EUROLYGA 2023

Šokas Rusijoje – dailiojo čiuožimo princesė Alina Zagitova pasakė „stop“

Rusijos sporto pasaulyje – bombos sprogimui prilygstantis pareiškimas: 17-metė dailiojo čiuožimo žvaigždė Alina Zagitova šeštadienį pareiškė, kad deda tašką karjeroje. Daugelis tai suprato kaip sprendimą visai trauktis iš sporto, tačiau sekmadienį sportininkė patikslino, kad daro pertrauką.

Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Alina Zagitova yra iškovojusi visus svarbiausius titulus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 15, 2019, 2:41 PM, atnaujinta Feb 12, 2022, 2:46 PM

Po tokio pareiškimo Pirmojo kanalo eteryje Rusijoje kilo didžiulė audra tarp specialistų ir trenerių, nes manoma, jog sprendimą trauktis lėmė nesėkminga sezono pradžia. Visus įmanomus titulus jau laimėjusi 17-metė šiemet nelaimėjo jokių varžybų, nes ją aplenkė 15-metė Aleksandra Trusova ir 16-metė Aliona Kostornaja. Paaiškėjo, kad jaunesnės sportininkės kur kas geriau atlieka sudėtingus šuolius, kurių nėra A.Zagitovos programose.

A.Zagitova ėmė kilti užpraėjusį sezoną, kai laimėjo „Grand Prix“ finalą, Europos čempionatą ir Pjongčango olimpines žaidynes. Praėjusį sezoną ji laimėjo pasaulio čempionatą, bet „Grand Prix“ finale ir Europos čempionate liko antra.

Šeštadienį A.Zagitova pareiškė, kad šį sezoną tikrai nedalyvaus Rusijos čempionate ir nepretenduos dalyvauti Europos bei pasaulio pirmenybėse.

„Šį sezoną nerungtyniausiu, tačiau dalyvausiu įvairiuose šou projektuose, treniruosiuosi. Ieškosiu savęs ir mokysiuosi naujų elementų“, – kalbėjo sportininkė.

Ji davė suprasti, kad viską laimėjusi prarado paskatas iš naujo siekti titulų.

„Dabar nėra tokio jausmo, kad norėtųsi eiti ant ledo ir viską parodyti, ką moku. Kad laimėčiau, reikia keltis šeštą ryto ir iki devynių vakaro dirbti čiuožykloje. Pavargau nuo tokio režimo“, – teigė čiuožėja.

A.Zagitova pripažino, kad ir brendimas turi įtakos.

„Keturgubų šuolių reikia mokytis esant jaunesnei nei 17 metų. Mūsų sporto šaka jaunėja. Reikėjo to mokytis prieš olimpiadą, bet buvo rizika gauti traumą, man tada pakako esamo arsenalo. O paskui ėmiau bręsti, ėmė trūkti koordinacijos, todėl reikėjo palikti tuos buvusius šuolius, kad atlikčiau viską tiksliai“, – pripažino A.Zagitova.

Be to, jai reikia rengtis brandos egzaminams, nes pastaruoju metu ji beveik nesimokė.

Trenerė Eteri Tutberidzė pareiškė, kad jau pusę metų teko įkalbinėti sportininkę tęsti karjerą, bet galiausiai teko nusileisti.

„Mes leidome Alinai priimti tokį sprendimą. Galbūt tam, kad ji kuo greičiau pasiilgtų čiuožimo ir grįžtų“, – vylėsi trenerė.

Neoficialiai kalbama, kad visiškai trauktis jai būtų nenaudinga finansiškai, nes tokiu atveju rėmėjai nutrauktų sutartis.

Kita versija – sportininkė nori uždirbti daugiau pinigų dalyvaudama šou projektuose.

Ši atvejis daug kuo primena lietuvės plaukikės Rūtos Meilutytės istoriją: viską lamėjusi ji irgi prarado norą toliau sportuoti ir po kelių blaškymosi pilnų sezonų ir dvejonių šiemet padėjo tašką karjeroje būdama 22-ejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.