EUROLYGA 2023

„Australian Open“ atradimas: J. Pegula bando pateisinti turtingiausios pasaulio tenisininkės titulą ir žaidimu

Kas yra turtingiausias pasaulio tenisininkas? Tai ne Roger Federeris ir ne Serena Williams, o 26-erių amerikietė Jessica Pegula. Bet tokio titulo ji nusipelnė ne dėl pergalių teniso kortuose, o dėl Pegulų šeimos turto, mat jos tėvas iš gamtinių dujų verslo uždirbo daugiau nei 5 milijardus dolerių ir juos sėkmingai investavo.

J.Pegula pateko į ketvirtfinalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
J.Pegula pateko į ketvirtfinalį.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 9:16 PM, atnaujinta Feb 15, 2021, 9:25 PM

Tačiau Melburne vykstančiame „Australian Open“ turnyre J. Pegula jau įrodė, kad gali uždirbti solidžią sumą ir pati. Praėjusią savaitę ji įveikė buvusią pirmąją pasaulio raketę baltarusę Viktoriją Azarenką, o aštuntfinalyje pranoko 5-ąją dabartinio reitingo žaidėją ukrainietę Eliną Svitoliną.

Iki šiol J.Pegula dar niekada nebuvo patekusi į pasaulio „Top-50“, o „Grand Slam“ serijos turnyre nebuvo nužengusi toliau trečiojo rato.

Didžiausias jos triumfas buvo laimėtas WTA turnyras Vašingtone 2019 metais, o garsiausia šeimos pergalė buvo pasiekta prieš Donaldą Trumpą ir Joną Bon Jovi siekiant įsigyti amerikietiškojo futbolo klubą „Buffallo Bills“.

Tačiau pergalė Melburne prieš E.Svitoliną įrodė, kad 61-ąją vietą reitinge užimanti turtingoji amerikietė turi ką pasakyti ir teniso aikštyne. Ši pergalė jai garantavo 400 tūkst. JAV dolerių premiją, nors Pegulų šeimoje tokia suma nieko nestebina.

Tenisininkės tėvas Terry Pegula savo verslą pradėjo 1983 metais už pasiskolintus 7500 dolerių įkūręs firmą „East Resources“. Kai kilo dujų bumas, jis pardavė akcijas „Shell“ kompanijai už 4,7 mlrd. dolerių, o dar 1,7 mlrd. jam atseikėjo kompanija „Aubrey McClendon’s American Energy Partners“.

Dalį gautų pinigų jis investavo į „Buffalo Bills“ ir „Buffalo Sabres“ klubus, pramogų verslą, taip pat pirko nekilnojamąjį turtą, viešbučius.

Dabar vien „Buffalo Bills“ yra vertas 2 mlrd. dolerių, o 2014 metais klubas buvo įsigytas už 1,4 mlrd.

„Kažkada dėl savo pavardės kentėjau, paskui su tuo susitaikiau, o dabar tiesiog žaidžiu“, – sakė J.Pegula, kuri turi ir savo verslą. Jai priklauso veganiškos kosmetikos linija „Ready 24“.

Sportininkė taip pat skiria dėmesio labdarai ir išlaiko šunims padedantį fondą „Lending Paw“.

Dabar jai svarbiausia saviraiškos priemone tapo tenisas, kur visko reikia siekti be turtingųjų tėvelių pagalbos.

„Tenisas yra tik mano. Tai mano darbas, mano karjera, čia tėvai neturi įtakos“, – sakė žaidėja.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.