EUROLYGA 2023

Patyrusi riedutininkė turi svarbų patarimą pradedantiesiems

Riedėjimo malonumą atradusi kaunietė Lina Binevičiūtė puikiai pažįsta Kauną ir jo apylinkes. Riedutininkė prisidėjo ir prie šio pomėgio populiarinimo. Jos suburti aistruoliai rengia bendras treniruotes.

Riedėjimo malonumą prieš trejus metus atradusi L.Binevičiūtė socialiniame tinkle sukūrė riedutininkų grupę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Riedėjimo malonumą prieš trejus metus atradusi L.Binevičiūtė socialiniame tinkle sukūrė riedutininkų grupę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Riedučių aistruoliai drauge treniruojasi ir organizuoja žygius po Kauną.
Riedučių aistruoliai drauge treniruojasi ir organizuoja žygius po Kauną.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-08-17 13:16

L.Binevičiūtė riedučiais važinėti išmoko prieš trejus metus, o dabar save vadina patyrusia riedutininke.

Kaunietė įsitikinusi, kad nereikia praleisti progos atrasti naujų potyrių, nes tai nuspalvina gyvenimą įvairiomis spalvomis.

Važinėjimosi riedučiais pradžioje dariusi klaidų, kurios galėjo turėti labai skaudžių pasekmių, dabar riedučių meistrė gali patarti, kur geriausiai riedėti ir kokių klaidų nedaryti pradedantiesiems.

Svajonė riedėti nedingo

Savo verslą turinti L.Binevičiūtė pasakojo, kad prieš kiek laiko važinėti riedučiais nė nesvajojo. Tačiau kartą su drauge prekybos centre pamatė pigiai parduodamus riedučius ir abi nusprendė pažaisti – juos įsigyti ir pamėginti riedėti.

„Tą pačią dieną nuvykome į atokią aikštelę ir išbandėme riedučius. Vėliau su drauge keliai išsiskyrė, važinėtis viena nenorėjau. Taip pat jaučiau baimę, kad galiu skaudžiai kristi. Tačiau namie padėti batai ant ratukų vis tarsi žvelgė į mane“, – pasakojo L.Binevičiūtė.

Moteris nusprendė pergudrauti save. Įsigijo kur kas kokybiškesnius riedučius, apsaugas, šalmą, nes investuoti pinigus ir vėliau inventoriumi nesinaudoti būtų buvę apmaudu.

Rengia žygius ir treniruotes

Tik lygiais takais ir tiesiai važiuoti pramokusią, bet nei daryti posūkių, nes stabdyti nesugebančią kaunietę važinėtis riedučiais išmokė kiti labiau patyrę bendraminčiai. Ji su jais susipažino socialiniuose tinkluose.

Vėliau kaunietė pati socialiniame tinkle sukūrė grupę „Riedėk smagiai, gyvenk linksmai“, kuri pritraukė gausų riedutininkų būrį.

Kone kiekvieną antradienį vakarais Santakoje vyksta treniruotės, į kurias susirenka dešimtys riedutininkų. Taip pat šios pramogos aistruoliai organizuoja žygius po Kauną ir jo apylinkes.

„Jeigu spigina saulė, malonu važinėtis Panemunės šile. Deja, ten daug žmonių ir reikia būti labai atsakingiems, kad nesusidurtume su pėsčiaisiais ar dviratininkais. Riedėti tinka ir kiti dviračių takai, kurie puikios kokybės“, – pasakojo L.Binevičiūtė.

Šią vasarą riedučių aistruoliai surengė 67 kilometrų žygį, kuriame dalyvavo 17 žmonių. Nuo Jonavos gatvės Kaune riedėjo iki Kačerginės, vėliau dar pasiekė Kleboniškį ir grįžo į senamiestį.

Būtina turėti apsaugas

L.Binevičiūtė sakė, kad dažnas riedutininkas daro esminę klaidą – riedėti mokosi nenaudodamas apsaugų. Bet vėliau supranta, kad jeigu patirsi traumą, pasekmės bus skaudžios.

Todėl visą reikiamą inventorių geriau įsigyti prieš pradedant riedėti.

Riedučius, šalmą ir apsaugas galima įsigyti už 100 eurų. Bet geriau investuoti daugiau ir rinktis kokybiškesnius riedučius, kurie gali kainuoti 200–300 eurų, bei kitus brangesnius priedus, kurie saugo patikimiau.

„Važinėtis riedučiais reikėtų tik tada, kai kelio danga nešlapia. Priešingu atveju riedėdamas jautiesi tarsi slystum ant banano žievės. Drėgmė kenkia ir riedučių guoliams“, – sakė kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.