EUROLYGA 2023

„Baltrex-Šiauliai“ sieks gimtadieninės dovanos – „Top“ lygos taurės

Jau šeštadienį Šiaulių žolės riedulio ir regbio akademijos stadione paaiškės naujieji Baltijos regbio „Top“ lygos čempionai. Nugalėtojų taurės šiemet itin trokšta 2015 ir 2016 metų „Top“ lygos čempionas bei komandos 30-metį švenčiantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

Jau šeštadienį Šiaulių žolės riedulio ir regbio akademijos stadione paaiškės naujieji Baltijos regbio „Top“ lygos čempionai.<br>SMG media nuotr.
Jau šeštadienį Šiaulių žolės riedulio ir regbio akademijos stadione paaiškės naujieji Baltijos regbio „Top“ lygos čempionai.<br>SMG media nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-21 15:16

Vienas Šiaulių klubo vadovų, ilgametis treneris ir dar dabar komandai aikštėje padedantis Edmundas Ščavinskas džiaugėsi, kad nepaisant visų pakilimų ir nuopuolių, „Baltrex-Šiauliai“ turi kuo didžiuotis.

„Dabar turime pačio aukščiausio lygio sportininkus. Kadangi dar pats kartais su jais pasportuoju, tai matau, kad atsilieku jau vos ne dvigubai, ypač greičiu. Komanda šiais metais fiziškai yra pasiruošusi nuostabiai, - sakė E.Ščavinskas. – Per visą 30-metį turėjome įvairių metų – ir blogesnių, ir geresnių, bet pastaruoju metu turime bent keletą itin aukšto lygio sportininkus, kurie atstovauja rinktinėms, sėkmingai žaidžia tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Malonu matyti perspektyvų jaunimą“.

Savąją 30-mečio šventę „Baltrex-Šiauliai“ dėl pandemijos nukėlė į kitus metus, kuomet Šiauliuose vyks įspūdingas regbio-7 turnyras „Šiauliai 7s“ su stipriausiomis Europos komandomis, tačiau dovaną norėtųsi išsipakuoti jau šiandien. E. Ščavinskas prisipažįsta, kad jubiliejus suteikia papildomos motyvacijos.

„Kiekviename sporte rezultatą sudaro detalės. Tarp jų yra ir klubo 30-metis, ir komandos komplektacija, valdybos darbas. Visi dirbome ties tuo, kad turėtume tokį rezultatą“, - pridūrė E.Ščavinskas.

„Baltrex-Šiauliai“ regbio „Top“ lygos reguliariajame sezone užtikrintai laimėjo visas penkerias rungtynes. Bet pusfinalyje jau teko gerokai paprakaituoti. Pasistiprinę Šiaulių „Šiauliai“ metė rimtą kovą favoritams ir „Baltrex-Šiauliams“ pralaimėjo tik 22:32.

„Pusfinalis ir finalas susideda iš vienintelių rungtynių, todėl čia viskas aišku. Komandos ruošiasi maksimaliai ir demonstruoja visai kitą lygį. Tiek „Šiauliai“, tiek „Ąžuolas“ pasistiprino sudėtis ir rezultatai jau visai kitokie nei reguliariajame sezone. Reguliariajame sezone daug kas šiek tiek pasisaugo, patikrina žaidėjus ir mes jame neturėjome problemų. Reikėtų padėkoti „Šiauliams“ už gerą pusfinalį, nes mums tai yra gera pamoka, kad negalime atsipalaiduoti ir nuo pat pradžių reikia įvertinti priešininką“, - pasakojo E. Ščavinskas.

Po Kauno „Ąžuolo“ staigmenos pusfinalyje, sirgaliai finale neišvys kaip visada intriguojančio „Pietinia“ derbio. „Baltrex-Šiaulių“ ir „Vairo-Kalvio-Jupojos“ akistatos visada įkaitindavo ne tik sirgalių, bet ir žaidėjų kraują. E. Ščavinskas nemano, kad nusiteikimas žaidžiant su kauniečiais bus kitoks.

„Treneriai supranta finalo svarbą ir perduoda tai komandai. Į aikštę žengsime daug labiau nusiteikę nei pusfinalyje, - sakė „Baltrex-Šiaulių“ vadovas. – Šiek tiek gaila, kad finale nebus Šiaulių derbio, nes tai visada būdavo svarbiausia mūsų kova, bet visos Lietuvos regbiui tokie pakitimai yra tik į naudą“.

Šiaulių ekipos atstovų nenustebino geras „Ąžuolo“ pasirodymas šių metų turnyre.

„Matėme, kaip jie dirba su nauju treneriu, kokie žaidėjai papildė komandą. Finalas jiems taip pat suteiks daug motyvacijos, todėl tikrai neabejoju, kad sutiksime savęs vertus varžovus, bet mes, žinoma, tikimės finalą laimėti“, - šypsojosi E.Ščavinskas.

Finalas vyks Šiauliuose, todėl būtent šioje situacijoje pasireiškia reguliariame sezone užimtos pirmos vietos nauda, tačiau „Ąžuolas“ taip pat po truputį augina savo gerbėjų būrį ir bent vienas autobusas sirgalių žada atvykti į Saulės miestą.

„Abi komandos bus praktiškai stipriausių sudėčių, bet mes turėsime papildomą ginklą – savo sirgalius, kurie visada aktyviai mus palaiko. Esame dėkingi, nes jie dažnai suteikia daugiau motyvacijos“, - pridūrė E. Ščavinskas.

Paskutinį kartą Lietuvos čempionu klubas ne iš Šiaulių tapo 1996 metais, kai tą padarė Panevėžio „Gilėnai“. Jau nebeegzistuojanti Kauno „Politechnikos“ komanda stipriausia Lietuvoje tapo 1985 metais.

Baltijos regbio „Top“ lygos finalas šeštadienį 17 val. vyks Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijos stadione. 13 val. vyks mažasis finalas tarp Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir „Šiaulių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?