EUROLYGA 2023

Pasaulio rankinio pirmenybių pirmajame etape galingiausiai žaidė danai ir vengrai

Egipte vykstančiose pasaulio vyrų rankinio pirmenybėse antradienį baigėsi pirmasis etapas.

Vengrijos rankinio rinktinė.<br>Scanpix nuotr.
Vengrijos rankinio rinktinė.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 6:09 AM

Po jo iš kovos dėl medalių pasitraukė aštuonios iš 32 turnyrą pradėjusių komandų. Tarp 24 stipriausiųjų liko net 16 rinktinių iš Europos šalių.

Pirmojo etapo lyderiai

Keturių grupių komandos pirmąjį etapą baigė dar pirmadienį, o antradienį trečiojo turo rungtynės vyko kitose keturiose grupėse (A-D).

Galingiausiai pirmajame etape žaidė Vengrijos ir Danijos rinktinės. Vengrijos rankininkai per trejas rungtynes įmetė daugiausiai įvarčių (107), o pasaulio čempionės vardą ginanti Danijos komanda tarpinį finišą pasiekė turėdama geriausią įmestų ir praleistų įvarčių skirtumą (+49).

Tiesa, ir vieniems, ir kitiems padėjo palankūs burtai. Vengrai ypač pasismagino per rungtynes su urugvajiečiais, o danai apskritai nesulaukė varžovų pasipriešinimo ir visas trejas rungtynes laimėjo dviženkliu skirtumu.

Danijos rankininkai triuškinamų pergalių virtinę pratęsė antradienį, kai rungtynėse dėl pirmosios vietos D grupėje nugalėjo Pietų Amerikos čempionę Argentinos rinktinę 31:20.

Antradienį trečiąją pergalę iškovojo ir A grupės nugalėtoja tapusi Vengrijos rinktinė. Tačiau vengrams dėl dviejų taškų reikėjo kovoti iki paskutiniųjų akimirkų – jie Vokietijos komandą palaužė minimaliu skirtumu 29:28. Pergalingą įvartį likus apie 5 sek. iki sirenos įmetė Mate Lekai.

Šis įžaidėjas visas rungtynes žavėjo idealiais perdavimais puolimo lyderiams Dominikui Mathe ir Bence Banhidi (jie pelnė po 8 įvarčius), bet svarbiausią dvikovos akimirką kamuolio niekam neperdavė ir pats nuginklavo vokiečių vartininką Johannesą Bitterį.

Juoda diena afrikiečiams

Lemiamose dviejų grupių rungtynėse dėl trečiosios vietos susigrūmė Azijos ir Afrikos komandos. Abu žūtbūtinius mūšius antradienį laimėjo azijiečiai: Japonija nugalėjo Angolą 30:29 (C grupė), Bahreinas – Kongo Demokratinę Respubliką 34:27 (D grupė).

Iš kovos dėl medalių pasitraukė dar viena Afrikos komanda. B grupėje paskutinę vietą užėmė Tuniso rankininkai, pralaimėję Ispanijos rinktinei 30:36.

Afrikos komanda liko paskutinė ir A grupėje. Tačiau Žaliojo Kyšulio rinktinė net negavo galimybės kovoti dėl trečiosios vietos, nes jos žaidėjai užsikrėtė koronavirusu. Žaliojo Kyšulio rinktinei per rungtynes su Urugvajaus komanda buvo įskaitytas pralaimėjimas be žaidimo 0:10.

Dvi Europos komandos antradienį laimėjo rungtynes dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape. Lenkija nugalėjo Braziliją 33:23, Kroatija – Katarą 26:24.

Europiečių dominavimas

Į antrajį etapą pateko net 16 Europos komandų. Sugadinti nuotaiką europiečiams bandys trys Pietų Amerikos (Brazilija, Argentina ir Urugvajus), trys Azijos (Kataras, Bahreinas ir Japonija) ir dvi Afrikos (Egiptas ir Alžyras) komandos.

Po pirmojo etapo iš kovos dėl medalių pasitraukė aštuonios komandos: po vieną – Europos (Austrija), Azijos (Korėja) ir Pietų Amerikos (Čilė) ir net penkios – Afrikos (Marokas, Žaliasis Kyšulys, Angola, Tunisas ir Kongo DR).

Žaliojo Kyšulio rinktinė jau išvyko namo, o kitos septynios komandos Egipte dar varžysis dėl 25-31 vietų.

Beje, Europa pirmajame etape negalėjo nepatirti nuostolių, nes E grupėje žaidė keturios Senojo žemyno šalių rinktinės.

Iki šiol pasaulio pirmenybių medalius laimėjo tik viena ne Europos komanda. 2015 metais ant antrojo garbės pakylos laiptelio stovėjo namie žaidę Kataro rankininkai.

Tikslas – ketvirtfinalis

Antrajame etape 24 komandos bus suskirstytos į keturias grupes. Po dvi geriausias grupių komandas gaus kelialapius į ketvirtfinalį. Antrajame etape bus įskaityti pirmojo etapo tarpusavio rungtynių taškai.

I grupę sudarys Vengrija (antrąjį etapą pradės su 4 taškais), Ispanija (3), Vokietija, Lenkija (po 2), Brazilija (1) ir Urugvajus (0), II grupę – Danija (4), Kroatija (3), Kataras, Argentina (po 2), Japonija (1) ir Bahreinas (0), III grupę – Portugalija, Prancūzija (po 4), Islandija, Norvegija (po 2), Šveicarija ir Alžyras (po 0), IV grupę – Švedija (4), Rusija (3), Egiptas, Slovėnija (po 2), Baltarusija (1) ir Šiaurės Makedonija (0).

III ir IV grupių rungtynės vyks trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį, I ir II grupių – ketvirtadienį, šeštadienį ir pirmadienį. Pasaulio čempionai paaiškės sausio 31 dieną.

Antradienio rezultatai

3 turas

A grupė

Urugvajus – Žaliasis Kyšulys 10:0 (be žaidimo).

Vokietija – Vengrija 28:29 (14:15). Schilleris 7, Weberis 5/ Mathe 8, Banhidi 8.

Lentelė: Vengrija – 6, Vokietija – 4, Urugvajus – 2, Žaliasis Kyšulys – 0.

B grupė

Ispanija – Tunisas 36:30 (17:14). Fernandezas 10, Marchanas 5/ Darmoulis 8, Toumi 5.

Brazilija – Lenkija 23:33 (11:13). Langaro 4/ Moryto 6, Sičko 6.

Lentelė: Ispanija – 5, Lenkija – 4, Brazilija – 2, Tunisas – 1.

C grupė

Japonija – Angola 30:29 (16:12). Watanabe 7/ Tati 6.

Kroatija – Kataras 26:24 (13:11). Štrlekas 6, Mamičius 5, Maričius 5/ Frankisas 7.

Lentelė: Kroatija – 5, Kataras – 4, Japonija – 3, Angola – 0.

D grupė

Bahreinas – Kongo DR 34:27 (14:12). Al Sayyadas 9/ Kiangebeni 6.

Danija – Argentina 31:20 (15:10). M.Hansenas 7/ Martinezas 6.

Lentelė: Danija – 6, Argentina – 4, Bahreinas – 2, Kongo DR – 0.

Antrojo etapo grupių lentelės

I grupė: Vengrija – 4, Ispanija – 3, Vokietija ir Lenkija – po 2, Brazilija – 1, Urugvajus – 0.

II grupė: Danija – 4, Kroatija – 3, Kataras ir Argentina – po 2, Japonija – 1, Bahreinas – 0.

III grupė: Portugalija ir Prancūzija – po 4, Islandija ir Norvegija – po 2, Šveicarija ir Alžyras – po 0.

IV grupė: Švedija – 4, Rusija – 3, Egiptas ir Slovėnija – po 2, Baltarusija – 1, Šiaurės Makedonija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.