EUROLYGA 2023

Varžovų spurtą atlaikiusi „Šviesa“ šventė pergalę Baltijos lygoje

Baltijos rankinio lygoje pergalę iškovojo Vilniaus „Šviesa“, kuri namuose 37:34 (19:14) įveikė Kauno „Granito-Kario“ rankininkus.

 Karolis Antanavičius<br>LRF nuotr. 
 Karolis Antanavičius<br>LRF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2020, 6:12 PM

„Šviesa“ Vilniečiai susitikimą pradėjo galingu spurtu (4:0), o svečiai iš Kauno pirmąjį įvartį pelnė tik septintąją mačo minutę (4:1). Nors kauniečiams pavyko stabilizuoti situaciją, tačiau panaikinti oponentų persvaros pirmajame kėlinyje jie neįstengė. „Šviesa“ paskutinėmis pirmojo kėlinio minutėmis savo persvarą padidino iki rekordinės – 19:14.

Antrojo kėlinio pradžia sostinės klubui nieko blogo nežadėjo ir įpusėjus antrosios dalies laikui jų persvara vis dar buvo solidi – 30:25.

Kai jau atrodė, kad vilniečiai iškovos pergalę užtikrintai, jų pranašumas ėmė tirpti, o likus žaisti 8 minutes iki mačo pabaigos ekipas skyrė tik įvartis – 31:30.

Vis tik atsidūrę tokioje situacijoje šeimininkai nesutriko ir sugebėjo išlaikyti turimą pranašumą, o galiausiai ir švęsti pergalę – 37:34.

Po šios pergalės „Šviesa“ su 9 taškais rikiuojasi trečioje Baltijos lygos turnyrinės lentelės vietoje, o kauniečiai savo sąskaitoje turi 4 taškus ir žengia aštunti.

Šis rezultatas skaičiuojamas ir Lietuvos rankinio lygos varžybose, kur Vilniaus klubas pakilo į pirmąją vietą ir aplenkė „Dragūną“, o „Granitas-Karys“ yra ketvirtas.

Nugalėtojus į priekį šiame mače vedė 8 įvarčius pelnęs Karolis Antanavičius, 5 pridėjo Rosvaldas Ramunis, po 4 – Valdas Drabavičius, Laurynas Palevičius, Domantas Pukas ir Karolis Bliuvas.

Kauno komandai net 12 įvarčių surinko Tadas Bučinskas, 8 įmetė Arminas Stankūnas, 3 – Aurimas Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?