EUROLYGA 2023

Čempionų lygos starte – lietuvių pralaimėjimai ir J.Truchanovičiaus trauma

„Montpellier“ ir Zaporižės „Motor“ klubai, kuriems atstovauja Lietuvos rankininkai Jonas Truchanovičius ir Aidenas Malašinskas, pralaimėjo pirmąsias Čempionų lygos naujojo sezono rungtynes, o J.Truchanovičius negalėjo padėti komandai dėl Prancūzijos lygoje patirtos traumos.

Jonas Truchanovičius kol kas negali padėti savo klubui.<br> LRF nuotr.
Jonas Truchanovičius kol kas negali padėti savo klubui.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-15 23:23

Laimėti nepavyko ir Gintaro Savukyno treniruojamiems Ryhimiakio „Cocks“ rankininkams.

Pirmajame ture abi lietuvių komandos kovojo su klubais, praėjusį sezoną žaidusiais Čempionų lygos finale. Varžovams atkakliau priešinosi „Montpellier“, kuri šeštadienį namie po permainingos kovos 31:33 (17:16) nusileido čempiono vardą ginančiam Skopjės „Vardar“ klubui.

2018 metų Čempionų lygos nugalėtojo „Montpellier“ gretose prieš šį sezoną įvyko nemažai permainų, o prie tarpsezonio praradimų prisidėjo dar du nuostoliai. Praėjusią savaitę per Prancūzijos rungtynes susižeidė ne tik šlaunies traumą patyręs J.Truchanovičius, bet ir Tuniso rinktinės žaidėjas Mohamedas Soussi.

Ar ilgai savo komandai negalės padėti J.Truchanovičius, kol kas nežinia. Prancūzijos vicečempionas „Montpellier“ skelbia, kad tai paaiškės pirmadienį atlikus nuodugnius tyrimus.

Ukrainos čempionas „Motor“ sekmadienį išvykoje nesukėlė jokių problemų Vespremo „Telekom“ komandai, kuriai pralaimėjo 28:40 (13:17). A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius ir buvo rezultatyviausias „Motor“ žaidėjas.

„Montpellier“ ir „Motor“ rungtyniauja stipresniosios pakopos B grupėje. Į ją taip pat pateko „Vardar“ (Makedonija), „Telekom“ (Vengrija), „Kiel“ (Vokietija), Kielcų „Vive“ (Lenkija), Bresto „Miaškov“ (Baltarusija) ir „Porto“ (Portugalija).

Silpnesniosios pakopos C grupėje žaidžiantis Suomijos čempionas „Cocks“ trečiadienį namie pralaimėjo „Savehof“ (Švedija) komandai 25:30 (13:18). Kiti G.Savukyno auklėtinių varžovai bus „Bidasoa-Irun“ (Ispanija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Bitolos „Rabotnik“ (Makedonija) ir Prešovo „Tatran“ (Slovakija).

Stipresniosios pakopos A grupėje kovoja Paryžiaus PSG (Prancūzija), „Barcelona“ (Ispanija), Segedo „Pick“ (Vengrija), „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija), Celės „Pivovarna Laško“ (Slovėnija), Zagrebo PPD (Kroatija), „Aalborg“ (Danija) ir „Elverum“ (Norvegija).

Į silpnesniosios pakopos D grupę pateko Plocko „Wisla“ (Lenkija), Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija), „Gudme“ (Danija), Čechovo „Medvedi“ (Rusija), Šafhauzeno „Kadetten“ (Šveicarija) ir „Kristianstad“ (Švedija).

Iš stipresniosios pakopos A ir B grupių į atkrintamąsias varžybas pateks po šešias komandas, iš silpnesniosios pakopos C ir D grupių – po dvi.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.