EUROLYGA 2023

Juodaodė dailiojo čiuožimo atstovė įžvelgė diskriminaciją – neranda tamsių moteriškų pėdkelnių

Amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovė Mariyah Gerber pratrūko – buvusi sportininkė viešai pradėjo piktintis, kad dailiajame čiuožime yra aiški juodaodžių diskriminacija.

Amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovė Mariyah Gerber<br> IM/Scanpix.com nuotr.
Amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovė Mariyah Gerber<br> IM/Scanpix.com nuotr.
Amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovė Mariyah Gerber<br> IM/Scanpix.com nuotr.
Amerikiečių dailiojo čiuožimo atstovė Mariyah Gerber<br> IM/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 23, 2020, 6:15 AM

Ji tikino, kad būdama ne baltos odos negali surasti savo pasirodymams moteriškų pėdkelnių ne šviesios spalvos.

Mariyah socialiniuose tinkuose metė kaltinimus pėdkelnių gamintojams, kad jai kyla didelių problemų renkantis sceninius rūbus – ir viskas yra dėl jos odos spalvos.

Čiuožėjos žodžiais, rūbų ir aksesuarų gamintojai orientuojasi tik į baltus žmones ir visiškai negalvoja apie juodaodžius.

„Labai sunku laikyti save gražia, kai dailiajame čiuožime grožio idealai visiškai neatitinka tavo dievo skirtos odos spalvos. Praėjo nemažai metų, kol aš pradėjau jaustis komfortiškai tarp baltų savo kūne.

Moteriškų pėdkelnių dailiojo čiuožimo atstovėms gamintojai orientuojasi tik į baltas moteris ir gamina tik šviesios spalvos pėdkelnes.

Jei kostiumą dar galima pasisiūti pas siuvėją pagal individualų užsakymą, tai parinkti pėdkelnes – neįmanoma. Man net tekdavo jas dažyti tamsiai savo pasirodymams“, – CBC kanalui pasakojo M.Gerber.

Dailiojo čiuožimo atstovė net prisiminė, jog priešpaskutiniais jos sportinės karjeros metais rūbų stilistai ją aprengė kostiumu su baltomis pėdkelnėmis ir pasakė, kad „dar ne taip ir blogai atrodai“.

Galiausiai moteris pareiškė kanalui: „Tiek daug dirbau, kad kažką pasiekčiau, tačiau iki šiol nesijaučiu šios sporto šakos dalimi. Ir tai dėl to, kad mano odos spalva ne tokia, kokia yra etaloninė“.

M.Gerber tarptautiniuose turnyruose ir čempionatuose dalyvavo iki 2016 metų, o pabaigusi sportininkės karjerą dalyvauja ledo šou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?