EUROLYGA 2023

Lietuviško graplingo taisyklės – nuo Latvijos iki Ganos

Lietuvos graplingo federacija stiprina teisėjų komandą bei ruošia kasmetinį seminarą, kurio metu šios sporto šakos teisėjai pratęsia savo kategorijas arba įgyja naujas. Šių metų seminaras rengiamas ne tik lietuvių, tačiau ir anglų kalbomis. Tokio poreikio prireikė po to, kai prie organizacijos nusprendė prisijungti Latvijos, Baltarusijos, Alžyro, Indijos ir Turkmėnijos atstovai.

Seminarų metu teisėjai analizuoja padarytas klaidas ir kelia savo kvalifikaciją.<br>Graplingo fed. nuotr.
Seminarų metu teisėjai analizuoja padarytas klaidas ir kelia savo kvalifikaciją.<br>Graplingo fed. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 2:40 PM

„Viskam reikia užaugti. Galvoju, kad šie sudėtingi metai mums padėjo padaryti tai. Kodėl taip sakau? Todėl, kad aš puikiai suprantu, jog toli gražu ne visi seminaro dalyviai taps teisėjais, tačiau užsienio specialistai sužinos, kaip ruošti sportininkus, kad šie galėtų kuo geriau pasiruošti pasaulio čempionatui. Seminare dalyvaus visi, kurie savo šalyse nori plėsti graplingo veiklą“, – sakė Tarptautinės graplingo federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Seminarų metu teisėjai analizuoja padarytas klaidas ir kelia savo kvalifikaciją. Kiekvienas teisėjas turi atitikti pateiktus reiklavimus teisėjo kategorijai įgyti. Iš viso, egzistuoja net penkios skirtingos kategorijos: teisėjo asistentas, kandidatas į teisėjus, teisėjas, nacionalinės kategorijos teisėjas ir tarptautinės kategorijos teisėjas.

„Tam, kad kiltų mažiau vidinių klausimų, federacija kiekvienam klubui rekomenduoja turėti bent po vieną teisėją. Patys teisėjai už savo darbą yra skatinami, be to ir užmokestis yra skirtingų kategorijų teisėjams yra skirtingas. Apskritai, kalbant apie teisėjavimą, tai esame pasiekę gana aukštą lygį, tačiau suprantate, kad tobulėjimui ribų nėra“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Pirmąkart istorijoje seminaras bus vykdomas nuotoliniu būdu. Anot rengėjų, šis pakitimas paties proceso niekaip nepakeis.

„Per tuos prabėgusius metus mes kuo puikiausiai pripratome prie „Zoom“ programėlės. Iš tiesų, žymiai didesnis iššūkis mums buvo technikos demonstravimo čempionatai. Šiuo atveju, viskas yra paruošta iki smulkmenų, tad neabejojame seminaro sėkme“, – sakė A.Kupstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.