EUROLYGA 2023

Dėl Europos čempionato medalio kovosiantis Adrijus Glebauskas: šokinėdamas atrankoje galvojo apie finalą

Pirmas finalininkas – dar pirmą pirmenybių dieną. Torunėje (Lenkija) prasidėjusio Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionato kvalifikacinį barjerą peržengė ir sekmadienį šuolių į aukštį finale varžysis Adrijus Glebauskas.

 Adrijus Glebauskas<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
 Adrijus Glebauskas<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
 Adrijus Glebauskas<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
 Adrijus Glebauskas<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
 Simas Bertašius<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
 Simas Bertašius<br> D.Umbraso/LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2021, 11:19 PM

Lietuvis pirmu bandymu įveikė 210 cm ir 216 cm aukščius, tuo tarpu 221 cm – antru. Šį aukštį peršoko tik aštuoni iš 14 kvalifikacijoje dalyvavusių lengvaatlečių, tad visi jie žengė į finalą.

„Esu du kartus buvęs universiados finale, bet suaugusiųjų vyrų varžybose tai bus pirmas toks finalas. Tikėjausi to finalo. Rudenį tikėjausi dar daugiau, bet nežinau – gal dar išsipildys. Šiandien tie šuoliai nebuvo labai geri, nes galvoje buvo mintis, kad reikės dar šokinėti sekmadienį. Tai pridavė tokio papildomo mąstymo, kurio per kvalifikaciją nereikėtų galvoje laikyti, nes gali prisižaisti“, – pasirodymą komentavo A.Glebauskas.

Šį sezoną Lietuvos šuolininkas yra įveikęs 227 cm aukštį – tai vos centimetru prasčiau nei šalies uždarų patalpų rekordas, priklausantis Raivydui Staniui.

„Su dauguma kalbėjausi, pavyzdžiui, Tamberi (favoritu laikomas italas Gianmarco Tamberi – lengvoji.lt) sakė, kad jo galva yra sekmadienį.

Panašiai daug kam buvo, tarp jų ir man, dėl to tas toks žinojimas, jog šiandien nereikia maksimumo padaryti, kad reikia patekti į finalą, truputį kirtosi.

Danga tikrai gera. Jei būtumėme šokę, būtumėme prasišokinėję bei įveikę ir 225 cm, ir 228 cm“, – sakė A.Glebauskas.

Šioje rungtyje Lietuva turėjo ir dar antrąjį atstovą: 210 cm pirmu bandymu peršokęs Juozas Baikštys visus tris sykius nesėkmingai atakavo 216 cm aukštį bei užėmė 14 vietą.

Tiesa, dėl skaudančios pėdos šuolininkas apskritai svarstė, ar verta vykti į Senojo žemyno čempionatą. Vis dėlto priimto sprendimo dalyvauti sportininkas nesigaili.

„Kai baigiau šokinėti, galvojau, ar buvo verta vykti į čempionatą, ar nebuvo. Nusprendžiau, kad vis dėlto buvo, labai gera patirtis, labai gerai apsižvalgyti, stebėti kitus. Nesigailiu atvykęs, tikrai, – pasakojo J.Baikštys. – Viskas vyko daug ilgiau nei esu pratęs Lietuvoje. Manau, kiekvienas turi susikalibruoti prie įvairių situacijų, tad tai tikrai ne pasiteisinimas.“

Ketvirtadienio vakarą Torunėje varžėsi ir 1500 m bėgęs Simas Bertašius. Šalies rekordininkas distanciją įveikė per 3 min. 42,17 sek., pagerino savo sezono rezultatą bei užėmė 25 vietą tarp 51 bėgiko. Iki Lietuvos rekordo lengvaatlečiui pritrūko vos 0,11 sek.

„Pasirodymą vertinu neblogai, iki gerumo pritrūko asmeninio rekordo. Toks ir buvo tikslas – stengtis daryti bėgimą greitesnį, kad nenukristų tempas.

Gaila, kad ir vėl šiek tiek pritrūko iki rekordo. Chaoso bėgimo metu tikrai nejaučiau, galbūt pasimokiau iš prieš kelias savaites Belgijoje vykusių varžybų, kai visą laiką prasimaliau grupės viduryje ir iššvaisčiau daug jėgų, o finiše buvau visiškai tuščias. Dabar stengiausi, kad kontakto būtų kuo mažiau“, – sakė S.Bertašius.

Į finalą pateko 12 pajėgiausių bėgikų. Lietuvį nuo teisės varžytis finale skyrė kiek daugiau nei sekundė.

Trijų vyrų pasirodymus pakeis trijų moterų startai: penktadienį 400 m atrankoje varžysis Agnė Šerkšnienė ir Modesta Morauskaitė, o šuolių į tolį kvalifikacijoje – Jogailė Petrokaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.