktine, kuri pusfinalyje pranoko Lichtenšteino atstovus. Finale Graikijos žaidėjai 2:1 nugalėjo Kipro rinkinę ir antrą kartą tapo čempionais.

Moterų įskaitoje varžėsi Bulgarijos, Graikijos, Vengrijos, Latvijos, Lichtenšteino, Lenkijos, Serbijos, Ukrainos bei Lietuvos rinktinės. Lietuvos rinktinę sudarė Gilė Bitė Starkutė, Saulė Jarašūnaitė, Gabriela Maculevič, Miglė Rusteikaitė. Į ketvirtfinalius pateko tik šešios geriausiai pasirodžiusios moterų golfo rinktinės: Lenkija, Bulgarija, Latvija, Lichtenšteinas, Graikija ir Lietuva

Lenkijos ir Bulgarijos moterų komandos iškart pateko į pusfinalius, o likusioms keturioms moterų rinktinėms teko kovoti dėl patekimo į juos. Lietuvės 1:2 nusileido Latvijos moterų golfo rinktinei, o Lichtenšteinas nugalėjo Graikiją 2:1.

Pusfinalyje Lenkijos rinktinė 2:1 nugalėjo Lichtenšteino komandą, o Bulgarijos ekipa 2:1 palaužė latves. Finale lenkės 2,5:0,5 nugalėjo bulgares. Susitikime dėl trečiosios vietos latvės 3:0 nugalėjo Lichtenšteino rinktinę.

Akistatoje dėl penktosios vietos lietuvės 2:1 nugalėjo Graikijos komandą. Penktoji vieta šiame turnyre – kol kas geriausias Lietuvos moterų rinktinės pasirodymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.