EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai svetur: sėkmė Prancūzijoje ir tris metimus per ataką atrėmęs V. Rašimas

Šiuo metu Europoje daugelis nacionalinių rankinio čempionatų jau persirito į antrąją pusę, tad kova vyksta dėl kiekvieno taško. Rankinis.lt apžvelgė pastarųjų dienų lietuvių pasirodymus užsienio lygose.

 G.Babarskas iškovojo svarbią pergalę.<br> Klubo nuotr.
 G.Babarskas iškovojo svarbią pergalę.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 9:04 PM, atnaujinta Mar 23, 2021, 9:08 PM

Prancūzijos aukščiausioje lygoje šį sezoną varžosi Gerdas Babarskas ir Jonas Truchanovičius. Itin svarbią pergalę pasiekė G.Babarsko atstovaujamas „Chambery“ klubas, kuris 34:33 nugalėjo „Limoges“ komandą.

 Kairysis pusiau kraštas iš Lietuvos pasižymėjo 2 įvarčiais, o ši pergalė prieš lentelės kaimynus „Chambery“ leido gerokai sutvirtinti savo pozicijas . Šiuo metu lietuvio ekipa su 17 taškų žengia 7-oje vietoje vienoje iš stipriausių pasaulio lygų.

J.Truchanovičiaus „Montpellier“ ekipa praėjusiame ture 34:28 nugalėjo „Dunkerque“ rankininkus. Lietuvis šiame mače į varžovų vartus kamuolį pasiuntė 2 kartus, o pergalę iškovojęs „Montpellier“ su 28 taškais yra antras ir juos lenkia tik PSG rankininkai. Antradienio vakarą J.Truchanovičiaus kaunasi su „Kadetten“ klubu Europos lygos atkrintamosiose varžybose.

Ispanijos pirmenybėse pralaimėjimą patyrė Luko Simėno atstovaujama „Nava“ ekipa, kuri namuose 21:25 turėjo pripažinti „Bidasoa“ komandos pranašumą. L.Simėnas šiose rungtynėse įvarčių nepelnė, o jo klubas šiuo metu su 12 taškų yra 16 vietoje tarp 18 komandų.

Legionieriaus karjerą šį sezoną pradėjęs Modestas Štarolis sužaidė įspūdingas rungtynes Italijos čempionate, tačiau 9 jo įvarčių nepakako „Eppan“ ekipai, kuri išvykoje 30:40 „Brixen“ pranašumą. Šiuo metu „Eppan“ su 13 taškų yra 11 vietoje.

Užtikrintą pergalę Vokietijos II-ojoje lygoje pasiekė Mindaugo Dumčiaus „Elbflorenz“ ekipa, kuri 35:22 įveikė „Aue“ komandą. Kairiarankis iš Lietuvos šiame mače pasižymėjo 6 kartus, o jo ekipa, savo sąskaitą papildžiusi 2 taškais, dabar su 24 taškais yra penktoje vietoje.

Toje pačioje lygoje besivaržanti traumuoto Beno Petreikio „Lubecke TuS“ ekipa 30:24 įveikė „Dessauer“ rankininkus. Įžaidėjas iš Lietuvos savo komandai padėti negalėjo dėl traumos. Jo klubas kovoja dėl patekimo į aukščiausią Vokietijos lygą ir dabar su 31 tašku yra antroje vietoje.

Islandijos lygoje abiejų lietuvių klubai patyrė nesėkmes. Karolio Stropaus „Thor“ ekipa 27:35 nusileido IBV rankininkams, o lietuvis pelnė 3 įvarčius. Viliaus Rašimo „Selfoss“ apmaudžiai 27:28 nusileido FH ekipai. Tiesa, lietuvis sužaidė solidžias rungtynes ir gindamas savuosius vartus sukūrė vieną gražiausių epizodų, kai vienos atakos metu atrėmė tris varžovų metimus.

Vengrijos čempionate Rolando Bernatonio „Eger“ klubas neįstengė pasipriešinti „Balotonfurer“ ekipai ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 25:39. 2 įvarčius pelniusio lietuvio ekipa su 17 įvarčių šiuo metu yra šeštoje vietoje.

Austrijos taurės varžybose į pusfinalį žengė Povilo Babarsko „Bregenz“ komanda, kuri po pratęsimo 38:36 palaužė „Ferlach“ ekipos pasipriešinimą. P.Babarskas šiame mače pasižymėjo 4 įvarčiais, o pusfinalyje jo klubo lauks „Fivers“ rankininkų iššūkis.

Suomijoje jau prasidėjo atkrintamosios varžybos ir Tado Stankevičiaus „Dicken“ klubas pirmajame mače 36:14 nugalėjo HIFK ekipą. Linijos žaidėjas iš Lietuvos pelnė 4 įvarčius, o nuo pusfinalio jo komandą skiria jau tik viena pergalė.

Kiek anksčiau Pietryčių lygoje žaidusi Zaporožės „Motor“ su Aidenu Malašinsku 27:32 nusileido Skopjės „Vardar“ rankininkams. Lietuvis buvo tarp komandos lyderių ir pelnė 5 įvarčius. Tai buvo pirmoji Ukrainos klubo nesėkmė šioje lygoje ir po jos B grupėje trys pirmosios komandos turi po vienodą taškų skaičių, tačiau Zaporožės rankininkai yra sužaidę vienu maču mažiau.

Lietuvos rinktinei negalėjusi padėti Greta Kavaliauskaitė sužaidė įspūdingas rungtynes Vokietijos antroje lygoje ir pelnė 8 įvarčius, bet jos atstovaujama „Kirchhof“ komanda 22:30 nusileido „Sachsen“ rankininkėms. Lietuvės atstovaujamas klubas po šio pralaimėjimo su 10 taškų yra dvyliktoje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?