EUROLYGA 2023

L. Kalininas Europos fechtavimo jaunimo čempionate liko 12-as

 Prasidėjo Europos jaunių ir jaunimo čempionatas. Jaunių špagos rungtis surinko per 250 sportininkų, jaunimo grupėje kovėsi beveik 200 fechtuotojų. Lietuvą jaunių grupėje atstovavo Lurdė Grabovskytė, Karina Prokopovič, Aušrinė Šimkutė, Matas Medišauskas, Demjanas Filonas ir Makaras Lozenka.

 L. Kalininas liko 12-as Europos fehctavimo jaunimo čempionate.<br> organizatorių nuotr.
 L. Kalininas liko 12-as Europos fehctavimo jaunimo čempionate.<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2020, 9:34 PM, atnaujinta Mar 4, 2020, 6:31 PM

Jaunimo grupėje rungėsi Ivova Stavickaja, Lurdė Grabovskytė, Leonardas Kalininas ir Alanas Rynkevičius.

Vasario 22 d. Europos čempionatą atidarė jaunių vaikinų špagos rungtia. Geriausiai sekėsi M.Lozenkai, kuris pogrupyje įveikė tris varžovus iš 6, atkrintamosiose įveikė vokietį M. Trebis 15:10 ir pateko tarp 64 geriausiųjų. Top 32 barjero įveikti nepavyko pralaimėjus ukrainiečiui A.Opanasenko 15:7. Galutinėje įskaitoje M. Lozenko užėmė 56 vietą tarp 133 sportininkų.

Kitiems Lietuvos delegacijos sportininkams, debiutas Europos čempionate nebuvo sėkmingas. Matas Medišauskas (1/6 pergalės pogrupyje) ir Demjan Filon (0/6 pergalės pogrupyje) neįveikė atkrintamųjų barjero ir galutinėje įskaitoje atitinkamai užėmė 116 ir 125 vietas.

Merginų jaunių grupėje geriausiai sekėsi Lurdei Grabovskytei. Pogrupyje įveikusi 3 varžoves iš 6 pateko į atkrintamąsias. Deja, jau pirmoji kova buvo lemtinga, pralaimėjus Azerbaidžano fechtuotojai N. Rahimova 15:8, L. Grabovskytė užėmė 66 vietą tarp 113 dalyvių.

Aušrinei Šimkutei ir Karinai Prokopovič, įveikusioms po 1 priešininką pogrupyje nepavyko patekti į atkrintamąsias. Galutinėje įskaitoje atitinkamai užimtos 101 ir 95 vietos.

Vasario 27 d. Prasidėjo jaunimo grupės varžybos. Vaikinų špagos rungtyje fantastiškai pasirodė Leonardas Kalininas. Pogrupyje pralaimėjęs vos vieną kovą, atkrintamosiose iš karto užsitikrino vietą tarp 64 geriausiųjų. Kovoje dėl 32 L. Kalininas įveikė serbą O. Ristic 15:13, o kovoje dėl patekimo į 16-uką laimėjo prieš vengrą Z. Keszthelyi 15:11. Kovoje dėl 8, teko pripažinti italo D. Di Veroli pranašumą 15:6. Galutinėje įskaitoje L. Kalininas užėmė itin aukštą 12 vietą tarp 103 sportininkų. Tai yra vienas geriausių Lietuvos rezultatų Europos fechtavimo čempionate.

Kitas Lietuvos fechtuotojas, Alan Rynkevič, deja neįveikė atrankos barjero ir galutinėje įskaitoje užėmė 96 vietą.

Merginų grupėje geriausiai sekėsi Lurdei Grabovskytei. Pogrupyje laimėjusi 3 kovas iš 6, atkrintamosiose dėl 32 pralaimėjo israelietei A. Bogdanov ir galutinėje įskaitoje užėmė 56 vietą tarp 89 sportininkių. Ivonai Stavickajai pogrupyje nepavyko įveikti nei vienos priešininkės, galutinėje įskaitoje užimta 84 vieta.

Tai buvo puiki treniruotė prieš Pasaulio čempionatą, kuris jau balandžio pirmąją savaitę vyks Solt leik sičio (Salt lake City, USA) mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.