EUROLYGA 2023

Už žiaurų elgesį su sportiniu žirgu šeichą diskvalifikavo rekordiniam laikotarpiui

Jungtinių Arabų Emiratų šeichas Abdulas Azizas Bin Faisalis Al Qasimi sulaukė griežčiausios sankcijos už žiaurų elgesį su žirgu per visą Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) istoriją. Žirgo savininkui ir žokėjui skirta 20 metų diskvalifikacija. Tokių griežtų nuobaudų nė vienas sportininkas ar žirgo savininkas dar nebuvo gavęs, praneša portalas Inside the Games.

Jungtinių Arabų Emiratų šeichas Abdulas Azizas Bin Faisalis Al Qasimi sulaukė griežčiausios sankcijos už žiaurų elgesį su žirgu per visą Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) istoriją. <br> instagram.com
Jungtinių Arabų Emiratų šeichas Abdulas Azizas Bin Faisalis Al Qasimi sulaukė griežčiausios sankcijos už žiaurų elgesį su žirgu per visą Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) istoriją. <br> instagram.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 6:15 AM

Šeichui priklausantį žirgą užmigdė dar 2016 metais, kai per Prancūzijoje vykusias varžybas jam tiesiog sutrupėjo dešinioji priekinė koja.

Skrodimas ir analizė parodė, kad gyvūnui ne vienerius metus buvo leidžiami vaistai – ksilazinas, kuris turi skausmą malšinantį efektą, tačiau kartu jis itin didina traumų riziką.

Oficialiai buvo pranešta, kad šeichas leisdamas vaistus siekė naudos ir ignoravo žirgo gyvybės klausimus.

Paskelbus apie tokį elgesį su gyvūnu tarp federacijos ir šeicho A.A. Bin F. Al Qasimi komandos prasidėjo teisiniai ginčai – ekipa bandė įrodyti, kad kzilazinas skirtas buvo tik žirgo eutanazijai ir tai buvo jo mirties priežastimi.

Tačiau FEI tribunolas atmetė tokią versiją, pasitelkęs dešimt veterinarijos specialistų išvadų.

Ne tik žirginio sporto kovose, bet ir automobilių lenktynėse save atradęs šeichas gavo 18 metų diskvalifikaciją už žiaurų elgesį su žirgu ir dar dvejus metus už arklinių šeimos kontroliuojamų vaistų taisyklių pažeidimą.

Jam uždrausta dalyvauti varžybose ir turėti sportinių žirgų iki 2040 metų gegužės 27 dienos.

Taip pat jam skirta beveik 30 tūkst. eurų bauda teismo išlaidoms padengti.

„Tai yra tikrai puikus žirgų gerovės ir kovos su dopingo vartojimu jojimo sporte rezultatas“, – teigė FEI teisinis direktorius Mikaelis Rentschas. – Mes labai džiaugiamės matydami tokią griežtą FEI tribunolo sankciją ir tai yra aiškus įspėjimas kitiems, jog nebus toleruojami piktnaudžiavimo žirgais atvejai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.