EUROLYGA 2023

Čekija liūdi: nepagydomas širdies vėžys per du mėnesius pražudė 20-metį ledo ritulio talentą

Penktadienį Čekiją sukrėtė skaudi žinia: vienas iš talentingiausių jaunųjų šios šalies ledo ritulininkų dvidešimtmetis Ondrejus Buhchtela pralaimėjo kovą su klastinga liga. Įvairaus amžiaus Čekijos rinktinėse žaidęs jaunuolis gegužę išgirdo netikėtą žinią – serga širdies vėžiu, tačiau net ir visuomenės parama bei pagalba nepadėjo sportininkui išgyti.

  Ondrejus Buhchtela<br> librecka.drbna.cz nuotr.
  Ondrejus Buhchtela<br> librecka.drbna.cz nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2020, 10:43 AM

Sužinoję apie jaunojo ledo ritulininko O.Buchtelos ligą jam suskubo padėti Čekijos sporto žvaigždės Petras Čechas bei Domininkas Hašekas. Tačiau net ir finansinė jų bei visuomenės pagalba naudos nedavė.

„Nesijaudink, aš atsistosiu ant kojų“, – savo merginai Anai parašė vieną iš paskutiniųjų žinučių Ondrejus.

„Visada mūsų širdyse. Aš tave myliu“, – tai paskutinė Anos žinutė socialiniame tinkle instragram savo mylimajam. Ji pridėjo ir nuotrauką, kur abu stovi susikabinę rankomis.

„Gyvenimas kartais yra nepaprastai žiaurus, – jaunojo talento mirtį komentavo Čekijos ledo ritulio prezidentas Tomašas Kralas – Sunki sportininko liga sukėlė visos bendruomenės solidarumo bangą. Čekijos ledo ritulio vardu reiškiu gilią užuojautą“.

Įsismarkavus Europoje koronaviruso pandemijai tyrimus atlikęs O.Buhchtela gegužės 14-ąją sužinojo siaubingą ir šokiruojančią žinią – jis serga nepagydoma širdies vėžio forma. Jo širdyje atsirado piktybinis navikas.

„Tai buvo blogiausia mano gyvenimo diena. Nėra jokio tinkamo gydymo, niekas nežino, ką su juo daryti. Daktarai man pasakė, kad aš pats galiu nuspręsti, kokių žingsnių imtis, kaip tęsti gydymą. Galima buvo tai daryti medikamentais, o galima buvo ir chirurginiu būdu“, – emociniame interviu iSport.cz apie savo ligą pasakojo birželį O.Buchtela.

Medikai sportininkui diagnozavo taip vadinamą širdies raumens sarkomą, kuri paveikė ir abu plaučius.

„Nemeluosiu, kai tik man apie tai pasakė, iškart pradėjau verkti – tai buvo pirmoji reakcija. Net neklausiau, kodėl aš, kodėl taip atsitiko. Buvo tiesiog baimė ir panika“, – atvirai leidiniui pasakojo prieš mėnesį O.Buchtela.

Paskutines savo gyvenimo savaites jis praleido namuose, nes gydytojai negalėjo pasiūlyti jokio gydymo. Sportininkas buvo priklausomas nuo deguonies kaukės, neįgaliojo vežimėlio ir artimųjų pagalbos.

Visuomenė rinko sportininkui pinigus ir tikėjosi, kad jis įveiks liga – banko sąskaitoje Ondrejui buvo paaukota 3,5 mln. kronų.

Ledo ritulininkas O.Buchtelis žaidė visose amžiaus grupių Čekijos rinktinių sudėtyse ir buvo kandidatas į nacionalinę ekipą.

Praėjusiais metais jis persikėlė į „Liberec“ klubą ir per sezoną sužaidė 57 mačus bei surinko 25 įskaitinius taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.