EUROLYGA 2023

Idėja neišdegė: 11 dienų turėjęs vykti olimpinis bokso atrankos turnyras Londone sustabdytas

Kovo 14-24 dienomis Londone turėjęs vykti Tokijo olimpinių žaidynių atrankos stabdomas dėl koronaviruso grėsmės. 

E. Skurdelis<br>LBF nuotr.
E. Skurdelis<br>LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2020, 11:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2020, 7:11 AM

Europos zonos atrankos turnyre startavo 350 boksininkų ir boksininkių iš daugiau negu 50 valstybių. Jie turėjo išsidalinti 77-is olimpinius kelialapius – 50 vyrų ir 27 moterų varžybose.

Kai kuriose svorio kategorijose jau buvo aiškūs kelialapių savininkai, tačiau ar šie rezultatai bus įskaityti, kol kas nepranešama.

„Atsižvelgdama į nuolat besikeičiančią aplinką visame pasaulyje, Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) bokso darbo grupė pirmadienį nusprendė sustabdyti Tokijo olimpinių žaidynių Europos zonos atrankos turnyrą Londone.

Taip pat stabdomas vėliau turėjęs vykti Amerikos zonos atrankos turnyras ir finalinės pasaulinės atrankos varžybos, – skelbiama oficialiame pranešime. – Sportininkų, oficialių asmenų ir kitų dalyvių saugumas yra svarbiausias prioritetas.

Todėl galiausiai buvo priimtas sprendimas stabdyti renginį pirmadienį, padidėjus visuotiniams kelionių apribojimams ir karantino priemones įvedant vis daugiau valstybių. Norime, kad sportininkai galėtų koreguoti kelionių planus ir grįžti namo.“

IOC bokso darbo grupė ir toliau kasdien vertins situaciją, siekdama baigti likusių olimpinių kelialapių dalybas gegužės ir birželio mėnesiais.

Finalinės pasaulio atrankos varžybos buvo numatytos gegužės 11-25 d. Paryžiuje. Jau anksčiau dėl koronaviruso grėsmės buvo atšauktos ir Azijos zonos atrankos varžybos, kurios turėjo vykti Kinijoje.

Atrankos turnyre Londone Lietuvos rinktinės gretose buvo 5 boksininkai ir 2 boksininkės. Šeši iš jų spėjo išbandyti Londono ringą.

Europos jaunimo čempionei Gabrielei Stonkutei taip ir neteko kovoti turnyre. Pirmoji G. Stonkutės kova su ukrainiete Anastasija Černokolenko buvo numatyta antradienį.

Arčiausiai olimpinio kelialapio buvo Edgaras Skurdelis, kuris lemiamoje aštuntfinalio kovoje pralaimėjo dėl prakirsto antakio.

Pralaimėjimą patyrė ir paskutinis pirmadienį kovojęs Lietuvos boksininkas Vytautas Balsys. Svorio kategorijoje iki 75 kg burtų dėka į antrą etapą patekęs lietuvis susitiko su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu bulgaru Simeonu Chamovu.

Labiau patyręs varžovas įrodė savo pranašumą ir laimėjo dvikovą taškais 5:0 (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.