EUROLYGA 2023

8 metus nepralaimintį K. Usmaną sekmadienį UFC sieks įveikti brazilas

Ar nutrūks 16-os iš eilės Nigerijos sportininko Kamaru Usmano pergalių serija MMA (Mišrių kovos menų) varžybose? Tai paaiškės sekmadienio rytą Lietuvos laiku Las Vegase, kur jam UFC narve iššūkį mes labai aukšto lygio brazilas Gilbertas Burnsas.

Kamaru Usmanas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamaru Usmanas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 11:28 AM

Tiesioginė transliacija iš JAV per „TV3 Sport 2“ kanalą ir naujos kartos televiziją „Go3“ prasidės vasario 14 dieną 5 val. Iš pradžių bus parodytos keturios įžanginės kovos.

Pusvidutinio svorio kategorijos (iki 77,1 kg) čempionas 33 metų 183 cm ūgio K. Usmanas, kuris turi ir JAV pilietybę, MMA turnyruose suklupo vos kartą. Tai nutiko 2013-aisiais. Tada nigeriečiui tai buvo tik antroji MMA dvikova.

Paskui jis paklupdė net 16 varžovų iš eilės. Taigi K. Usmano sąskaitoje – 17 pergalių (7 nokautai) ir vos vienas pralaimėjimas. UFC varžybose jis laimėjo visas 11 kovų. Pusvidutinio svorio kategorijos nugalėtojo vardą Nigerijos atstovas pelnė 2019 metų kovą, kai privertė pasiduoti amerikietį Tyroną Woodley.

Tų metų gruodį K. Usmanas titulą apgynė. Tuomet jis palaužė kito JAV atstovo Colby Covingtono pasipriešinimą. Beje, šis amerikietis pusvidutinio svorio kategorijos reitinge užima pirmąją vietą. K. Usmanas čempiono diržą išsaugojo ir 2020-ųjų liepą, kai įveikė dar vieną JAV sportininką Jorge Masvidalį.

K. Usmano savaitgalį laukia kietas riešutėlis. 34-erių 178 cm G. Burnsas UFC varžybose pastaruoju metu laimėjo šešias akistatas iš eilės. Praėjusioje kovoje 2020 metų gegužę jis užtikrintai nugalėjo minėtą T. Woodley.

G. Burnso kraityje MMA varžybose – 14 pergalių (6 nokautai), 3 nesėkmės. Pastarąjį kartą brazilas pralaimėjo 2018 metų liepą – turėjo pripažinti JAV kovotojo Dano Hookerio pranašumą. G. Burnsas pusvidutinio svorio kategorijos UFC reitinge rikiuojasi antras.

Brazilijos sportininkas anksčiau grūmėsi ir lengvojo svorio (iki 70,3 kg) kategorijoje. G. Burnsas yra laimėjęs tris aukso medalius Pasaulio graplingo čempionate, kartą triumfavo planetos taurės varžybose.

K. Usmano ir G. Burnso mūšis turėjo įvykti anksčiau, bet iš pradžių koronavirusu užsikrėtė brazilas ir jo treneris, o paskui nigerietis patyrė traumą.

Las Vegase vienoje iš „apšildančių“ kovų santykius aiškinsis ir moterys – amerikietė Maycee Barber ir meksikietė Alexa Grasso. Tai bus visų lengviausiojo svorio kategorijos (iki 56,7 kg) atstovių akistata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją