EUROLYGA 2023

Puota maro metu? Vaizdai iš sporto turnyro per karantiną įsiutino – kaltina gudriai apėjus taisykles Organizatoriai: viskas vyko pagal reikalavimus

Lietuvą ir toliau kaustant koronaviruso pandemijai šalies sportą supurtė skandalas. Savaitgalį Vilniuje įvykęs padelio teniso turnyras sulaukė didžiulės kritikos ir netgi kaltinimų sugalvojus būdą apeiti karantino metu taikomas taisykles.

Savaitgalį įvykęs padelio teniso turnyras sukėlė nemenką pasipiktinimą.<br>Organizatorių „Instagram“ paskyros nuotr.
Savaitgalį įvykęs padelio teniso turnyras sukėlė nemenką pasipiktinimą.<br>Organizatorių „Instagram“ paskyros nuotr.
 Padelio turnyras Vilniuje sukėlė nemažai klausimų.<br> Klaipėdos padelio teniso klubo feisbuko paskyros nuotr.
 Padelio turnyras Vilniuje sukėlė nemažai klausimų.<br> Klaipėdos padelio teniso klubo feisbuko paskyros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 8:05 AM, atnaujinta Jan 26, 2021, 11:31 AM

Sveikinimai po pergalių, nuotraukos apsikabinus be kaukių ir linksmi šūkiai, kad „Klaipėda-Vilnius – ne atstumas. Vasara-žiema – ne priežastis nesusitikti ir nepažaisti padelio“ – tokiais vaizdais ir komentarais savaitgalį dalijosi Klaipėdos padelio teniso federacija.

Tai supykdė šalies sporto bendruomenę. „Vamos“ turnyro organizatoriai sulaukė kritikos dėl sprendimo žaisti per karantiną, kuomet dalis sportininkų iš viso negali treniruotis, o Ispanijoje šiuo metu esantis teniso treneris Simas Kučas padelio atstovams metė rimtus kaltinimus.

„Panašu, kad Lietuvos padelio federacija ir klubai nelabai supranta Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos taisyklių“, – portalui lrytas.lt sakė S.Kučas.

Pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ jis pasidalijo informacija apie turnyrą ir užsiminė apie galimą Lietuvos padelio federacijos ir kai kurių šios sporto šakos klubų sukčiavimą – esą šie laisva ranka dalija aukšto sporto meistriškumo licencijas, kurios leidžia užsiimti sportine veikla ir karantino metu.

„Kodėl kai kurie kitų šakų profesionalūs sportininkai negali net treniruotis, o padelio teniso federacija sugalvojo aukšto meistriškumo sportininkais paversti tuos, kas tik nori tokiais būti?, – lrytas.lt sakė S.Kučas. – Tai yra nesąžininga prieš kitas sporto šakas ir pasityčiojimas iš mūsų profesionalių sportininkų. Manau, kad padelio atstovai turėtų susiimti, nes jei visi sugalvos imtis tokių priemonių, toliau pusę metų sėdėsime karantine.“

S.Kučas pabrėžė manantis, kad „Vamos“ turnyre ne visi sportininkai atitiko aukšto meistriškumo kriterijus.

Tikina – taisyklių nepažeidė

Vienas iš turnyro rengėjų Klaipėdos padelio teniso klubo prezidentas Romas Mikalauskas lrytas.lt portalą patikino, kad visi dalyvavę sportininkai priklauso aukšto meistriškumo kategorijai.

„Visi dalyviai turėjo aukšto meistriškumo licenciją atitinkančius pažymėjimus, „Vamos“ turnyras buvo suderintas su policija, kad kelių šeimų ūkiai galėtų atvykti be problemų. Visi tuo metu aikštelėje nežaidžiantys dalyviai dėvėjo veido kaukes, persirenginėjo viešbučiuose, nes neturėjome galimybės naudotis persirengimo kabinomis“, – pasakojo R.Mikalauskas.

Lietuvos padelio teniso federacijos prezidentas Liutauras Radzevičius teigė, kad visi turnyrai organizuojami pagal taisykles ir karantino reikalavimų nepažeidžia.

„Pas mus treniruotės vyksta be žiūrovų, be rūbinių, su naujais kamuoliukais. Laikomės visų karantino reikalavimų, – pridūrė L.Radzevičius. – Turime kitą problemą: šiuo metu trūksta sporto bazių. Dabar salės uždarytos Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje – ten liko tik vasaros aikštelės. Vienintelė uždara aikštelė veikia Vilniuje, joje ir vyksta „Vamos“ turnyras.“

Licencijas gauti – ne taip ir sudėtinga

Tuo tarpu S.Kučas teigė, kad Lietuvos padelio teniso federacija licencijas dalina neskirdama tam pakankamai laiko, tad aukšto meistriškumo sportininkams prilyginami ir nė iš tolo jų neprimenantys sporto mėgėjai. 

S.Kučas savo „Instagram“ paskyroje pirmadienį dalijosi ir susirašinėjimo su pažįstamais žinutėmis.

Vienoje iš jų rašoma: „Net man siūlė pasidaryti. Aš niekada nežaidus.“

„Mano draugelis vienas padelio treneriu dirba. Sako: „Tai jo jo, treniruojamės.“ Sakau: „Kaip?“. Sako: „Nežinau, neuždarė“, – tokį pokalbį parodė S.Kučas.

L.Radzevičius neneigė, kad šio sporto mėgėjams siūloma įsigyti metines licencijas.

„Visi klubai praėjusių metų pabaigoje buvo paraginti susitvarkyti licenciją, nes šiemet jiems teks dalyvauti tam tikruose turnyruose. Tokių žmonių yra apie 300, tačiau ne visi iš jų aukšto sportinio meistriškumo, nes ne visi pajėgūs ruoštis tarptautiniams turnyrams. Padelio klubų žmonės buvo paraginti įsigyti licencijas, jos yra metinės. Tačiau tai normalu, taip pat vyksta ir tenise – net kainos yra panašios“, – teigė L.Radzvičius, kuris neslėpė nuostabos dėl kilusio pasipiktinimo.

Tačiau aukšto meistriškumo licenciją padelio tenise gauti išties nėra sudėtinga. To neslepia ir pats L.Radzevičius.

„Aukšto meistriškumo licenciją galima gauti jei sportininkas yra dalyvavęs arba besirengiantis dalyvauti pasaulio, Europos čempionatuose bei kituose FIP (pasaulio padelio federacijos) turnyruose, – sakė L.Radzevičius ir atskleidė daer vieną, gerokai paprastesnį kelią į profesionalų kategoriją. – Taip pat Lietuvos vasaros bei žiemos čempionatuose ir kituose nacionalinio lygmenis Lietuvos padelio federacijos rengtuose turnyruose“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.