EUROLYGA 2023

„Barcelona“ paskutinėse Čempionų lygos grupės rungtynėse suvarpė G. Savukyno auklėtinių vartus

Gintaro Savukyno treniruojamiems Zaporižės „Motor“ rankininkams stipriausia Čempionų lygos komanda buvo neįveikiama. Trečiadienį grupės varžybų paskutiniojo 14-ojo turo rungtynėse nė taško nepraradusi „Barcelona“ savo aikštėje suvarpė Ukrainos čempionų gynybą ir šventė pergalę 42:34 (23:18).

Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 11:07 PM

„Motor“ įžaidėjas Aidenas Malašinskas įmetė 3 įvarčius. Rezultatyviausiai tarp svečių žaidęs baltarusis Viačeslavas Bochanas pelnė 11 įvarčių.

Zaporižės komanda per 14 rungtynių iškovojo 14 taškų, B grupėje užėmė penktąją vietą ir aštuntfinalyje susitiks su Bresto „Miaškov“ klubu iš Baltarusijos.

„Motor“ trečiadienį nagus parodė tik rungtynių pradžioje, kai 5-ąją min. išsiveržė į priekį 5:2. Tačiau „Barcelona“ dažnai rungtynes pradeda nesusikaupusi ir leidžia varžovams pasidžiaugti nedidele persvara. Vos tik Barselonos rankininkai pradėjo žaisti rimčiau, viskas stojo į savo vietas ir rezultatas pasikeitė šeimininkų naudai. 10-ąją minutę jau buvo lygu 8:8, 13-ąją minutę „Barça“ pirmavo 10:8, o 16-ąją minutę padidino persvarą 14:10 ir privertė „Motor“ trenerį Gintarą Savukyną prašyti antrosios minutės pertraukėlės.

Nors nuo pirmojo kėlinio vidurio skirtumas sparčiai nebeaugo, visos žaidimo gijos iki pat finalo sirenos buvo Barselonos komandos rankose.

„Barcelona“ peržengė labai aukštą 40 įvarčių ribą. Tiek įvarčių Čempionų lygos komandos šį sezoną įmetė tik šešis kartus. Net keturis kartus tą padarė „Barcelona“ (45 įvarčiai į „Zagreb“, po 42 – į „Aalborg“, „Celje“ ir „Motor“ vartus). Po sykį rezultatyvumu blykstelėjo Paryžiaus PSG (44 įvarčiai į „Elverum“ vartus) ir „Veszprém“ (41 įvartis į „Kiel“ vartus).

Trečiadienį turėjo vykti dar vienerios B grupės rungtynės tarp „Veszprém“ ir „Nantes“. Tačiau šių komandų rankininkai numatytu laiku nežengė į aikštę, nes paaiškėjo, kad koronavirusu užsikrėtė vienas teisėjas.

„Barcelona“ grupių etape laimėjo visas rungtynes ir surinko 28 taškus. Antrąją vietą B grupėje užėmė „Veszprém“, kurio sąskaitoje yra 19 taškų.

Dėl trečiosios vietos kovojusios „Motor“, „Kiel“ ir „Aalborg“ komandos turi po 14 taškų, bet Kylio ir Olborgo rankininkai ketvirtadienį dar žais paskutiniojo turo rungtynes. Net jei abu „Motor“ konkurentai savo aikštėse pralaimėtų grupės autsaideriams („Kiel“ susitiks su „Zagreb“, „Aalborg“ – su „Celje“), tai Zaporižės komandai nepadėtų dėl blogesnių rezultatų tarpusavio dvikovose.

B grupėje penktąją vietą užimsiantys Zaporižės rankininkai aštuntfinalyje žais su komanda, kuri užims ketvirtąją vietą A grupėje. Nors šioje grupėje paskutinės rungtynės vyks ketvirtadienį, jau aišku, kad ketvirta bus Bresto „Miaškov“ ekipa. Aštuntfinalio mačai numatomi kovo 31-balandžio 1 ir balandžio 7-8 dienomis.

Čempionų lygoje kovoja 16 komandų. Jos suskirstytos į dvi grupes. Pagal prieš sezoną patvirtintus nuostatus į atkrintamąsias varžybas turėjo patekti po šešias geriausias grupių komandas, tačiau Europos rankinio federacija dėl pandemijos truputį pakeitė sistemą, todėl aštuntfinalyje žais visos 16 komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.