EUROLYGA 2023

Nebaigti reikalai: T. Fury ir D. Wilderis stoja į kovą dėl čempiono vardo

Dvejus metus laukta kova pagaliau išvys dienos šviesą: Deontay Wilderis ir Tysonas Fury ir vėl stoja į tą patį ringą kovoje dėl sunkiasvorių čempiono vardo. Pirmoji kova tarp boksininkų 2018-asiais pasibaigė skandalingosiomis lygiosiomis.

 Sekmadienį ryte vyks nepralaimėjusių bokso sunkiasvorių čempionų kova.<br> zumapress/scanpix nuotr.
 Sekmadienį ryte vyks nepralaimėjusių bokso sunkiasvorių čempionų kova.<br> zumapress/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 2:08 PM

D. Wilderis per 43 kovas iškovojo 42 pergales, kai T. Fury – per 30 kovų iškovojo 29 pergales. „Gypsy King“ pravardę turintis T. Fury 20 pergalių iš 29-erių pasiekė nokautais, kai D. Wilderis nokautais pasiekė net 41 pergalę iš 42-ejų.

Las Vegase, Nevados valstijoje vyksiančią kovą transliuos net 55-ose valstybėse.

Nuo 2018-ųjų kovos T. Fury kovojo dvejose kovose. Praėjusių metų birželį britas iškovojo pergalę prieš Tomą Schwarzą antrajame raunde, o rugsėjį po 12 raundų kovos ir teisėjų sprendimo įveikė ir švedą Otto Walliną.

Tuo tarpu D. Wilderis praėjusių metų gegužę pirmajame raunde, per kiek daugiau negu dvi minutes įveikė tautietį Dominicą Breazeale'ą, o lapkritį septintajame raunde įveikė Luisą Ortizą. Tai bus jau trylikta D. Wilderio kova JAV iš eilės. Paskutinį kartą amerikietis kovojo ne gimtojoje šalyje 2014-aisiais.

Didelį ažiotažą keliančioje kovoje tikimasi ir itin daug intrigos. Būtent tai prognozuoja ir TOPsport lažybininkai.

TOPsport ekspertai abu kovotojus mato beveik identiškai ir D. Wilderio galimybes laimėti kovą vertiną 43 proc., kai T. Fury šansus tapti čempionu – 42 proc. Tikimybė, kad ir ši kova pasibaigs lygiosiomis yra vertinama 5 proc.

Beveik visas savo kovas nokautu užbaigiantis ir neįtikėtinai stipriu smūgiu pasižymintis D. Wilderis turi geresnius šansus laimėti dar prieš pasibaigiant 12 raundų, kai tuo tarpu T. Fury galimybės yra geriausiai vertinamos, jeigu nugalėtoją rinks teisėjai su taškų sistema pasibaigus visiems 12 raundų.

TOPsport lažybininkai net neabejoja, kad kaip ir pirmajai dvikovai tarp boksininkų, taip ir šiai prireiks 12 raundų, o tokiu atveju geriau yra vertinami T. Fury šansai laimėti. Bet kokio kito galimo kovos baigties varianto atveju ryškiu favoritu yra laikomas titulą ginsiantis D. Wilderis.

Spėjama, kad jeigu D. Wilderis užbaigs kovą anksčiau laiko, realiausia, kad jis tai padarys 6-8 raunduose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.