EUROLYGA 2023

Panevėžio teismas išteisino sukčiavimu kaltintus dviračių sporto trenerius

Panevėžio apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė išteisinęs du sukčiavimu ir dokumentų klastojimu kaltintus dviračių sporto trenerius.

Teismas išteisino kaltintus trenerius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismas išteisino kaltintus trenerius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Masrgiris Meilutis, BNS inf.

Apr 16, 2020, 5:05 PM

Treneriai V. B. ir V. I. buvo išteisinti kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Byloje dviračių sporto treneriai buvo kaltinami sukčiaudami ir klastodami su jų treniruojamomis sporto grupėmis susijusius dokumentus siekę neteisėtai gauti daugiau nei 11,5 tūkst. eurų darbo užmokestį.

Teisme įrodyta, kad sportininkų grupės iš tiesų veikė, treniruotės vyko, o sportininkės dalyvaudavo varžybose. Kelioms sportininkėms, suderinus su Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) vadovybe, buvo leista treniruotis individualiai.

Taip pat teisme nustatyta, kad egzistavo ir parengiamoji KKSC dviračių sporto grupė, vaikai joje treniravosi, todėl treneriai privalėjo gauti darbo užmokestį. Tai patvirtino bylos nagrinėjimo metu apklausti liudytojai ir jaunųjų sportininkų tėvai.

Anot bylą išnagrinėjusio teismo, KKSC sudarė ir patvirtino didelio meistriškumo sportininkų grupes, o treneriai V. B. ir V. I. pateikdavo tik prašymus.

Panevėžio Kūno kultūros ir sporto centro civilinis ieškinys daugiau nei 11,5 tūkst. eurų sumai šioje byloje nebuvo nagrinėtas. Teismas pasisakė, kad KKSC turi teisę pareikšti ieškinį civilinio proceso tvarka.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.