EUROLYGA 2023

Į Seimą susiruošusi garsi dviratininkė S. Krupeckaitė: „Ar buvo šokas dėl pasiūlymo? Ne“

Net 23 svarbiausius trofėjus per savo sportinę karjerą laimėjusi 37-erių treko dviratininkė Simona Krupeckaitė rudenį sudalyvaus dar nė karto neišbandytose lenktynėse – garsi sportininkė varžysis dėl Seimo nario kėdės.

Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Simona Krupeckaitėdalyvaus šių metų Seimo rinkimuose<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 22, 2020, 5:48 AM, atnaujinta May 22, 2020, 1:39 PM

„Jei man kas prieš penketą metų man būtų pasakę, kad žvilgčiosiu į politiką, tai kvatočiau labai ilgai“, – tikino triskart Metų šalies sportininke rinkta S.Krupeckaitė.

Ketvirtadienį S.Krupeckaitė ramiai sau mynė treniruotėje lauke dviračio pedalus, o tuo tarpu Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) viena iš pirmųjų paskelbė sąrašą savo narių, kurie vienamandatėse apygardose kandidatuos būsimuosiuose rinkimuose į Seimą spalio 11 dieną.

Paskelbtas buvo kol kas 51 kandidatas, o kiti LSDP pretendentai į Seimą bus paviešinti vėliau. Tačiau iš užkusisių išniro žinia, kad tarp nepaviešintų pavardžių yra ir dukart pasaulio ir triskart Europos treko čempionės S.Krupeckaitės vardas.

Vasarį pasaulio čempionate Berlyne kelialapį į Tokijo olimpiadą kartu su Migle Marozaite užsitikrinusi Panevėžyje gyvenanti bei besitreniruojanti garsiausia Lietuvos treko karalienė portalui lrytas.lt teigė, kad neatsisako svajonių pasirodyti penktose žaidynėse iš eilės.

„Tai man kol kas keistas jausmas – iš sporto šokti į politiką. Juk tai skirtingi amplua. Nors... Visą laiką esu tokia: noriu padėti, noriu lįsti, nori pasisakyti, pareikšti ar užstoti“, – apie naująjį rudens gyvenimo egzaminą kalbėjo sportininkė.

S.Krupeckaitė prisijungs prie nemenko esamų ir buvusių sportininkų rato, kurie sėkmingai ir ne itin kas ketverius metus siekė Seimo nario mandato.

Šiame Seime iš sporto pasaulio atstovų dirba olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, Europos šachmatų čempionė Vikrotija Čmilytė-Nielsen, buvęs krepšininkas Sergejus Jovaiša bei kovotojas Kęstutis Smirnovas. Prie jų galima pridėti ir sveikuolių vadovą Dainių Kepenį.

Seime save yra išbandęs ir Europos moterų krepšinio čempionas Vydas Gedvilas, krepšininkas Gintautas Šivickas, auto lenktynininkas Saulius Girdauskas.

Tuo tarpu savo laimę kovoje dėl Seimo nario kėdės yra bandęs stipriausias planetos vyras Žydrūnas Savickas, krepšinio treneris Antanas Sireika, krepšininkas Linas Kvedaravičius, futbolininkai Tomas Ražanauskas ir Ritas Vaiginas, gimnastikos treneris Ričardas Sargūnas, baidarininkas Saulius Bucevičius, garsieji broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Rimantas Kaukėnas, penkiakovininkai Edvinas Krungolcas ir Andrejus Zadneprovskis.

Prieš kurį laiką S.Krupeckaitė sulaukė skambučio iš LSDP pirmininko Gintauto Palucko, kuris pasiūlė sportininkei pagalvoti apie naują gyvenimo posūkį.

„Socialdemokratų vertybės ir jų idėjos iš esmės man tikrai priimtinos – dirbama žmonėms, siekiant gerovės ir bandant apsaugoti silpniausiuosius.

Gintautas pasidomėjo, ar apskritai verta kalbėtis šia tema, nes dažnai sportininkai labai dviprasmiškai žiūri į tokius pasiūlymus.

Tiesą pasakius pradžioje išsigandau, bet partijos pirmininkas nuramino, kad visų pirma turi likti savimi, tikėti savo jėgomis ir turėti noro kažką nuveikti žmonių labui. Tada mintys susidėliojo“, – pasakojo dviratininkė.

– Jums toks pasiūlymas buvo netikėtas?, lrytas.lt paklausė S.Krupeckaitės.

– Turėjau laiko pagalvoti apie šį atsakymą. Nes G.Paluckas pajuokavo, kad išgirdę S.Krupeckaitės pavardę daugelis žurnalistų suskubs skambinti ir teirautis dėl apsisprendimo.

Jei galvojate, kad tai buvo šokas – tai tikrai jo nebuvo. Galbūt man, labiau konservatyviai galvojančiai moteriai, labiau kirbėjo mintis, jog tai visiškai nauja erdvė, kurios aš taip gerai nežinau. O kai nežinai, nepasitik savo jėgomis. Bet tai buvo tik tokia kelių minučių būsena.

– Jau susitaikėte su mintimi, kad treko dviratininkė kandidatuoja į Seimą?

– Šiek tiek. Bet pagalvojus apie žodį „Seimas“ vis tiek užgula kažkokia atsakomybė.

Anksčiau kažkaip vis juokais pagalvodavau, kad tame pastate vykstantys politiniai procesai – kažkas panašaus į besivaidijančių piliečių mėtymasį supuvusiais kiaušiniais. Bet tai tik iškreiptas vaizdas.

– Turite kelialapį į Tokijo olimpiadą. Jei laimėsite rinkimus, greičiausiai, teks baigti su sportu...

– Kiek to sporto jau man beliko. Logiškai, po 2020-ųjų Tokijo žaidynių kažkas turėjo spręstis. Nereikia užbėgti įvykiams už akių apie tą Seimo nario kėdę – sprendžiame ne mes ar jūs, o rinkėjai, žmonės, kurie nutaria balsuodami, esi vertas ar ne būti jų atstovu Seime.

Dabar galvoju, kad esant tokiai situacijai vis dėlto galėčiau sudalyvauti olimpiadoje ir atstovauti žmonėms Seime. Manau, suderinčiau šiuos du dalykus, o jau po olimpiados liktų tik viena veikla.

– Jei tektų dirbti Seime, kokioje komisijoje save matytumėte?

– Tikrai ne sveikatos ar finansų, nes neturėčiau ką pasakyti. Juk esu sportininkė, tad natūralu, kad labiausiai suprantu sporto niuansus, todėl Sporto ir jaunimo komisijoje savo realizuočiau.

Kitą vertus, man svarbiausia palikti dar vieną pozityvų pėdsaką šalies istorijoje – sporte aš jau tai padariau, reikia pabandyti kitur.

– Kaip į sprendimą šturmuoti Seimą reagavo jūsų vyras Dmitrijus Leopoldas?

– Normaliai (juokiasi). Jis moka ilgai tylėti ir viską gerai apgalvoti. Tik tada pasakyti. Leido suprasti, kad pabandyti reikia, bet jei netiks – galima juk ir išeiti.

– Iš Seimo?

– Nesi per prievartą laikomas – dirbi, stengiesi, bet jei kažkas blogai, turi galvoti. Jei matyčiau, kad situacija aplink mane labai toksiška, galima ir pasitraukti, atsisakius mandato.

– Kur kandidatuosite į Seimą?

– Tai bus vieta, kur ir gyvenu – Panevėžys.

– Kokie būtų jūsų pirmieji žingsniai Seimo narės darbe?

– Apie tai tikrai per anksti kalbėti. Bet mintys kirba apie vaikų judėjimą, fizinį aktyvumą.

Nėra gerai, kai per savaitę mokinukai turi šešias lietuvių kalbos pamokas, tačiau tik vos vieną kūno kultūros pamoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.