EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai svetur: lietuviškas finalas Suomijoje ir nuo dugno Ispanijoje atsispyrusi „Nava“

Daugelyje Europos šalių nacionaliniai rankinio čempionatai pasiekė svarbiausią sezono stadiją ir artėja lemiamos metų kovos. Jau kitą savaitę mūsų šalies rankininkai apsivilks nacionalinės rinktinės aprangą, o šiuo metu jie atstovauja savo klubams.

 Atakuoja G.Babarskas.<br> Klubo nuotr.
 Atakuoja G.Babarskas.<br> Klubo nuotr.
 T.Stankevičius.<br> Klubo nuotr.
 T.Stankevičius.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

rankinis.lt

Apr 19, 2021, 7:16 PM

Prancūzijos pirmenybėse dramatišką pergalę pasiekė Gerdo Babarsko atstovaujamas „Chambery“ klubas, kuris išvykoje 22:21 pranoko „Chartres“ komandą. Lietuvis prie šios pergalės prisidėjo 2 įvarčiai. Jo atstovaujama komanda su 19 taškų yra devintoje vietoje, tačiau yra sužaidusi keliomis rungtynėmis mažiau nei pagrindiniai varžovai.

Jonas Truchanovičius vis dar negalėjo padėti Monpeljė „Montpellier“ ekipai Prancūzijos pirmenybėse, o ši 28:31 turėjo pripažinti lygos lyderės Paryžiaus PSG komandos pranašumą. Po šio pralaimėjimo „Montpellier“ tvirtai yra antroje pozicijoje, tačiau nuo lyderės jau atsilieka 6 taškų skirtumu. Šią savaitę J.Truchanovičiaus ekipos laukia atsakomasis Europos lygos ketvirtfinalio mačas prieš Berlyno „Fuchse“ komandą.

Antroje Vokietijos lygoje trapią pergalę pasiekė Mindaugo Dumčiaus atstovaujama „Elbflorenz“ komanda, namuose 22:21 pranokusi „Hamm“ klubą. Kairiarankis iš Lietuvos prie šios pergalės prisidėjo 2 įvarčiais. Jo komanda šiuo metu su 32 taškais yra ketvirtoje vietoje.

Į aukščiausią Vokietijos lygą pateks 2 pirmąsias vietas užėmusios komandos ir kol kas Beno Petreikio atstovaujama „N-Lubbecke“ savo sąskaitoje turi 40 taškų ir dalijasi 1–2 vietas su „Hamburg“ rankininkais. Paskutiniosiose rungtynėse lietuvio klubas 32:25 įveikė „Huttenberg“ komandą.

Nuo dugno Ispanijos pirmenybėse atsiskyrė Luko Simėno atstovaujamas „Nava“ klubas, kuris 26:25 palaužė „Puente Genil“ komandą. Šįkart L.Simėnas įvarčiais nepasižymėjo, tačiau jo komandai tai buvo jau trečioji pergalė iš eilės, leidusi pakilti iki 12 vietos tarp 18 komandų. Šiais metais į antrąją Ispanijos lygą iškris net 4 klubai, o prisijungs du nauji.

Suomijoje jau prasidėjo finalo iki trijų pergalių seriją ir čia susitinka klubas, kurie savo sudėtyje turi lietuvius. Pirmajame mače Giedriaus Morkūno atstovaujamas Ryhimiakio „Cocks“ 31:29 pranoko Helsinkio „Dicken“ komandą su Tadu Stankevičiumi. Pastarasis šiame mače pasižymėjo 3 tiksliais metimais.

Austrijoje Povilo Babarsko, kuris kitą sezoną keliasi į antrą Vokietijos lygą, atstovaujama „Bregenz“ 30:34 nusileido „Linz“ komandai, o lietuvis pelnė 2 įvarčius. Vis tik „Bregenz“ sugebėjo patekti tarp 8 lygos komandų ir tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Modestas Štarolis, žaidžiantis aukščiausioje Italijos lygoje, su „Eppan“ ekipa 24:25 turėjo pripažinti „Albatro“ rankininkų pranašumą. Lietuvis šiose rungtynėse kamuolį į varžovų vartus siuntė 4 kartus. „Eppan“ su 17 taškų 15 komandų yra 11.

Vokietijos moterų antrojoje lygoje besivaržanti Greta Kavaliauskaitė 2 įvarčiais prisidėjo prie „Kirchof“ ekipos pergalės 31:25 prieš „Freiburg“ merginas. Šie taškai itin svarbūs komandai kovojant dėl išlikimo lygoje, kadangi lietuvės ekipa su 13 taškų dalijasi 11–12 vietas pirmenybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.