EUROLYGA 2023

Apie Rusijos plaukimo čempionės mirtį pranešė sesuo: priežastis – ne koronavirusas

Daugkartinė Rusijos plaukimo krūtine prizininkė ir čempionė Ksenija Vereščiagina nesulaukė savo 33-iojo gimtadienio. Pirmadienį jos sesuo Marina socialiniuose tinkluose pranešė, kad „mano mylima sesutė šiandien tapo angelu“.

Daugkartinė Rusijos plaukimo krūtine prizininkė ir čempionė Ksenija Vereščiagina nesulaukė savo 33-iojo gimtadienio <br> ru.bnf.today
Daugkartinė Rusijos plaukimo krūtine prizininkė ir čempionė Ksenija Vereščiagina nesulaukė savo 33-iojo gimtadienio <br> ru.bnf.today
Daugkartinė Rusijos plaukimo krūtine prizininkė ir čempionė Ksenija Vereščiagina nesulaukė savo 33-iojo gimtadienio <br> startgames.org.nuotr.
Daugkartinė Rusijos plaukimo krūtine prizininkė ir čempionė Ksenija Vereščiagina nesulaukė savo 33-iojo gimtadienio <br> startgames.org.nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 4:58 PM, atnaujinta Apr 9, 2020, 11:09 AM

Buvusios plaukikės mirtį patvirtino ir užuojautą pareiškė Rusijos plaukimo federacija. Jos atstovai tikino, kad mirtis nėra susijusi su ir šioje šalyje siaučiančia koronaviruso pandemija.

„K.Vereščiagina seniai sunkiai sirgo ir jos mirtis nėra susijusi su koronavirusu“, – teigiama plaukimo federacijos pranešime, tačiau nepatikslinama, nuo ko Anapilin iškeliavo sportininkė.

Kalbama, kad plaukikei prieš dešimtmetį buvo diagnozuota onkologinė liga ir oficialiai ji mirė ne dėl pandemijos, nors ligoninėje karščiavo. Pati velionė socialiniuose tinkluose paskutinį įrašą buvo palikusi tik 2019 metų lapkritį.

„Tu mūsų ugnelė. Užgesai... Kovojai ir plaukimo baseine, ir gyvenime. Neliko mūsų čempionės“, – socialiniame tinkle parašė varžovė ir draugė Europos plaukimo čempionė Jelena Bogomazova.

K.Vereščiagina gimė 1987 metų birželio 16 dieną Kirovo-Čepecke. Jau 2000-siais mergina laimėjo Rusijos jaunimo čempionatą 100 ir 200 metrų krūtine nuotolyje ir buvo pakviesta į šalies rinktinės kandidates.

Per dvejus metus ji laimėjo ne vietą prizinę vietą Rusijos pirmenybėse, o 2002-siais Nepriklausomų valstybių sandraugos, Baltijos šalių ir Rusijos regionų čempionate iškovojo pergales tose pačiose 100 ir 200 metrų distancijose, estafetėje 4x100 kompleksiniu plaukimu bei buvo įtraukta į rinktinę.

Kartu su nacionaline ekipa ji startavo 2004 metų Atėnų bei 2008 metų Pekino olimpiadose, tačiau medalių nelaimėjo. Taip pat Europos pirmenybėse ji tenkinosi 5 vieta. Rusijos čempionės titulą ji paskutinį kartą laimėjo 2006 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti