EUROLYGA 2023

Europos moterų čempionatas išgelbėtas – visos rungtynės vyks Danijoje

Po intensyvių konsultacijų ir derybų pirmadienį buvo patvirtinta, kad Danijoje gruodžio mėnesį vyks visos 2020 metų Europos čempionato grupės varžybos.

 Danijos moterų rinktinė bus Europos čempionato šeimininkė.<br> LRF nuotr.
 Danijos moterų rinktinė bus Europos čempionato šeimininkė.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2020, 5:57 PM, atnaujinta Nov 23, 2020, 6:10 PM

Antroji vieta, be jau patvirtintos „Jyske Bank Boxen“ Herninge yra „Sydbank“ arena, esanti Koldinge. Pastarajame mieste vyks pirmojo etapo C ir D grupių kovos bei antrojo etapo vienos iš dviejų grupių mačai. Visi finaliniai susitikimai bus žaidžiami Herninge.

Pagal išankstinį planą čempionatas turėjo būti vykdomas Danijoje ir Norvegijoje, tačiau dėl prastos COVID-19 situacijos pastarojoje šalyje rungtyniauti nebuvo leista.

Danijos rankinio federacijos prezidentas Peras Bertelsenas džiaugėsi tuo, jog pavyko rasti sprendimą ir čempionato nereikės nukelti.

„Paprastai pasiruošimas trunka bent metus, tačiau, padedant darbuotojams bei partneriams, pavyko rasti sprendimus ir visą čempionatą perkelti į mūsų šalį“, – kalbėjo danas.

Didelę padėką Danijai išreiškė ir Europos rankinio federacijos (EHF) prezidentas Michaelas Wiedereris.

„Didžiausia pagarba ir dėkingumas turi keliauti Danijos federacijai bei joje dirbantiems žmonėms, kad esant tokiai situacijai buvo rasti sprendimai. Europos čempionatas yra svarbiausias moterų rankinio turnyras metuose, tad džiaugiamės, jog Danijoje vis tik susirinks stipriausios 16 šio žemyno komandų“, – teigė EHF prezidentas.

Herningas priims A grupės komandas (Prancūzija, Danija, Juodkalnija ir Slovėnija) ir B grupės ekipas (Rusija, Švedija, Ispanija, Čekija), o Koldinge žais C grupė (Nyderlandai, Vengrija, Serbija, Kroatija) ir D grupė (Rumunija, Norvegija, Vengrija, Lenkija). Čempionato startas numatytas gruodžio 3 d., o finalinės rungtynės turėtų vykti gruodžio 20 d.

Svarbiausius čempionato mačus tiesiogiai bus galima stebėti ir Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.