EUROLYGA 2023

Karantinas pakeitė planus – bėgikus treniruoja virtualiai ir nemokamai

Jau antrus metus iš eilės organizuojamas nemokamas projektas „Ruoškis bėgti“ dėl neįprastos visuotinės šalies situacijos šiemet persikėlė į virtualią erdvę.

Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>G.Rapalio nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>G.Rapalio nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bėgikams – ir virtualios treniruotės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 11:33 AM

Projektas skatina žmones būti fiziškai aktyviais ir taisyklingai pasiruošti bėgimui, nepriklausomai nuo jų amžiaus ar fizinio pasirengimo. Organizatoriai tikina, kad šiuo metu net ir namuose galima pradėti ruoštis bėgimui.

Projekto atidarymas internete

VšĮ „Tarptautinio maratono“ kartu su Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru rengiamas projektas „Ruoškis bėgti“ – tai visus bėgimo entuziastus edukuojantis nemokamas paskaitų ir treniruočių ciklas. Pernai sėkmingai įvykęs ir bendruomenę sukūręs projektas šiemet turėjo startuoti kaip tik tuo metu, kai šalyje situacija tapo sudėtinga dėl koronaviruso grėsmės.

Vis dėl to, matydami neblėstantį projekto dalyvių entuziazmą ir norą judėti net karantino metu, projekto organizatoriai nusprendė nelaukti, kol šalyje bus leista vykdyti renginius bei treniruotes.

„Pasitelkus kūrybinį mąstymą ir į iššūkius žiūrint pozityviai, šiuolaikinės technologijos gelbsti net karantino metu rengiant žmonių aktyvumą skatinantį projektą“, – sakė VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Valavičius.

Projekto atidarymas įvyko virtualioje erdvėje – organizatoriai pasveikino dalyvius vaizdo įrašu, o visi norintys – nemokamai stebėjo išsamią S. Pajaujienės paskaitą apie fizinio aktyvumo naudą. Ją iki šiol gali pasižiūrėti visi prisijungę prie „Ruoškis bėgti“ grupės „Facebook“ socialiniame tinkle.

Ruoštis bėgimui galima ir namuose

Projektas, skirtas ir jau bėgiojantiems, ir dar tik norintiems susipažinti su bėgimu. Renginių ciklas paremtas išsamiomis paskaitomis apie fizinį aktyvumą bei treniruotėmis, skirtomis ne tik pasiruošimui bėgti, bet ir viso kūno fiziniam parengimui.

„Nors gyvas bendravimas ir tikras ryšys su auditorija mums išlieka prioritetinis, sportuodami namuose tikrai galime kartu daug nuveikti. Pagrindinis projekto įgyvendinimo virtualioje aplinkoje privalumas, kad dalyviai sportuoti gali jiems patogiausiu ir tinkamiausiu metu, savo tempu.“, – apie virtualias treniruotes kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Guoda Ropaitė-Beigė.

Lektoriai ir treneriai pasiruošę

„Ruoškis bėgti“ grupėje „Facebook“ tinkle, kurioje jau yra daugiau kaip 1300 narių, aktyviai dirba ne tik lektoriai, bet ir kineziterapeutas Aurimas Navickas, kuris kiekvieną savaitę veda išsamias kūno paruošimo bėgimams treniruotes. Jis mankštos metu didžiausią dėmesį skiria ištvermei, širdies ir kraujagyslių sistemai bei skirtingų grupių raumenų stiprinimui.

Gegužės mėnesį projekto dalyvių lauks sveikos gyvensenos ir mitybos specialisto Artūro Sujetos paskaita apie sporto ir mitybos ryšį: „Džiaugiuosi, jog projektas vykdomas nepaisant esamos situacijos. Šiuo metu gyvenimo ritmui pasikeitus, žinios apie judėjimą ir tinkamą mitybą itin reikalingos, tad galimybė edukuoti bendruomenę „Ruoškis bėgti“ platformoje labai sveikintina“, – sakė lektorius A. Sujeta.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.