EUROLYGA 2023

Į dziudo karą įsitraukė ir politikai, prezidentas neigia, kad pabėgo iš triukšmingo posėdžio

Pastarosios savaitės Lietuvos dziudo federacijai (LDF) buvo gausios posėdžių su sporto valdžios atstovais ir politikais. Išskirtinio dėmesio iš aukštų institucijų sulaukusi LDF tikisi, kad jis nedings ir sprendžiant tiesioginius sporto klausimus, kurių svarbiausias šiemet pasirengimas Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Dziudo prezidentas Vigmantas Sinkevičus<br>V.Skaraičio nuotr.
Dziudo prezidentas Vigmantas Sinkevičus<br>V.Skaraičio nuotr.
Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas​
Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas​
Dziudo prezidentas Vigmantas Sinkevičus<br>L.Brundza
Dziudo prezidentas Vigmantas Sinkevičus<br>L.Brundza
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2021, 12:57 PM, atnaujinta Feb 3, 2021, 2:40 PM

Praėjusią savaitę LDF vadovai dalyvavo nuotoliniame pokalbyje su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovais. Vėliau su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovybe buvo aptarti pasirengimo Tokijo olimpiadai planai, o dar kitą dieną vyko nuotolinis posėdis su Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija.

Pastarojoje diskusijoje dalyvavę politikai domėjosi situacija šalies dziudo sporte ir bendruomenės problemomis. Anot LDF prezidento Vigmanto Sinkevičiaus, tikėtasi, jog diskusija su Seimo atstovais vyks vienodai įsiklausant į visų pusių argumentus ir tariantis dėl bendrų žingsnių, sprendžiant kylančius iššūkius.

Vis dėlto kartais atrodė, jog kai kurie politikai, užuot padėję spręsti problemas, užsiėmė jų eskalavimu bei labiau rūpinosi triukšminga savireklama.

Kuo daugiau šurmulio stengėsi įlieti ir kai kurie LDF pokalbyje oponavę kelių dziudo klubų atstovai. Tiesa, diskusijai išlaikyti racionalų toną padėjo ją vedęs buvęs garsus disko metikas Virgilijus Alekna.

Atsakydami į politikų klausimą apie esą pažeidžiamas opozicijos teises, LDF vadovai pabrėžė, jog demokratinėje organizacijoje kiekvienas narys gali turėti bei reikšti savo nuomonę, tačiau dziudo bendruomenė nėra labai didelė, todėl, užuot ją skirsčius į pozicijas ir opozicijas, būtina siekti vienybės.

„Mes neskirstome dziudo atstovų į draugus ir priešus. Įstatymai yra lygūs visiems – ir patenkintiems savo situacija ar pasiekimais, ir nepatenkintiems.

Yra federacijos įstatai, sporto organizacijų veiklos taisyklės, kurių visi privalome laikytis“, – po posėdžio dar sykį pakartojo V. Sinkevičius, tą patį akcentavęs ir jo metu.

Anot jo, absoliuti dziudo bendruomenės dauguma veikia ir savo tikslus realizuoja po federacijos vėliava, o dėl keleto savo taisykles norinčių primesti dziudo klubų atstovų, neturi kentėti dauguma klubų bei organizacijos narių.

„Yra paprastas dalykas – sportinis principas. Visi sportininkai privalo jo laikytis. Jei kažkas nori oficialiose tarptautinėse varžybose atstovauti Lietuvai, turi savo meistriškumą įrodyti oficialiuose šalies čempionatuose ir patekti į savo amžiaus rinktines. Laimėk ir nereikės skųstis, kad esi neįvertinamas ar panašiai“, – sakė LDF prezidentas.

V.Sinkevičius pabrėžė, jog vasario viduryje Kaune vyksiančiame Lietuvos čempionate gali dalyvauti ir federacijai priklausančių, ir iš jos pasitraukusių klubų atstovai.

Nacionalinėse varžybose nedraudžiama rungtis ir ne federacijos narių sportininkams, jeigu jie atitinka kitus kriterijus.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas pasiūlė vasario pradžioje atlikti auditą, kuris įvertintų organizacinius, finansinius ir teisinius federacijos principus.

Komentuodamas politiko idėją LDF prezidentas jai neprieštaravo, teigdamas, jog federacija yra atvira visiems teisėtiems pasiūlymams ir veiksmams.

Beje, skirtingai nei pranešta žiniasklaidoje, LDF vadovai nepabėgo iš posėdžio. Iš anksto susitarus dėl valandos trukmės diskusijos, ji užtruko gerokai ilgiau.

Praėjus sutartam laikui LDF vadovai paskyrė papildomą pusvalandį bei dalyvius informavo netrukus turėsią dalyvauti gerokai anksčiau suplanuotame tarptautiniame nuotoliniame posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.