EUROLYGA 2023

Paaiškėjo Lietuvos rankinio federacijos taurės finalų dalyviai

Šeštadienį Alytuje sužaistos Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės pusfinalio etapo kovos, po kurių paaiškėjo ir vyrų, ir moterų varžybų finalininkai. Moterų finale sekmadienį susikaus Vilniaus „Eglė“ ir Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“, o vyrų – Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus „Šviesa“.

„Eglės“ ir „Dragūno“ rankininkai žais LRF taurės finale.<br> LRF nuotr.
„Eglės“ ir „Dragūno“ rankininkai žais LRF taurės finale.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-29 23:11, atnaujinta 2021-11-24 14:49

Daugiausiai intrigos užfiksuota pačiame pirmajame šeštadienio mače, kuriame jėgas išmėgino Kauno „ACME-Žalgiris“ ir „Eglė“.

Po pirmojo susitikimo kėlinio priekyje minimaliai dar buvo Kauno klubas (15:14), tačiau Aušros Šponės vedamos sostinės merginos perėmė iniciatyvą ir pirmavo didžiąją antrojo kėlinio dalį.

Vis dėlto, itin maža rotacija besirėmusi Antano Skarbaliaus vadovaujama „ACME-Žalgirio“ ekipa kovėsi iki pat mačo pabaigos ir pradėjus tiksėti paskutiniajai mačo minutei priartėjo (29:30), tačiau tai ir buvo viskas, kad žalgirietės įstengė nuveikti šiame mače.

Vilniaus ekipai šiame mače net 12 įvarčių pelnė Aušra Šponė, o Kauno ekipoje po 7 įvarčius surinko Austėja Narauskaitė ir Klaudija Šidlauskytė.

Kitame pusfinalyje daug intrigos neužfiksuota. Praėjusio sezono Lietuvos moterų rankinio lygos (LMRL) čempionės „Cascados-HC Garliavos“ merginos didesnio vargo su vienomis iš LRF moterų I-osios lygos lyderėmis Šiaulių SC „Dubyso-Porigidos“ atstovėmis neturėjo.

Jau per pirmąją susitikimo dalį garliavietės atitrūko solidžiai (21:13), o po pertraukos savo persvarą tik dar labiau padidino (40:24). Rezultatyviausia Garliavos ekipoje su 10 įvarčių buvo Mantė Voskresenskaja. Šiaulių komandai 7 surinko Gabrielė Sutkienė.

Pirmajame LRF taurės vyrų pusfinalyje jėgas išmėgino dabartiniai taurės savininkai „Dragūno“ rankininkai ir HC „Vilniaus“ klubas. Vilniečiai solidžiai pradėjo rungtynes ir gero vartininko Donato Žebelio žaidimo dėka neleido bėgti klaipėdiečiams.

Vis dėlto, „Dragūnas“ geriau sužaidė pirmojo kėlinio pabaigą ir susikūrė 3 įvarčių pranašumą (17:14).

Po pertraukos klaipėdiečiai ėmė tolti nuo savo varžovų ir turėjo galimybę ramiai baigti susitikimą. Vilniečiai nors ir bandė spurtuoti mačo pabaigoje, tačiau viskas, ką jiems pavyko padaryti, tai sumažinti atsilikimą iki 4 įvarčių – 30:34.

Klaipėdos ekipai 6 įvarčius įmetė Benas Butkus, Vilniaus komandai 7 surinko Vaidas Drevinskas.

Kitame vyrų pusfinalyje daug intrigos neišvysta. „Šviesa“ susitikimą su Kauno „Ąžuolo“-KTU rankininkai pradėjo spurtu 8:0 ir taip jau mačo pradžioje susikūrė itin solidžią persvarą, kurią viso mačo metu bandė mažinti kauniečiai.

Po pirmojo mačo kėlinio Vilniaus klubas jau pirmavo 20:9 ir nors antroje susitikimo pusėje „Ąžuolas“-KTU keliskart bandė grėsmingai artėti „Šviesa“ surasdavo atsakymų ir vėl padidindavo savo atotrūkį.

Pergalę vilniečiai šventė rezultatu 38:28, o rezultatyviausias nugalėtojų gretose su 8 pelnytais įvarčiais buvo Laurynas Palevičius, Kauno klubui 8 įmetė Arminas Stankūnas.

LRF taurės finalai sekmadienį vyks Alytaus sporto rūmuose.

12.00 dėl vieno iš svarbiausių sezono titulų susikaus „Eglė“ ir „Cascada-HC Garliava SM“, o 14.15 į kovą stos „Dragūnas“ ir „Šviesa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.